L’autocrítica d’Antonio Hidalgo després de l’empat contra l’Alcorcón

Antonio Hidalgo està enmig d’una tempesta entre els aficionats que demanen el seu acomiadament i els que anirien amb ell fins al final. El futbol no mira mai més enllà dels resultats, oblida molt fàcilment el passat d’un entrenador i només pensa en el present. L’heroi d’Olot -amb el permís de 23 jugadors, un cos tècnic, la directiva i els seus “2.000 o 3.000 fidels”- està cara a cara amb una temporada molt dura. Tothom ho sabia, però la paciència no és la mateixa en cada aficionat. Ahir, després del, en paraules del de Canovelles, “pitjor partit” que el Sabadell ha jugat des de l’arribada del tècnic a la banqueta arlequinada, va aparèixer l’Hidalgo més autocrític malgrat empatar amb l’Alcorcón.

No va amagar una sola paraula i va reconèixer tots els problemes de l’equip durant el partit. Ho va explicar tot assumint les culpes pel mal joc de l’equip. “Els primers 20 o 25 minuts han estat molt dolents“, afirmava el preparador català. I malgrat empatar el partit en els últims instants, Hidalgo va admetre que l’equip no traurà els punts que necessita amb un joc com el d’ahir. El punt, però, és “vital” i es va aconseguir en una situació similar a les que aquesta temporada han acabat amb derrota del Sabadell en els minuts finals.

El joc, la gespa i l’actitud

És un punt vital, però no sap a victòria per com hem jugat“, declarava Hidalgo. L’equip va deixar dubtes sobre la malmesa gespa de la Nova Creu Alta. Un terreny de joc que es va instal·lar aquest mes de setembre i sobre el qual l’entrenador va reconèixer que s’ha de fer “alguna cosa” a causa del mal estat que presenta. Però aquest no va ser l’únic problema. “Ens costa interpretar situacions, no estem fins i no tenim fluïdesa per a elaborar el joc“, confessava el de Canovelles després del partit tot i tenir molt clares les claus: “Hem estat molt desordenats i hem fet una mala pressió“.

Una de les claus del partit va ser el penal de Jaime en el minut 75, una acció “per a revisar” però que “no serveix com a excusa“. El millor per a l’entrenador del Centre d’Esports és la postura dels jugadors: “És important sumar quan estàs malament. Els jugadors es deixen tot el que tenen i la seva actitud és bona“. L’equip tindrà resultats millors o pitjors, però Hidalgo és fidel als seus i sempre ho serà. Ahir, des de la grada, el de Canovelles va veure al seu equip mentre complia el primer dels dos partits de sanció després de la seva expulsió davant l’Oviedo.

Cap queixa amb Stoichkov

I, com sempre que van malament les coses, les mirades van cap a l’entrenador i el jugador estrella. Stoichkov, malgrat que ja ha demostrat el seu nivell, va tenir ahir un partit amb menys encert. “És diferencial i el seu nivell d’implicació és màxim. Ha vingut aquí en una situació difícil per ell i ens està donant un rendiment excepcional“, manifestava un Antonio Hidalgo que es va passar al castellà per fer aquesta declaració. Hidalgo, però, va comentar que potser no està en el seu millor moment: “Tornarà i creixerà per a donar-nos moltes alegries. Ha de saber que hi ha moments en els quals un jugador està més fi que en altres situacions”.

Amb els trons de fons i la tempesta llesta per a caure quan es presenti l’oportunitat, Hidalgo i els seus segueixen treballant. La pròxima parada és a Cartagena i davant un rival directe. L’equip ha de millorar el joc, el tècnic sap on s’ha d’incrementar l’esforç i els jugadors han demostrat que aniran fins al final amb el seu entrenador. Queden tres parades del Tourmalet arlequinat i les forces comencen a fallar, però és en l’adversitat quan aquest equip fa una passa endavant i creix. Res és diferent, però, a la vegada, la sinceritat i l’autocrítica d’Antonio Hidalgo després de l’empat amb l’Alcorcón ha canviat la percepció sobre el treball i l’esforç que tot el club hi posa.