El Sabadell sobreviu a Tenerife i torna a guanyar

Amb les absències, una setmana més, de Nèstor Querol per lesió, i de Grego Sierra per sanció, el Centre d’Esports visitava l’Heliodoro Rodríguez López amb el principal objectiu de tornar al camí de la victòria. I de fet, el conjunt d’Antonio Hidalgo, qui tornava a la que va ser casa seva com a futbolista durant 7 anys, només ha trigat un minut a obrir la llauna a Tenerife. Carrera per la banda de Pierre, centrada del francès a peus d’un Gorka Guruzeta que, d’esquena a porteria, ha servit de cara per tal que Stoichkov superés Dani Hernández amb un xut ajustat al pal. Sens dubte, un autèntic golàs del Sabadell que no ha deixat marge de reacció al conjunt local.

Els arlequinats estaven sent molt millors davant un Tenerife que s’ha mostrat molt incòmode durant els primers vint minuts. En aquest sentit, al minut 19, el Centre d’Esports ha ampliat diferències al marcador mitjançant Aleix Coch. El tarragoní, després d’una falta servida per Pierre des del mig del camp, ha aprofitat el refús del travesser de la primera rematada d’Undabarrena per superar, amb un xut ras, la porteria del veneçolà, Dani Hernández. La rèplica del Tenerife no ha arribat fins al minut 33, i de fet, ha esdevingut en el gol local gràcies a una canonada d’Álex Muñoz des de la distància que ha entrat per l’escaire impossible per Ian Mackay. Al descans, victòria del Sabadell per 1-2.

Un Sabadell molt defensiu resisteix a la insistència local 

A la sortida de vestidors, la tònica del partit ha canviat per complet i ha estat el conjunt local qui ha saltat a la gespa de l’Heliodoro Rodríguez López més endollat. I quan només s’havien jugat cinc minuts de la segona meitat, Samuel Shashoua ha tingut la més clara pel Tenerife, però el xut de l’anglès ha sortit llepant el pal. Arran d’aquí, Antonio Hidalgo ha mogut fitxa, i de mica en mica ha anat construint un Sabadell molt defensiu amb l’entrada de Josu, Pedro Capó i Óscar Rubio al terreny de joc. Tot i això, ha estat el Tenerife qui ha seguit insistint en l’empat, i al 62, Valentín Vada ha obligat Mackay a intervenir per evitar el gol de l’ex de l’Almería.

El ritme del partit ha anat incrementant i el Tenerife s’ha fet total dominador de l’esfèric. Al 76, nova arribada pel conjunt ‘chicharrero’ a peus d’Aitor Sanz que, mitjançant un xut ras, ha obligat Mackay a lluir-se. I cinc minuts més tard, centrada lateral que Manu Appeh, qui havia saltat a la gespa feia uns minuts, ha enviat per sobre de la porteria la seva rematada de cap. Finalment però, el Centre d’Esports, que estava defensant amb fins a 7 defenses al verd de l’Heliodoro, ha sabut sobreviure durant uns últims 20 minuts asfixiants per part del Tenerife.

Així doncs, el conjunt d’Antonio Hidalgo ha tornat a guanyar a Tenerife set anys després de l’últim cop que ho va fer, amb precisament, un gol del tècnic arlequinat. Amb aquesta victòria (1-2), el Sabadell ja suma 13 punts i escala fins a la 20a posició. Pròxima parada, duel directe entre Sabadell i Real Oviedo a la Nova Creu Alta. Això, ja serà el diumenge a les 20:30 h.

FITXA TÈCNICA

CD Tenerife: Dani Hernández; Kakabadze (Shaq Moore, 45′), Carlos Ruiz, Sipcic, Álex Muñoz; Aitor Sanz (Joselu, 78′), Ramón Folch; Suso Santana (Valentín Vada, 58′), Samuel Shashoua, ‘Nono’; Fran Sol (Manu Appeh, 78′).
CE Sabadell: Ian Mackay; Jaime Sánchez, Aleix Coch, Juan Ibiza; Víctor García (Pedro Capó, 73′), Adri Cuevas, Undabarrena, Pierre Cornud; Xavi Boniquet (Josu Ozkoidi, 60′), Stoichkov (Juan Hernández, 73′); Gorka Guruzeta (Óscar Rubio, 52′).
Gols: Stoichkov (0-1,1′), Aleix Coch (0-2, 19′) i Álex Muñoz (1-2, 33′).
Àrbitre: Oliver de la Fuente Ramos (Col·legi de Castella i Lleó) ha amonestat Nono, Suso, Ramón Floch, Aitor Sanz i Carlos Ruiz per part del Tenerife, i Stoichkov per part del Sabadell.
Estadi: Heliodoro Rodríguez López (porta tancada).