Tornar a deixar enrere la mala ratxa

Creu i ratlla a les últimes dues derrotes. Després d’acumular cinc partits en quinze dies, el Sabadell ha de tornar a la tranquil·litat. Els arlequinats han tingut, per primer cop des de fa dies, una setmana sencera per a preparar la visita d’aquest diumenge, a dos quarts de set de la tarda, a la UD Logroñés. Però tota la calma que dona aquesta situació també es veu alterada per la sanció a Antonio Hidalgo. El de Canovelles va veure dues grogues davant el Málaga i no serà a la banqueta de Las Gaunas. L’encarregat de dirigir l’equip serà Ignasi Salafranca, analista tècnic del Centre d’Esports.

El Sabadell tindrà al davant una UD Logroñés que ha començat la temporada a un bon nivell i amb jugadors que, tot i venir de Segona B, s’estan adaptant bé a la categoria. Aquest duel és important per un Sabadell que vol sortir del descens i que haurà de guanyar un Logroñés que dobla en punts al conjunt arlequinat i està sent més regular que el conjunt d’Antonio Hidalgo. Però també s’ha de tenir en compte que el Sabadell comença a agafar velocitat de creuer després d’un inici complicat que ha millorat en els cinc últims partits.

Amb l’única baixa de Néstor Querol per a visitar Las Gaunas

Són 24 els jugadors que tenen fitxa amb el primer equip del Centre d’Esports. En 10 jornades de lliga, Antonio Hidalgo no ha pogut tenir tots els futbolistes disponibles en cap partit. Per la jornada 11, el de Canovelles tampoc els té a tots, però només hi haurà una baixa. Xavi Boniquet, Pierre Cornud i Juan Hernández tornen a la convocatòria i Hidalgo, en principi, té disponibles a 23 jugadors del primer equip. David Astals o Froi Leal, amb fitxa del filial, han entrat en diverses convocatòries, però podrien quedar-se fora aquesta setmana. No hi serà Néstor Querol, autor del gol davant el Málaga. El valencià va lesionar-se diumenge, però encara no es coneix l’abast de la lesió que va patir.

Deixant les entrades i sortides de la convocatòria a un costat, el Sabadell dependrà molt del rendiment de la parella formada per Édgar Hernández i Stoichkov. Els dos atacants arlequinats s’han consolidat com a referents de l’equip, però l’equip els troba molt a faltar quan no estan sobre la gespa. La societat que formen serà clau perquè el Centre d’Esports pugui materialitzar les oportunitats de gol que generi. Tot i les dues últimes derrotes, el conjunt sabadellenc acumula dos partits sense perdre lluny de la Nova Creu Alta, amb tres gols a favor i cap en contra.

Problemes amb les lesions i víctimes del Virus FIFA

L’inici de temporada de la UD Logroñés està complint amb els objectius marcats al principi. El conjunt dirigit per Sergio Rodríguez ha sumat 14 punts en les primeres 10 jornades de lliga. Amb un bloc sòlid i constants modificacions a l’esquema de l’equip, els de La Rioja han tingut un inici sòlid. A més, acumulen tres victòries en les tres darreres jornades. Un dels principals referents de l’equip és el colombià Leo Ruíz, cedit per l’Sporting de Portugal i autor de tres gols en els últims tres partits.

Però aquesta jornada es presenta complicada pel Logroñés. Enrique Clemente i el polonès Mateusz Bogusz estan convocats amb la selecció sots-21 del seu país i no jugaran. A més, Álex Pérez, central titular de l’equip, serà baixa per lesió i Ousama Siddiki ha tingut alguns problemes físics que fan que sigui dubte fins a última hora. Tot i les baixes, la solidesa del Logroñés és una de les seves grans virtuts. Encaixen poc i marquen poc, encara que durant les últimes jornades hi ha hagut més gols als seus partits. Serà un duel interessant entre dos equips amb objectius similars, una proposta ben definida i un bloc de jugadors format a Segona B i que busca consolidar-se a LaLiga SmartBank.

Miguel Ángel Ortiz Arias dirigirà el partit

El col·legiat madrileny serà l’encarregat de xiular el partit. Acumula dues temporades a Segona Divisió i ja va xiular la derrota del Centre d’Esports davant l’Espanyol aquesta temporada. Com a curiositat, Ortiz Arias ha xiulat dos partits del Sabadell i tres del Logroñés, acabant tots els duels amb derrota pels dos equips que s’enfronten demà a Las Gaunas. Com a mínim un d’ells, doncs, trencarà aquesta mala ratxa amb aquest àrbitre. L’extremeny Francisco José Hernández Maeso serà l’encarregat d’assistir Ortiz Arias des de la Sala VAR.

Foto: Marc González.