A per la vuitena seguida en un camp maleït

Amb el mercat d’hivern tancat, el CE Sabadell afronta el que resta de lliga sense cap més preocupació que la salvació. Només ha arribat Álvaro Vázquez, però, com ha destacat Jose Manzanera en una entrevista a L’Hora Arlequinada, la gran prioritat era mantenir un grup molt cohesionat. Ara, i amb 19 jornades per davant, els d’Antonio Hidalgo comencen la marató per la salvació. L’equip necessita uns 28 punts per assolir l’objectiu i la primera parada després del mercat és en un camp complicat. La UD Las Palmas és un dels millors locals de la categoria i està en una part de la zona mitja que somia a arribar a les posicions de playoff.

A més, els canaris s’han reforçat, entre d’altres, amb Jesé Rodríguez. El mediàtic futbolista amb passat al Real Madrid i el PSG no estarà disponible, però no és l’única arma del conjunt que dirigeix Pepe Mel. Autors de 24 gols fins ara, els insulars són el sisè equip més golejador de la categoria. Amb noms com el de Sergio Araújo o Rober, el Sabadell visita Las Canarias per segon cop aquesta temporada i amb ganes de sumar la segona victòria en la seva història davant la UD Las Palmas. A partir de les 20:30 i per Movistar LaLiga, buscarà acumular la seva vuitena jornada sense perdre.

Amb l’ensurt de Boniquet i la tornada de Pierre

És cert que el Sabadell fa dos mesos que no guanya a casa, però els arlequinats també acumulen dos mesos sense conèixer la derrota lluny de la Nova Creu Alta. Des de la visita a Gijón, no ha caigut fora de casa i ara té una prova de nivell davant un dels millors locals de la categoria. Antonio Hidalgo recupera Pierre Cornud i Adri Cuevas, que fa tot just una setmana va tornar d’un esquinç, també estarà disponible. Les úniques baixes són les ja conegudes d’Aleix Coch i Néstor Querol. La resta de futbolistes estaran disponibles en el segon partit d’un mes de febrer carregat de partits importants.

Com que no s’han produït arribades a última hora, l’onze que presenti el Sabadell a l’Estadio de Gran Canaria pot anar en una línia continuista respecte a les darreres jornades. El trident format per Álvaro, Guruzeta i Stoichkov ha generat bones oportunitats, però els hi ha faltat materialitzar les accions de gol. La tornada de Pierre donarà més profunditat a una banda esquerra molt perillosa pel Sabadell. Però la gran notícia després del partit davant el Logroñés és el fet que Xavi Boniquet, que es va retirar amb una possible lesió, només va tenir un ensurt i podria ser titular si així ho decideix Antonio Hidalgo.

Pel que fa a la UD Las Palmas, els canaris han recuperat Jonathan Silva i Rober després d’haver donat negatiu a les proves PCR, però el fet que tornin a entrenar després de 10 dies complica la seva presència a l’onze. Altrament, Rafa Mújica i Álvaro Lemos estaran disponibles per Pepe Mel. Els canaris, que tenen la zona de playoff d’ascens a només cinc punts, necessiten una victòria per enganxar-se a la zona noble de la taula. A casa, a més, no perden des del 25 de novembre, data de l’última derrota del Sabadell fora de casa, i en les darreres dues jornades disputades a terres canàries han derrotat a Leganés i Espanyol.

Una victòria en 21 partits

El Sabadell té en l’Estadio de Gran Canaria un escenari maleït. Només han sumat una victòria i va ser la temporada 1987/88. Dels 20 partits restants, els arlequinats han aconseguit cinc empats i han marxat en 15 ocasions amb les mans buides. La darrera visita, l’any 2015, va acabar amb victòria local per 2-0 gràcies als gols de Jonathan Viera i Sergio Araújo. Javier Iglesias Villanueva, del col·legi gallec i amb el qual el Sabadell mai ha guanyat en tres partits, serà l’encarregat de dirigir el duel. El valencià Saúl Aís Reig serà l’àrbitre de la Sala VAR.