El tren per sortir del descens passa per l’Alcorcón

Ha passat gairebé un mes i mig des de la suspensió del partit que havia d’enfrontar a Sabadell i Alcorcón. En aquell moment, el Sabadell sumava cinc derrotes en cinc jornades. Ara, després d’onze partits jugats, el Centre d’Esports acumula 13 punts, quatre victòries i un empat. Les sensacions han millorat, però l’equip segueix sense trobar la velocitat de creuer que fa tanta falta a LaLiga SmartBank. Malgrat això, el partit és una gran oportunitat per tots dos equips, ja que el guanyador sortirà del descens després de recuperar aquest partit. Aquest al·licient, sumat al fet que és un duel directe, afegeix molt interès a un partit molt important pel Sabadell i que alguns ja defineixen com a “final”.

Però l’Alcorcón, que porta moltes jornades en descens, també ha millorat respecte a la situació de l’octubre. Els madrilenys van acomiadar Mere Hermoso al novembre i Juan Antonio Anquela va tornar a la que va ser la seva casa. El tècnic de Jaén va ajudar l’equip a revifar després de sumar tres victòries i un empat de forma consecutiva. Per tant, el duel de demà enfronta dos equips que han millorat respecte a la situació de l’octubre, però que necessiten sumar de forma regular per a aconseguir la salvació a final de temporada.

Sense Hidalgo a la banqueta i amb dubtes a la gespa

La temporada, com tothom esperava, no està sent pas fàcil pel Sabadell. Els arlequinats no acaben de donar amb la tecla per a ser regulars i, sobretot, han perdut massa partits. Amb només un empat, el conjunt d’Antonio Hidalgo és el que menys empata i, de pas, el que més partits ha perdut, amb 11 derrotes. Tot i això, els 13 punts que ja han sumat serveixen perquè la sortida del descens estigui a només dos punts. Antonio Hidalgo no estarà a la banqueta després d’haver vist la vermella davant l’Oviedo -la segona que veu aquesta temporada- i serà Ignasi Salafranca, l’analista tècnic de l’equip, qui ocupi el lloc del de Canovelles.

Hidalgo, que està a l’espera de conèixer la sanció que li imposin, ha explicat aquest matí en roda de premsa que Víctor García té molèsties. El valencià va prendre mal en l’acció del penal anul·lat pel VAR davant l’Oviedo i arrossega problemes físics. La resta de l’equip, en principi, està disponible per l’enfrontament amb l’Alcorcón. Un partit especial per Stoichkov, ja que l’atacant andalús va marcar 16 gols amb el conjunt madrileny la temporada passada. Amb la possibilitat d’abandonar el descens durant alguns dies, el Sabadell té al davant un tren que no pot deixar escapar.

Davant hi haurà un Alcorcón amb molts problemes per a fer gols. De fet, els alfareros només han fet vuit gols en 16 jornades, la xifra més baixa de la categoria. Si bé és cert que, tot i els problemes en atac, defensivament són un equip bastant sòlid i únicament han encaixat 14 gols -segons la classificació són 17, però tres d’ells són de la derrota als despatxos davant el Zaragoza-. Els madrilenys, per tant, hauran d’aprofitar les ocasions que generin, mentre que el Sabadell haurà de ser contundent a les dues àrees si vol endur-se tres punts que poden valdre molt a final de temporada.

Dues derrotes en les últimes dues visites de l’Alcorcón a la Nova Creu Alta

Parlar de les últimes dues visites del conjunt madrileny a l’estadi creualtenc és sinònim de derrota arlequinada, ja que en ambdues els tres punts van marxar cap a Alcorcón. En aquest sentit, per retrobar-se amb l’última victòria del Centre d’Esports a la Nova Creu Alta davant l’Alcorcón cal remuntar-se fins al 13 de gener del 2013, dia en què els arlequinats van vèncer per 2-0 gràcies als gols d’Abraham Paz i de Manu Lanzarote. Un any abans, la temporada 2011/12, el Sabadell també va ser capaç de guanyar al conjunt ‘alfarer’, aquest cop però, per la mínima gràcies al gol d’Aarón Bueno des dels onze metres. En el balanç total, dues victòries i dues derrotes davant l’Alcorcón a l’estadi. Demà, gran oportunitat per a sortir del descens en un duel que xiularà el basc Gorka Sagués Oscoz i que tindrà a la Sala VAR a Luis Mario Milla Alvéndiz, del col·legi andalús.