L’Almería torna a la Nova Creu Alta vuit anys després

Després d’encadenar dues victòries consecutives i de sumar 7 punts dels últims 9 possibles, el Centre d’Esports afronta dijous a les 19h un nou partit. A causa del comprimit calendari, el de demà serà el quart dels cinc duels que ha d’afrontar el conjunt arlequinat en pràcticament dues setmanes. Al davant, un altre dels ‘cocos’ de la categoría, la UD Almería. El conjunt dirigit per José Gomes arriba al matx de demà en 14a posició i havent sumat un total d’11 punts en 8 jornades, les mateixes que ha disputat el Sabadell fins ara. Com a curiositat, el tècnic portuguès de l’Almería és el cinquè des de l’arribada de Turki Al-Sheikh l’estiu del 2019, ja que des d’aleshores han passat per la banqueta de los Juegos del Mediterráneo Óscar Fernández, Pedro Emaneul, José María Gutiérrez ‘Guti’ i Mário Silva.

És evident que el projecte de l’Almería amb Turki al capdavant és molt ambiciós i l’únic objectiu és ascendir a Primera Divisió. De fet, en el passat mercat de fitxatges, el club andalús va invertir més 22 milions d’euros en incorporacions, on destaquen les arribades d’Umar Sadiq (Partizán de Belgrado, 5 milions més variables fins a 10 milions), de Lucas Robertone (Vélez, 6,4 milions), o de dues promeses del futbol uruguaià, Cristian Olivera i Juan Gutiérrez (CA Rentistas, 2 milions i Danubio FC, 3 milions respectivament). Val a dir però que, tot i que és una autèntica bogeria, l’Almería va rebre 25 milions d’euros per la venda de Darwin Núñez al Benfica.

Juan Ibiza, baixa per la clàusula de la por

Pel que fa a les baixes del conjunt arlequinat, el central del Sabadell, Juan Ibiza, no podrà vestir-se de curt demà a causa de la famosa clàusula de la por. Recordem que el defensa va arribar cedit per l’Almería el passat mercat de fixatges i és precisament el conjunt andalús qui s’encarrega de la seva fitxa. El mateix succeirà amb Stoichkov a la segona volta, quan el Sabadell i el Mallorca es vegin les a la Nova Creu Alta, ja que el de San Roque, en ser un jugador cedit pel conjunt balear, no podrà ser de la partida. A més, tot apunta que Pierre Cornud, Juan Hernández i Xavi Boniquet continuaran una jornada més fora de la convocatòria, ja que encara segueixen recuperant-se de les seves respectives lesions. La resta, tots disponibles.

Per part de l’Almería, si res no canvia, José Gomes tindrà a tota la plantilla a disposició. Una plantilla que per cert, és de les més àmplies de la categoria i que de fet, en la jornada passada Juan Gutiérrez, Cristian Olivera i Lucas Robertone, per qui l’Almería es va gastar més de 10 milions, no van estar ni convocats. L’única absència del conjunt andalús serà Cristian Olivera, qui ha viatjat a l’Uruguai per temes burocràtivs. Arvin Appiah, qui el passat cap de setmana va tornar a vestir-se de curt per disputar els primers minuts amb el filial de l’Almería, es va lesionar de gravetat durant la pretemporada i es va haver d’operar, però apunta a la convocatòria.

Vuit anys des de l’hat-trick d’Aníbal Zurdo

Poc més de vuit anys després, la UD Almería torna a la Nova Creu Alta amb un últim precedent que no va deixar massa bons records a l’entitat andalusa. Va ser el 8 de setembre del 2012 quan l’Almería va visitar l’estadi creualtenc per últim cop, dia en què els arlequinats van vèncer per 3-0 amb un Aníbal Zurdo que va signar un ‘hat-trick’ en només 25 minuts. El primer gol va ser en 25; el tercer, en el 50. Cal destacar que una temporada abans, l’Almería va visitar la Nova Creu Alta i també va marxar de buit, ja que el Sabadell va guanyar 2-1 gràcies als gols d’Aarón Bueno i Nabil Baha. Vuit temporades més tard doncs, Sabadell i Almería es veuran demà les cares en un duel que xiularà el navarrès Iosu Galech Apezteguía.

Foto: Mundo Deportivo.