El moment d’anar tots a una comença a Cartagena

Setmana de contrastos a la Nova Creu Alta. Del, en paraules d’Antonio Hidalgo, pitjor partit de la temporada a la millor notícia per l’entitat en anys. De totes dues, però, s’extreu la mateixa conclusió: el Sabadell està viu. Hi ha vida als despatxos i a la lliga. Podria anar millor, sí, però queda marge i l’equip lluitarà. Aquest diumenge a dos quarts de nou de la nit, el Centre d’Esports visita Cartagena en un duel directe en la lluita per la salvació. Els murcians volen allunyar-se de la zona perillosa, mentre que els arlequinats podrien sortir del descens en cas de guanyar a Cartagonova.

És, a més, un duel entre dos equips que van aconseguir l’ascens l’any passat. Tots dos, amb més o menys dubtes, han arribat a la categoria amb entrenadors joves i amb un futur brillant. Els estils de joc són diferents, però ambdós conjunts disposen de jugadors de nivell per a salvar-se a final de temporada. Han estat dies durs a Sabadell, però és ara, en els moments complicats, quan la família arlequinada és més forta que mai. Queden tres partits -un d’ells de Copa- fins a l’aturada de Nadal i el Centre d’Esports té una bona opció d’anar de vacances amb part de la feina feta i fora del descens. Abans del futbol ficció, però, cal guanyar a Cartagena.

Els guerrers estan llestos per a la batalla

Sense lesions i jugadors sancionats, però amb Antonio Hidalgo a la graderia. Així es presenta un partit clau pel Sabadell. Però aquesta no és l’única qüestió que ha de resoldre l’equip. El partit amb l’Alcorcón ha de suposar un punt d’inflexió en molts sentits. Des del cop que rep l’equip a causa del mal joc fins a la injecció de moral que ha de suposar un empat al minut 93 i amb una mostra de lluita i coratge. Això, ara per ara, no serveix de res si l’equip no millora demà. Antonio Hidalgo va assenyalar alguns dels dèficits de l’equip després de l’empat amb l’Alcorcón i té clar cap a on han d’anar els canvis.

Està per veure l’onze pel qual aposta el tècnic de Canovelles, ja que, amb el partit de Copa del dimecres, els més habituals podrien tenir una setmana de descans fins al partit amb el Castellón. El partit de Cartagena és, a més, una oportunitat per a Stoichkov. L’andalús va tenir una actuació discreta el dimecres i Antonio Hidalgo, en comptes d’assenyalar-lo, el va animar en la roda de premsa posterior al partit. El de San Roque és diferencial i, com ja s’ha dit durant tota la temporada, tindrà un paper clau en les aspiracions del Sabadell. Amb el partit a la nit, l’expedició arlequinada viatjarà demà mateix en avió fins a Alicante i, després, arribarà a Cartagena en autobús. Com l’hora en la qual acabarà el partit serà propera a la mitjanit, l’equip farà nit a terres murcianes i tornarà el dilluns a Sabadell.

El Centre d’Esports tindrà al davant un Cartagena que va començar molt bé la temporada. L’equip entrenat per Borja Jiménez té en Álex Gallar, Elady Zorrilla i Rubén Castro a tres homes molt perillosos en atac. Castro, de fet, ja porta 8 gols aquesta temporada. Amb 19 punts en 17 partits, l’equip murcià vol allunyar-se del descens. Només han guanyat en un dels set últims partits i els hi cal certa regularitat per a deixar els dubtes enrere. Han encaixat 23 gols, els mateixos que el Sabadell, i han tingut certs problemes en defensa, però són perillosos en zona ofensiva i el Sabadell haurà d’anar molt amb compte en els contraatacs.

Fins a deu visites a quatre Cartagena diferents

Malgrat haver estat a Segona Divisió diverses vegades, el Cartagena ha patit diverses refundacions durant la seva història. El Sabadell, de fet, ha visitat deu vegades Cartagena i s’ha enfrontat a Cartagena FC, Cartagena, Cartagonova i FC Cartagena. Els dos últims comparteixen, en principi, registres. En aquestes deu visites, el Centre d’Esports ha aconseguit quatre victòries, tres empats i tres derrotes. No són xifres dolentes, encara que, comptant només el FC Cartagena, només hi ha una victòria arlequinada. L’últim precedent va ser la temporada 2011/12, amb una derrota del conjunt arlequinat per 1-0. Aquella tarda, Jesús Olmo i Antonio Hidalgo van ser titulars i Juvenal Edjogo i Ian Mackay van estar a la banqueta del Sabadell amb Lluís Carreras com a entrenador. Demà, nova oportunitat per a sortir del descens amb Iosu Galech Apezteguia com a àrbitre principal i David Gálvez Rascón a la Sala VAR.