Massa càstig

L’última setmana del Sabadell ha estat plena de tòpics. Des de la importància de l’efectivitat fins al “qui perdona ho paga car” i passant pel “jugar amb 10 és més fàcil que jugar contra 10“. Avui, el Centre d’Esports ha perdut a l’últim minut del partit després de fallar un penal, gaudir de moltes ocasions de gol i estar amb un home més sobre el camp durant 50 minuts. Stoichkov, que ha fet anys avui, ha empatat el partit després del gol d’Aketxe de penal. Ha pogut fer la festa encara més grossa, però ha fallat un penal a la segona meitat. Ho ha intentat de totes les formes el Sabadell i, malgrat ser superiors, un gol al minut 93 ha deixat el Sabadell sense puntuar en un dels millors partits fins al moment.

Antonio Hidalgo ha sorprès amb un canvi inesperat. Ian Mackay s’ha assegut a la banqueta i Diego Fuoli ha estat l’encarregat de defensar la porteria arlequinada. Fuoli ha debutat avui al futbol professional amb el Sabadell i ha estat una de les set modificacions que Hidalgo ha fet a l’onze. Però si algú ha fet una revolució, ha estat José Gomes. L’entrenador portuguès ha canviat els onze jugadors que van ser titulars davant el Girona. En aquest onze tan innovador ha destacat el jove Ramazani, el gran protagonista del partit. De fet, al minut 10 ha marcat en fora de joc i dos minuts després ha provocat el penal de Jaime Sánchez que Aketxe ha convertit en el 0-1.

Després del 0-1, el Centre d’Esports ha començat a agafar protagonisme i ha trenat diverses jugades en atac que no ha pogut finalitzar. Grego ha fet el primer avís amb un xut llunyà i després ha començat la tensió amb el VAR. Chumi ha tocat una pilota amb la dins l’àrea, però l’àrbitre no ha trobat res punible tot i les protestes locals. Però tres minuts després, Édgar ha marcat un golàs amb una rematada de tisora que ha quedat anul·lat per fora de joc. El Sabadell ha gaudit dels seus millors minuts, però el gol s’ha resistit fins que ha arribat el pitxitxi arlequinat. A cinc minuts pel descans, Josu Ozkoidi ha posat una molt bona centrada a l’àrea petita i Stoichkov, amb el cap, ha empatat el partit. En aquella acció, Peybernes ha vist una groga per protestar i  ha vist la segona groga per una falta sobre Édgar al cap de dos minuts. L’Almería s’ha quedat amb 10 homes sobre el camp just abans del descans.

Un destí molt cruel pel Sabadell

L’expulsió de Peybernes ha condicionat molt l’Almería i José Gomes ha fet un doble canvi al descans per a posar dos defenses sobre la gespa. El Sabadell ha dominat el partit i ha tingut ocasions per a fer el gol. La inferioritat dels visitants s’ha notat i han fet una passa enrere per a aguantar el resultat. S’han posat les coses molt millor pel Centre d’Esports quan Balliu ha comès un penal després de tocar la pilota amb la mà. Stoichkov ha estat l’encarregat de llençar la pena màxima, però no l’ha pogut convertir i Fernando ha aturat el xut de l’andalús. Aquí s’ha començat a girar la bona tarda arlequinada. Tot i el cop del penal fallat, el Sabadell ha continuat atacant i generant bones oportunitats, encara que no ha estat capaç de materialitzar les arribades que ha tingut.

Els minuts finals han estat plens de tensió. El Sabadell ha buscat fer mal amb arribades per banda i l’Almería ha tractat d’aprofitar la potència de Sadiq i la qualitat de Lazo, que han entrat a la segona meitat, per a endur-se la victòria al contracop. Passat ja el minut 92, el Aleix Coch no ha pogut aprofitar un servei de cantonada que ha estat la penúltima jugada del partit. L’última ha estat per l’Almería i ha tingut el final més dur pel Sabadell. Umar Sadiq ha controlat la pilota i ha assistit Ramazani perquè l’anglés fes l’1-2 a l’últim minut. Final dur i, fins i tot, injust per un Sabadell que ha fet un bon partit però no ha pogut aconseguit el resultat desitjat. Els tòpics i la crueltat s’han acarnissat amb un Centre d’Esports que cada partit és més de Segona Divisió i està aprenent a base de cops.

FITXA TÈCNICA

CE Sabadell: Fuoli; Jaime Sánchez, Aleix Coch, Grego Sierra; Víctor García, Iker Undabarrena (Antonio Romero, min. 81), Ángel Martínez (Adri Cuevas, min. 70), Josu Ozkoidi (Heber Pena, min. 63); Stoichkov, Édgar Hernández (Guruzeta, min. 70) i Aarón Rey (Néstor Querol, min. 81).
UD Almería: Fernando; Buñuel, Peybernes, Chumi, Centelles (Balliu, min. 46); De la Hoz, Petrovic (Samuel Costa, min. 84); Aketxe (Lazo, min. 66), Robertone (Cuenca, min. 46), Ramazani; Pedro Mendes (Sadiq, min. 66).
Gols: 0-1, min. 12, Aketxe (p.). 1-1, min. 39, Stoichkov. 1-2, min. 93, Ramazani.
Àrbitre: Iosu Galech Apezteguia (col·legi basc) ha amonestat Édgar Hernández (min. 17), Alex Centelles (min. 22), Undabarrena (min. 34), Peybernes (min. 39), Grego Sierra (min. 53), De la Hoz (min. 57), Aleix Coch (min. 60), Balliu (min. 65), Ramazani (min. 70), Buñuel (min. 73) i Heber Pena (min. 85). Ha expulssat a Peybernes per doble groga al minut 41.
Estadi: Nova Creu Alta (porta tancada).

Foto: Marc González.