Un altre cop als maleïts minuts finals

Digne d’Iker Jiménez o d’un malefici. Nova derrota, la vuitena en aquestes condicions, del Centre d’Esports als minuts finals. Com una d’aquelles pel·lícules dolentes d’Antena 3, el desenllaç de la visita del Fuenlabrada a Sabadell ha seguit el guió de la majoria de partits dels arlequinats. Abans, però, el conjunt d’Antonio Hidalgo s’ha avançat al primer minut del partit fruit d’una acció d’estratègia que ha culminat amb un gol en pròpia. El Fuenlabrada ha reaccionat, ha estat superior i ha empatat a la mitja hora de partit. I el desenllaç, com ja és habitual, ha tingut un gol del rival del Sabadell als últims minuts.

L’escenari pel Sabadell no es presentava del tot esperançador, amb Stoichkov a la banqueta per unes molèsties i una gespa plena d’aigua que impedia una bona circulació de la pilota. Però al Centre d’Esports no li ha fet falta més d’un minut per a avançar-se. Pierre Cornud ha trobat Juan Ibiza en una acció d’estratègia i la rematada del balear se l’ha introduït a la seva porteria Adrián Diéguez. Escenari immillorable pels arlequinats, mes la reacció del Fuenlabrada ha estat molt bona. Tant és així que els madrilenys, en menys de 20 minuts, han xutat fins a set cops a la porteria de Mackay. Pocs amb perill, però deixant una sensació de facilitat per a generar oportunitats que no ha presentat el Sabadell. Els arlequinats, malgrat no estar còmodes a la gespa, han tingut la millor amb un mà a mà de Víctor que ha sortit fregant el pal.

I amb tants avisos visitants, el tòpic s’ha complert. Alex Mula ha empatat el partit al minut 29 amb un golàs de falta impossible d’aturar per a Mackay. Empat i a tornar a començar. Els minuts previs al descans han estat igualats, encara que el Fuenlabrada, amb Mula i Franchu a les bandes, ha trobat moltes facilitats per a arribar a l’àrea rival. Però l’efectivitat no ha estat el punt fort dels dos equips. Moltes errades i imprecisions a l’hora d’atacar i un empat al descans que feia justícia a les oportunitats de gol generades per tots dos conjunts.

La segona meitat, l’etern voler i no poder

Ha arribat la segona meitat i, com ja ve sent habitual, el Sabadell ha reaccionat. Antonio Hidalgo ha donat entrada a Xavi Boniquet i els arlequinats han començat a arriscar més i a pressionar la sortida de pilota del conjunt de José Ramón Sandoval. El Fuenlabrada no s’ha trobat còmode i no ha tingut les facilitats de la primera meitat, però el Sabadell no ha aprofitat les oportunitats que ha generat. Guruzeta ha fallat un mà a mà davant de Pol Freixanet i el partit ha entrat, a partir d’aquell moment, en un moment de por a perdre de tots dos equips. L’entrada de Tahiru ha donat més verticalitat els madrilenys, encara que el Sabadell ha tingut la més clara fruit d’una rematada de cap de Juan Ibiza que Pol Freixanet ha salvat amb una gran mà.

Per a desgràcia dels arlequinats, la història amb els minuts finals s’ha repetit. Ha fet la sensació que tornaria a passar, que aquest cop el Sabadell, com a mínim, empataria. Però, al minut 87, Óscar Rubio s’ha fet en pròpia el gol de la victòria visitant. Just o no, el gol ha tornat a evidenciar que el Sabadell no és capaç gestionar els minuts finals. La mala sort servia al principi. Després de vuit partits en els quals el Centre d’Esports perd als últims instants del partit, la situació ja és digna d’estudi i no pot tornar-se a repetir -malgrat que és el que es diu amb cada derrota-. Quan no és una cosa, és una altra; però en una categoria que castiga tant les errades, no et pots permetre perdre tants partits als últims minuts. Amb 10 punts de 42 possibles, el Sabadell probablement té menys punts dels que mereixeria. No obstant això, lamentar-se no serveix per a res. Queden set etapes del Tourmalet i no és moment de baixar de la bicicleta.

FITXA TÈCNICA

CE Sabadell: Ian Mackay; Óscar Rubio, Aleix Coch (Jaime Sánchez, min. 57), Juan Ibiza, Pierre Cornud; Víctor García, Ángel Martínez (Iker Undabarrena, min. 80), Adri Cuevas, Juan Hernández (Xavi Boniquet, min. 46); Gorka Guruzeta (Stoichkov, min. 80) i Édgar Hernández (Aarón Rey, min. 63).
CF Fuenlabrada: Pol Freixanet; Pol Valentín (Mikel Iribas, min. 86), Sotillos, Diéguez, Glauder; Mula (Pinchi, min. 66), Cristóbal Márquez, Pathé Ciss, Franchu (Randy Nteka, min. 57); Ibán Salvador (Aguado, min. 86) i Kanté (Tahiru, min. 66).
Gols: 1-0, min. 1, Diéguez (p.p.). 1-1, min. 29, Mula. 1-2, min. 87, Óscar Rubio (p.p.).
Àrbitre: Luis Mario Milla Alvédniz (andalús) ha amonestat a Juan Ibiza (min. 27), Pol Valentín (min. 45), Gorka Guruzeta (min. 60), Jaime Sánchez (min. 71), Randy Nteka (min. 73) i Ibán Salvador (min. 84)
Estadi: Nova Creu Alta (a porta tancada).