La mala dinàmica ha d’acabar a La Romareda

Tenir urgències sempre és sinònim de què les coses no van bé i que hi ha algun element que no funciona en un equip. La visita del Sabadell al Real Zaragoza d’aquest diumenge a les nou del vespre és, de totes totes, un duel d’urgències per a tots dos equips. Ho és, sobretot, pel Centre d’Esports, que acumula cinc jornades sense puntuar i ha fet un sol gol. Però també ho és per un Zaragoza que començava la temporada amb l’objectiu de l’ascens i que suma set punts en cinc partits. Una xifra que tothom signaria a Sabadell, però que queda molt lluny del que necessita un equip amb aspiracions d’ascendir.

Zaragoza i Sabadell són dos equips que no estan convencent de cara a porteria. Els aragonesos porten set gols a la lliga, però tres són per una alineació indeguda amb l’Alcorcón i un és en pròpia. L’equip dirigit per Rubén Baraja no ha trobat la tecla en atac, però davant tindrà un Sabadell en una situació pitjor. Els arlequinats només han fet un gol en cinc partits, i va ser de falta. Però, a més, acumulen 429 minuts sense marcar. La situació és preocupant, però de la derrota a Albacete, tot i el resultat, es va sortir amb una millora notable de la capacitat del Sabadell de generar perill. Tots dos necessiten guanyar i, sobretot, millorar el seu joc per a demostrar que poden competir per l’objectiu que s’han proposat.

Amb l’objectiu d’acabar amb la sequera golejadora

Antonio Hidalgo té la confiança i només necessita que la pilota entri. El diagnòstic és fàcil, però la solució no ho està sent. L’equip ha estat superior als rivals durant alguns trams de partit, però no ha estat capaç de materialitzar les oportunitats que ha generat. L’exemple més clar és el partit a Albacete, quan els arlequinats van generar, en trenta minuts, mitja dotzena d’oportunitats. Però la pilota no va entrar i, quan l’Albacete va aprofitar la primera que va tenir, l’equip no va trobar la reacció suficient.

Malgrat això, aquests brots verds han sorgit gràcies a dos homes: Stoichkov i Aarón Rey. L’andalús i el gallec van generar molt perill quan van coincidir al camp i part de les opcions del Sabadell passaran per les seves cames. Però si l’encert en atac és clau, la feina en defensa també ha de millorar. El sistema amb tres centrals no ha funcionat malament, encara que l’equip pateix algunes desconnexions que paga molt cares. Qualsevol errada és penalitzada pels rivals i el Sabadell necessita mantenir la porteria a zero per a deixar enrere aquesta sensació de feblesa quan és atacat pels rivals.

Seran baixa una setmana més tant Pierre Cornud com Xavi Boniquet, que encara s’estan recuperant de les lesions que han patit. Qui podria ser dubte és el davanter murcià Juan Hernández, però no se sabrà fins abans del partit. Jaime Sánchez torna, en principi, a la convocatòria d’Antonio Hidalgo i la resta de jugadors estaran disponibles per la visita a La Romareda. L’estadi aragonès, un dels que té millor ambient del futbol espanyol, no tindrà afició i no hi haurà aquesta pressió afegida per l’equip visitant i, a estones, pel Zaragoza.

Necessitat de guanyar per no allunyar-se de l’ascens

La temporada acaba de començar, però el Real Zaragoza té l’objectiu de tornar a Primera Divisió i no pot abaixar el ritme si vol competir per l’ascens a final de temporada. Els primers compassos de la lliga no han estat els millors per un Zaragoza que suma set punts en cinc partits, encara que dos els va aconseguir després de l’alineació indeguda de l’Alcorcón en un partit que havia acabat amb empat a zero. Els aragonesos són un equip amb moltes novetats i encara s’estan acoblant algunes peces, però els hi cal guanyar i acumular bons resultats per no allunyar-se de les posicions de playoff i ascens directe.

No hi seran Carlos Vigaray, Jair Amador i Adrián González, de baixa per lesió. Qui sí que jugarà i apunta a titular és Iñigo Eguaras, que va ser jugador del Sabadell i és una peça clau pel Zaragoza. L’equip de Rubén Baraja necessita guanyar i, sobretot, millorar les sensacions. En atac, l’únic jugador que ha fet un gol és Juanjo Narváez, mentre que Gabriel Fernández, Luca Zanimacchia o Gaizka Larrazabal no han trobat porteria. La pressió pel Zaragoza, que rep al cuer, és molt alta i només els hi servirà una victòria que seria la segona de la temporada que s’aconseguiria sobre la gespa.

La Romareda li deu una victòria al Sabadell

El Centre d’Esports ha visitat en 23 ocasions Zaragoza i les estadístiques no són pas bones. Només tres victòries -l’última la temporada 1987/88-, quatre empats pel Sabadell i fins a setze derrotes en les visites que l’equip arlequinat a fer a La Romareda. Però la penúltima visita del Sabadell va ser una de les més memorables del conjunt arlequinat.

Amb Miquel Olmo a la banqueta i el Sabadell lluitant pel playoff d’ascens, el Zaragoza es va posar dos gols a zero per davant del Sabadell al minut 24. Però a la segona meitat va canviar tot, el Sabadell va fer dos gols i va ser molt a prop de culminar una remuntada que va deixar un gran record al miler d’espectadors arlequinats a Zaragoza. Aquell dia, l’afició arlequinada va silenciar La Romareda i, des de llavors, l’estadi té comptes pendents amb el Sabadell.

Javier Iglesias Villanueva dirigirà el partit

L’àrbitre del comitè gallec serà l’encarregat de dirigir el partit després d’un canvi d’última hora. Inicialment, Álvaro Moreno Aragón hauria d’haver xiulat el partit, però ha patit una lesió i no podria impartir justícia. Amb Iglesias Villanueva com a àrbitre principal, el Sabadell ha jugat dos partits, amb un empat i una derrota. Ha xiulat també quatre partits del Real Zaragoza, tots ells acabats en empat i sent l’últim el partit entre Zaragoza i Las Palmas de la jornada 3. Al VAR hi serà el madrileny David Gálvez Rascón.

Foto: Marc González.