Prova de nivell per a continuar amb el ‘Tourmalet’ arlequinat

Sense temps per a relaxar-se, arriba la segona etapa del “Tourmalet” arlequinat amb una complicada visita a El Molinón-Enrique Castro “Quini”. Allà és on, l’any 2015, va acabar-se l’última aventura del Centre d’Esports a Segona A. Una tarda que porta mals records i que enfrontarà el Sabadell a retrobar-se amb el seu passat. Però ara la situació és diferent. El Sabadell, que té un partit menys que la majoria d’equips, podria sortir del descens amb una victòria. No significaria molt, ja que encara no ha arribat el mes de desembre, però seria un cop de moral molt important per la parròquia arlequinada.

Al davant hi haurà un dels millors equips de tota la categoria, l’Sporting de Gijón. El conjunt entrenat per David Gallego és quart i està lluitant cara a cara amb gegants de la lliga com Espanyol, Mallorca o Leganés. Han aconseguit 24 punts en 13 partits i únicament han encaixat set gols aquesta temporada, sent la tercera millor xifra entre tots els equips de la categoria. Ara mateix, però, els asturians acumulen tres partits sense guanyar i necessiten una victòria per a no perdre distància amb els tres primers. El duel tindrà molts elements interessants, però un dels principals objectius del Sabadell ha de ser mantenir el bon joc exhibit davant Las Palmas el diumenge.

Canviar el sistema o no, el gran dubte d’Hidalgo

Malgrat que la defensa de tres és el sistema que ha portat el Sabadell fins on està, l’equip no acaba de trobar la regularitat amb aquesta idea de joc. L’altre dia, amb algunes modificacions a l’onze, Antonio Hidalgo va posar un home més al mig del camp i el Sabadell no va patir en excés. Adri Cuevas va sortir molt reforçat per a ser titular, però aquesta seqüència de, per ara, nou partits fins a Nadal també obligarà a fer rotacions. Jugadors com Gorka Guruzeta o Pierre Cornud també van picar a la porta de la titularitat i Antonio Hidalgo tindrà més complicat que mai escollir l’onze titular. Néstor Querol serà baixa una jornada més, mentre que Jaime Sánchez s’ha entrenat amb el grup i ha viatjat fins a Asturies.

Un duel complicat per un Centre d’Esports que acumularà molt desgast en poques setmanes. Una situació, segons ha dit Antonio Hidalgo, “Difícil per a nosaltres, ja que jugarem a cada tres dies“. De fet, el Sabadell, sense comptar el possible partit amb l’Alcorcón, només tindrà una setmana sencera per a preparar un partit fins a l’aturada per les festes nadalenques. El tècnic de Canovelles també ha valorat d’aquesta forma el rival de demà: “És una de les visites més complicades perquè són un equip ben treballat. Interpreten molt bé les accions sense pilota i ens exigiran molt“, ha dit Hidalgo aquest matí a la roda de premsa prèvia al partit.

Pel que fa al rival del Centre d’Esports, l’Sporting de Gijón recupera a Carmona després de complir sanció i està a l’espera de confirmar la possible tornada de Pablo Pérez de lesió. Malgrat recuperar aquests dos efectius, l’Sporting no podrà comptar amb els lesionats Bogdan, Christian Salvador, Nacho Méndez i Marc Valiente. Tot i l’exigència del calendari, està per veure si David Gallego decideix donar oportunitats a jugadors amb menys càrrega de minuts per a aquest duel. Manu García, per exemple, acumula molts partits entre el seu equip i la selecció espanyola sots-21. El tècnic dels asturians podria optar també per a alinear jugadors del filial, que aquesta temporada milita al Grup 1 de la Segona B. Amb una plantilla completa i una ferma aposta per la pedrera, el conjunt de Gijón voldrà seguir a la lluita per les posicions d’ascens.

Un clàssic del futbol espanyol

Sabadell i Sporting s’han enfrontat en 46 ocasions, amb 23 visites del Sabadell a El Molinón-Enrique Castro “Quini”. El bagatge no és gens bo, amb dues victòries arlequinades, tres empats i divuit derrotes. De fet, el Centre d’Esports no guanya a Gijón des de l’any 1949. No és una xifra del tot esperançadora, encara que, com diuen els tòpics, cada partit comença 0-0 i és una història totalment diferent. Serà un repte important per un Sabadell que tindrà al record el partit que es va jugar l’any 2015 i que va certificar el descens dels arlequinats. El duel de demà el dirigirà l’extremeny Francisco José Hernández Maeso, que ha ascendit de categoria aquesta temporada i no té cap precedent amb els dos equips. El col·legiat estarà assistit a la Sala VAR pel basc Iñaki Vicandi Garrido.