Un Sabadell inoperant en atac perd davant l’Oviedo

El que el VAR et dóna un dia t’ho treu al següent. La derrota del Sabadell amb l’Oviedo després d’un partit amb poques idees en atac del Centre d’Esports, ha quedat molt marcada per l’aparició del VAR. Malgrat que el conjunt arlequinat no ha generat gaire perill durant tot el partit, la cosa ha pogut canviar, i molt, després d’una caiguda de Víctor García dins l’àrea als últims instants del partit. Amb Stoichkov llest per llençar la pena màxima, Gorostegui Fernández, col·legiat del partit, ha canviat la seva decisió. No hi ha hagut penal i Antonio Hidalgo ha marxat expulsat. I l’Oviedo, que s’ha avançat al minut 65 amb un gol de Sangalli, s’ha endut els tres punts de Sabadell.

Antonio Hidalgo ha apostat d’inici per un onze continuista i amb els tres centrals que van ser titulars a Tenerife repetint presència com a titulars. Malgrat això, el tècnic arlequinat ha introduït algunes modificacions i ha donat minuts d’inici a Ángel Martínez, Óscar Rubio i Juan Hernández. Per la seva part, l’Oviedo ha acusat algunes baixes importants i, fruit d’aquesta situació, Ziganda ha optat per recol·locar a Édgar González, que aquest any ha actuat com a pivot, a l’eix de la defensa.

Després de dos inicis frenètics, aquest duel ha començat amb més tranquil·litat i molta solidesa per part de tots dos equips. Hi ha hagut algunes oportunitats de perill, però el treball defensiu a les dues àrees ha impedit que qualsevol arribada es materialitzés. I just abans del descans, tots dos equips han gaudit d’una arribada perillosa. Ha estat un intercanvi de cops que no ha deixat cap ferida. Mackay ha tornat a demostrar la seva qualitat sota pals aturant un xut de Javi Mier i Óscar Rubio, amb una rematada a boca de canó, no ha estat encertat a l’hora de definir. La primera meitat, tot i que ha tingut algun apropament perillós als instants finals, ha estat bastant plana i amb els dos equips sense assumir grans riscos.

Cop de l’Oviedo i polèmica al final

La segona meitat ha seguit un guió similar al del primer temps. La possessió estèril ha acompanyat els atacs i les poques arribades de les quals han gaudit els dos conjunts. I entre tanta calma, l’Oviedo ha començat a insistir amb arribades per banda fins a treure petroli. En una acció per banda esquerra, Mossa ha enviat una centrada al segon pal que Marco Sangalli, tot sol, ha posat al fons de la porteria. Cop pel Sabadell i reacció immediata en forma de canvis, ja que Antonio Hidalgo ha donat entrada a Adri Cuevas, Víctor García i Édgar Hernández en un triple canvi just després del gol visitant.

Aquest intent de reacció, però, no s’ha confirmat sobre el camp. El Sabadell, sense moltes idees en atac, ha començat a apropar-se als minuts finals. L’Oviedo s’ha aferrat a la defensa i ha tractat d’evitar qualsevol acció de perill del Sabadell. Però just en l’últim minut del partit, la polèmica ha arribat a la Nova Creu Alta. Víctor García ha caigut dins l’àrea i el col·legiat ha xiulat penal. Tot estava llest per l’acció que hauria d’haver llençat Stoichkov, però ha aparegut el VAR. I quan Gorostegui Fernández ha anat a revisar l’acció a la pantalla -situació que només es produeix quan hi ha una rectificació-, l’alegria del penal s’ha convertit en desesperació perquè, finalment, ha anul·lat la decisió.

Polèmica, ràbia i malestar entre els jugadors i el cos tècnic del Sabadell. Stoichkov ha vist la groga i Antonio Hidalgo ha marxat expulsat amb una vermella directa. Sense temps per més, l’àrbitre ha xiulat el final entre la incredulitat dels arlequinats i la celebració de l’Oviedo. El Sabadell ha tornat a caure després d’un partit molt pla dels arlequinats. Això hauria pogut canviar si el VAR hagués ratificat el penal, però la realitat és la que hi ha i el futbol ficció no suma punts. La mala sort als minuts finals, un cop més, torna a castigar el Sabadell. En vint-i-unena posició, el Centre d’Esports ha de passar pàgina després d’un partit amb un desenllaç dur. Aquesta setmana, els arlequinats recuperaran el partit amb l’Alcorcón a casa en un partit clau per a sortir del descens. No hi serà Antonio Hidalgo, expulsat avui i que, a expenses de veure què diu l’acta, es pot enfrontar a una sanció bastant dura

Fitxa tècnica:

CE Sabadell: Ian Mackay; Jaime Sánchez, Aleix Coch (Heber Pena, min. 79), Juan Ibiza; Óscar Rubio (Víctor García, min. 67), Ángel Martínez (Adri Cuevas, min. 67), Xavi Boniquet, Pierre Cornud; Stoichkov, Juan Hernández (Néstor Querol, min. 71) i Gorka Guruzeta (Édgar Hernández, min. 67).

Real Oviedo: Femenías; Lucas, Édgar González, Arribas, Mossa; Sangalli, Mier, Jimmy, Nahuel Leiva (Grippo, min. 84); Riki (Rodri, min. 74) i Samuel Obeng (Borja, min. 84).

Gols: 0-1, min. 65, Marco Sangalli.

Àrbitre: Aitor Gorostegui Fernández (Col·legi Basc) ha amonestat Pierre Cornud (min. 40), Lucas (min. 62), Édgar Hernández (min. 91), Sangalli (min. 92), Adri Cuevas (min. 93), Néstor Querol (min. 96), Rodri (min. 96) i Stoichkov (min. 97). Ha expulsat Antonio Hidalgo amb doble vermella al minut 97.

Estadi: Nova Creu Alta (porta tancada).