El Sabadell remunta a Cartagena per sortir del descens

El Centre d’Esports tornava quasi vuit anys després a Cartagonova. Ho ha fet, però, amb la principal absència d’Stoichkov a l’onze titular. Pel que fa al partit, la sortida de vestidors del conjunt local ha estat frenètica. De fet, el Cartagena només ha necessitat 19 segons per crear perill a peus de Nacho Gil, però el xut de l’ex de la ‘Ponfe’ ha sortit llepant el pal. I només tres minuts més tard, nova arribada dels locals mitjançant un xut llunyà de José Ángel. La rèplica del Centre d’Esports, 120 segons després, i també mitjançant un xut des de la llunyania a peus de Víctor García. Tot i això, la més clara de la primera meitat arribaria al minut 7, quan Álex Gallar ha filtrat una passada mil·limètrica per un Rubén Castro que ha enviat la pilota al pal.

El Sabadell no s’acabava de trobar a la gespa del Cartagonova, i dos minuts més tard del pal de Rubén Castro, nova jugada col·lectiva dels murcians que ha finalitzat Nacho Gil, i que ha obligat Mackay a estirar-se per tal d’evitar el gol local. Tot això en només 10 minuts de partit. Arran d’aquí, el duel ha perdut revolucions i l’equip d’Antonio Hidalgo de mica en mica s’ha assentat a Cartagena. De fet, al minut 23, Néstor Querol ha pogut avançar el Sabadell després d’una bona jugada individual dins de l’àrea, però Carlos David ha evitat el gol del castellonenc. Finalment, ambdós equips han marxat als vestidors amb empat a res al marcador en una primera part que ha anat de més a menys.

Els gols arriben a la segona meitat

A la represa, el primer a avisar ha estat el Cartagena, quan Nacho Gil ho ha provat mitjançant una falta lateral que ha desviat Mackay. Però 10 minuts més tard, ara sí, la insistència local ha obtingut els seus fruits. Pilota que ha rebut Álex Gallar a la banda, i el català, amb un toc suau, ha habilitat Rubén Castro dins de l’àrea petita per tal que el canari inaugurés l’electrònic. I deu minuts més tard, de nou Rubén Castro ha tingut el segon a les seves botes, però Mackay en el mà a mà ha estat vencedor. A partir d’aquí, el Sabadell ha fet un pas endavant i al 77, Gorka Guruzeta, que feia quinze minuts que estava sobre la gespa, ha rebut d’esquena a porteria i ha superat Marc Martínez amb un xut creuat per fer l’empat.

El gol del basc ha deixat tocat el conjunt local, i quan el Cartagena encara estava digerint la igualada, sis minuts més tard, Juan Hernández ha centrat des de l’esquerra, Guruzeta ha rematat desviat directament a la cara d’un Carlos David que s’ha marcat en pròpia. Així doncs, el Centre d’Esports ha estat capaç de remuntar el duel en només 6 minuts. Ja a les acaballes, Stoichkov i Juan Hernández han pogut sentenciar el duel en dues ocasions, però Marc Martínez i el poc encert arlequinat no ho han permès. Finalment, victòria agònica d’un Sabadell que treu el cap de la zona de descens per primer cop aquesta temporada. Amb aquest triomf, el conjunt d’Antonio Hidalgo, qui per cert, ja podrà seure a la banqueta en el pròxim partit contra el Castellón a la Nova Creu Alta, ja suma 17 punts i es col·loca 18è. Al proper duel, però, no hi seran Grego Sierra i Undabarrena, ja que ambdós hauran de complir cicle d’amonestacions.

FITXA TÈCNICA

FC Cartagena: Marc Martínez; David Simón (William de Camargo, 88′), Carlos David, David Andújar, De la Bella; Álex Gallar, Clavería (Harper, 83′), José Ángel (Carrasquilla, 83′), Nacho Gil (Aguza, 75′); Elady Zorrilla i Rubén Castro.

CE Sabadell: Ian Mackay; Jaime Sánchez, Juan Ibiza, Grego Sierra (Heber Pena, 70′); Víctor García (Óscar Rubio, 70′), Undabarrena, Adri Cuevas, Pierre Cornud; Aarón Rey (Juan Hernández, 64′), Néstor Querol (Stoichkov, 70′); Édgar Hernández (Gorka Guruzeta, 64′).

Gols: Rubén Castro (1-0, 63′), Gorka Guruzeta (1-1, 77′), Carlos David (1-2, 83′).

Àrbitre: Iosu Galech Apezteguia (col·legi navarrès) ha amonestat Aguza, Clavería i Elady Zorrilla per part del Cartagena, i Pierre Cornud, Grego Sierra, Nèstor Querol, Undabarrena i Juan Hernández per part del Sabadell.

Estadi: Municipal de Cartagonova (porta tancada).