El Sabadell buscarà la segona victòria de la temporada a El Toralín

Ha arribat el punt d’inflexió a la Nova Creu Alta. La victòria davant el Leganés ha de ser el punt de partida del Sabadell. Tot i haver jugat dijous, la roda no s’atura i el conjunt d’Antonio Hidalgo visitarà aquest diumenge a les 18:15 la Ponferradina. Els d’El Bierzo són dotzens amb dotze punts, però acumulen dues derrotes consecutives. Dirigida per Jon Pérez Bolo, la Ponferradina s’ha mogut bé en aquest mercat de fitxatges amb l’objectiu de mantenir la categoria una temporada més.

Amb quatre punts i cuer, el Sabadell vol treure el cap de la zona de descens i necessita encadenar algunes victòries. Tot i tenir dos partits menys, el Centre d’Esports necessita confirmar les bones sensacions que ha deixat en els dos últims partits i, sobretot, ser encara més efectiu de cara a porteria. El duel entre Ponferradina i Sabadell és una prova important pels arlequinats, que s’enfronten a un equip que practica un bon joc i que té en Yuri de Souza al seu referent sobre la gespa.

Tornar a sumar de tres en tres

L’inici no ha estat fàcil, però el Sabadell comença a trobar l’estabilitat i la tranquil·litat necessàries per afrontar una temporada a LaLiga SmartBank. Jugadors com Iker Undabarrena, Grego Sierra, Víctor García o Aleix Coch han fet una passa endavant i s’han erigit en peces clau. Tots ells, però, tenen en Stoichkov a la gran esperança de l’equip. El de San Roque ha demostrat durant aquest primer mes a Sabadell que és un jugador diferencial i que ha de ser un dels grans protagonistes de l’equip. No hi seran, en principi, Pierre Cornud i Xavi Boniquet, mentre que Juan Hernández podria tornar a la convòcatoria després de perdre’s el partit amb el Leganés per un cop al peu, però serà dubte fins a última hora.

Tot i la inèrcia positiva, el Sabadell tindrà davant una Ponferradina amb les idees clares i un equip molt compacte. Els de Jon Perez Bolo mantenen part del bloc amb el qual van aconseguir la salvació la temporada passada i s’han reforçat amb una mescla joventut i talent de la categoria. Jugadors com Paris Adot, Manu Hernando, Dani Romera, Curro Sánchez o Carlos Doncel han arribat a Ponferrada aquest estiu. El rival del Sabadell d’aquest diumenge es caracteritza per jugar amb un 1-4-2-3-1 en el qual l’equip se sent còmode sense pilota i busca fer mal en transicions ràpides després de recuperacions en camp propi o contrari. És un equip amb un plantejament clar i que pot fer molt mal amb jugadors de banda com Carlos Doncel, Pablo Valcarce o Gaspar Panadero.

El rival és complicat i l’equip arriba al partit després de dos dies d’entrenaments. “És molt difícil recuperar-se al 100% i intentarem arribar demà en les millors condicions”, ha dit Antonio Hidalgo sobre l’estat de l’equip a la prèvia. El Sabadell tindrà al davant un equip, en paraules d’Hidalgo, “que està molt ben treballat” i que té “molta determinació”. Serà una visita exigent per un Sabadell que vol sumar la segona victòria de la temporada. Per a fer això, Hidalgo té les coses clares: “Hem de jugar al 200% perquè si no, és impossible guanyar en aquesta categoria”.

Tres visites arlequinades sense victòria

L’equip arlequinat ha visitat en tres ocasions El Toralín. Totes tres van ser durant l’anterior etapa del Sabadell a Segona i les tres van acabar amb derrota del Centre d’Esports. El balanç de gols no és pas bo, amb vuit gols a favor de la Ponferradina per només un de Sabadell. Aquesta serà la quarta visita del conjunt arlequinat que, comptant els partits a casa, únicament ha sumat una victòria i un empat en els sis enfrontaments que ha disputat amb els d’El Bierzo.

Rafael López Sánchez serà l’àrbitre del partit

El col·legiat murcià debuta aquesta temporada a LaLiga SmartBank després d’haver estat cinc temporades a Segona B. Ha dirigit en tres ocasions el Sabadell, amb una victòria, un empat i una derrota. L’últim duel en què va xiular al Sabadell va ser aquest passat mes de gener en la victòria del Centre d’Esports al Nou Castàlia. D’altra banda, López Sánchez mai ha dirigit a la Ponferradina. A la Sala VAR hi serà l’àrbitre asturià Víctor Areces Franco.

Foto: Marc González.