Una desembre frenètic que comença a Tenerife

El calendari no s’atura i el Sabadell torna a estar en marxa. Després de quatre dies de preparació, el Centre d’Esports visita demà el Tenerife a l’Heliodoro Rodríguez López. Ho fa en un moment de dubtes i pors, ja que l’equip segueix acumulant derrotes i, sobretot, una mala gestió dels minuts finals que comença a ser un problema endèmic dels arlequinats. Davant, els homes d’Antonio Hidalgo tindran un Tenerife que ha deixat dubtes fins al moment, però que té un aire nou després de l’arribada de Luis Miguel Ramis a la banqueta dels canaris. Ramis ha indicat aquest matí en roda de premsa que el Sabadellfa les coses molt bé i durant molts minuts“, en una línia similar al que va afirmar David Gallego després de la derrota dels arlequinats davant l’Sporting.

La visita serà especial per Antonio Hidalgo, que va passar set temporades com a jugador a l’illa i va aconseguir un ascens amb els tinerfenys. També serà una nova oportunitat perquè el Sabadell faci un cop sobre la taula, que en aquests dies ha encès les alarmes entre l’afició. Sigui com sigui, el Centre d’Esports no té treva i disputarà aquest partit tres dies abans de rebre l’Oviedo a casa i amb un viatge bastant llarg pel mig. L’exigència és màxima i la possibilitat de relaxació és mínima per un Sabadell que necessita guanyar per a massa motius i que ha de millorar en la gestió dels minuts finals.

No tornar a entrebancar-se amb la mateixa pedra

És frustrant per a tothom que les coses no surtin, però encara més quan el futbol és tan cruel amb el Sabadell. Les derrotes als instants finals dels partits són un problema greu, però donar-li una explicació es fa complicat. Pot ser la mala sort, una situació física o un problema en la mentalitat de l’equip. El que queda clar és que cal canviar la situació i aquesta és una gran oportunitat. Antonio Hidalgo compta amb tota la plantilla amb les excepcions de Néstor, que aquesta setmana tornarà a entrenar amb el grup, i Grego Sierra, sancionat. Una bona notícia és que Stoichkov afronta el duel després d’haver disputat només 10 minuts amb el Fuenlabrada. La participació de l’andalús és clau i que arribi descansat a la cita pot ser un punt a favor del Sabadell.

L’equip farà nit a Tenerife abans de disputar el partit. Un duel amb la necessitat de puntuar davant d’un equip amb una bona plantilla i un mal inici de temporada. La situació és difícil, però Hidalgo ha manifestat avui que l’equip s’ha guanyat el fet de ser creïbles: “Crec que m’he guanyat aquesta confiança i hi ha jugadors que també s’han guanyat aquesta credibilitat. Ens han portat fins aquí i se’ls hi ha de transmetre aquesta confiança“. Tothom dins del club està amb l’equip i el cos tècnic, però l’afició, més impacient en alguns sectors, exigeix resultats. Amb sis partits aquest mes de desembre, continua el Tourmalet arlequinat amb passada per un escenari clau.

El Sabadell tindrà al davant un Tenerife que ha començat malament el curs i fa dues jornades va canviar d’entrenador. Luis Miguel Ramis és l’inquilí de la banqueta tinerfenya i l’altre dia va sumar la seva primera victòria com a tècnic davant l’Albacete. L’equip, que aquest estiu ha destinat part dels prop de cinc milions d’euros que va ingressar per la venda de Luis Milla en millorar la plantilla, compta amb jugadors importants i vol lluitar per l’ascens. Seran dubte fins a última hora Bruno Wilson, Álex Bermejo i Gio Zarfino a causa d’alguns problemes físics. També serà interessant veure per quin porter es decidirà l’entrenador del Tenerife després d’haver assegut Ortolà la passada jornada i posar a Dani Hernández.

Una sola victòria en dotze precedents

Fins a 12 cops ha visitat el Centre d’Esports al Tenerife, però el resultat no ha estat del tot positiu. Només una victòria, l’aconseguida l’any 2013 per 0-3 i amb gol d’Antonio Hidalgo, en tots els partits disputats en territori canari. Hi ha hagut quatre empats, malgrat que l’últim va ser l’any 1985, i fins a set derrotes del conjunt arlequinat davant els canaris. No són unes dades esperançadores, però n’hi ha d’altres que, tot i no tenir incidència real en el resultat final, milloren el panorama. Aquest enfrontament serà el cinquè en què tots dos equips juguen al desembre. En aquest més, una victòria per cada equip i dos empats.

Oliver de la Fuente Ramos serà el col·legiat del partit

L’àrbitre de Castella i Lleó és un jove prodigi en el món de l’arbitratge. Va ascendir a Segona Divisió amb només 22 anys -un rècord al futbol espanyol- i acumula sis temporades a la categoria. Va guanyar el Guruzeta de Segona la temporada 2015/16 i aquest any ja ha xiulat nou partits. Va dirigir dos partits del Sabadell la temporada 2014/15, amb una victòria i una derrota pels arlequinats. Pel que fa al Tenerife, el col·legiat els ha dirigit en 16 ocasions i amb només dues victòries. A la Sala VAR hi serà Gorka Sagués Oskoz, del Col·legi Basc.