Visita al dentista per començar la segona volta

La segona volta d’aquesta temporada comença amb una visita al dentista. El Sabadell visita l’Almería, un ferm candidat a l’ascens. El conjunt indàlic és tercer amb un partit menys i ha sumat 41 punts en 20 jornades. Des de l’arribada de Turki Al-Sheikh a la presidència de l’equip, els andalusos han fet un salt de qualitat i tenen una de les plantilles més potents de la categoria. A més, el rival del Centre d’Esports arriba al duel després de passar per sobre l’Alavés als setzens de final de Copa del Rei. Serà un duel dur pels homes d’Antonio Hidalgo, però si aquest equip té una virtut, és que competeix en cada partit fins al xiulet final.

Després de 15 dies sense competir i amb Álvaro Vázquez a la plantilla, el Sabadell ha tingut temps per a recuperar jugadors i preparar una segona volta amb un calendari menys carregat de partits. Almería és la primera de les 21 cites que queden fins a acabar la temporada. Amb 20 punts sumats en la primera meitat del campionat, tot apunta al fet que els arlequinats hauran de sumar uns 30 en la segona volta per assolir la salvació. Amb els càlculs a sobre la taula, aquest inici de segona volta pot ser important per començar a sumar, mentre que també s’haurà de tenir un ull posat en el tancament del mercat de fitxatges.

Sense Néstor però amb Álvaro

Si aquests 15 dies han portat una mala notícia, és la lesió de Néstor Querol. L’atacant valencià va patir una ruptura en el lligament col·lateral intern del genoll dret i s’estarà entre tres i quatre mesos de baixa. Aquesta inoportuna baixa deixa el Centre d’Esports sense un dels jugadors que més protagonisme havia agafat en les darreres jornades. Tot i aquesta lesió, el Sabadell ha incorporat Álvaro Vázquez com a reforç important de la zona atacant. Aquesta jornada podria debutar, però la competència en atac és dura. Jugadors com Heber Pena, Juan Hernández o Aarón Rey han de fer una passa endavant si volen tenir un lloc a l’onze.

A més de la baixa de Néstor Querol, Adri Cuevas, que va patir un esquinç al turmell, i Pedro Capó no estaran disponibles per a Antonio Hidalgo. El tècnic de Canovelles va reconèixer ahir en la roda de premsa prèvia que el migcampista andalús no s’havia entrenat amb la resta del grup i Capó no estava al cent per cent. Tampoc hi serà Juan Ibiza, amb una clàusula contractual que li impedeix disputar el duel. La resta d’homes estaran disponibles en un escenari complicat i davant l’equip que, en paraules d’Hidalgo, “millor juga a futbol de la categoria“. Malgrat això, el Sabadell ha d’afrontar el partit sense complexos i amb les idees clares. Es podrà patir, però si l’equip competeix, aspirarà a guanyar el primer partit d’aquesta segona volta.


I a l’altre costat del camp hi serà l’Almería, un ferm candidat a l’ascens. Entrenats per José Gomes, els indàlics van disputar el playoff la temporada passada, i aquest any volen abandonar la categoria amb jugadors de la talla de José Corpas, Umar Sadiq, Manu Morlanes, Ager Aketxe o José Carlos Lazo. En el duel de la primera volta que es va disputar a Sabadell, els andalusos van presentar un onze ple de suplents, però, i malgrat ser suplents, els jugadors de la plantilla serien titulars a molts equips de la categoria. A Sabadell es van endur la victòria gràcies a un gol de Ramazani en l’última acció del partit i després d’un bon partit del Centre d’Esports. Aquest cop, i amb ganes de venjança, el conjunt arlequinat buscarà sumar en un estadi amb mals precedents.

Mals records i golejades a Almería

Els anteriors duels del Sabadell a Almería són de mal record pels sabadellencs. Han estat només dues visites, però el Centre d’Esports ha marxat de l’Estadio de los Juegos del Mediterráneo amb dues golejades. La primera, l’any 2011, va acabar amb derrota per 3-0, mentre que la segona visita, la temporada següent, va ser encara més dura amb un 5-1 favorable als locals. Aquell any, a més, l’Almería va aconseguir l’ascens a Primera. Dues tardes de mal record pels arlequinats que el conjunt d’Antonio Hidalgo voldrà oblidar per arrencar la segona volta. Amb el riojà Daniel Ocón Arraiz impartint justícia i Santiago Varón Aceitón a la Sala VAR, comença la segona volta pel Sabadell amb una visita al dentista.