Les cinc primeres jornades del Sabadell a Segona Divisió

Tot i que l’inici de temporada no ha estat gens fàcil, esportivament parlant, el Centre d’Esports encara no ha estat capaç de sumar cap punt en les primeres cinc jornades que ha disputat. Fins ara, cinc derrotes i un bagatge total de 0 punts de 15 possibles, amb només un únic gol a favor. Les sensacions però, no han estat dolentes, sobretot en els tres primers duels davant el Rayo Vallecano i el Mallorca a domicili, o davant l’Espanyol en l’estrena a la Nova Creu Alta.

El que és una realitat és que el conjunt arlequinat té una nova oportunitat aquest diumenge de sumar els tres primers punts de la temporada. En aquest cas, serà a La Romareda davant el Real Zaragoza. Però, si ens remuntem a l’última etapa del Centre d’Esports a la Segona Divisió, com van ser les cinc primeres jornades pels arlequinats? I com va acabar el Sabadell la temporada aquelles campanyes? Per saber-ho doncs, fem un repàs de l’inici arlequinat en les quatre temporades que el conjunt sabadellenc va militar a la categoria de plata del futbol espanyol.

Temporada 2011/12, la temporada de l’ascens (10/15 punts possibles)

Aquell any, el Centre d’Esports va sumar la primera victòria (2-1) de la temporada davant la SD Huesca en la seva estrena. Aquesta va ser la primera de les tres que va sumar de forma consecutiva, ja que el conjunt dirigit en aquell moment per Lluís Carreras també va sumar els tres punts davant el Villarreal ‘B’, a domicili, i davant el FC Cartagena, a l’estadi creualtenc.

Xerez CD 2-2 CE Sabadell, J1 (2011/12). Foto: Juan Carlos Toro.

No va ser fins a la cinquena jornada quan els arlequinats van sumar la primera derrota. Va ser a Riazor (2-1) davant el líder d’aquell any, el Deportivo de la Corunya. Just després, va sumar un empat a la Nova Creu Alta davant l’Hércules CF. Al final d’aquella campanya però, el Centre d’Esports va acabar 19è i en zona de descens. No obstant això, el conjunt arlequinat es va acabar salvant gràcies al descens del filial del Villarreal a Segona B, ja que el primer equip del conjunt groguet també va descendir, en aquest cas a Segona Divisió. El FC Cartagena, el CD Alcoyano i el Gimnàstic de Tarragona van ser els altres equips que van perdre la categoria.

Temporada 2012/13, derbi català a la primera jornada (8/15 punts possibles)

El 18 d’agost del 2012, Montilivi va acollir en la jornada 1 el primer derbi català de la temporada entre el Girona i el Sabadell. El duel però, va acabar en empat a res, mateix resultat que en la segona jornada a la Nova Creu Alta entre els arlequinats i el Villarreal. A la jornada 3 va arribar la primera derrota de la temporada. Va ser al Miniestadi davant el FC Barcelona ‘B’, però una setmana més tard, el Sabadell va superar per 3-0 a l’Almería gràcies al hat-trick d’Aníbal Zurdo a la jornada 4. Finalment, a la cinquena jornada d’aquella temporada, el Centre d’Esports va tornar a guanyar (2-3) a l’Alfredo Di Stefano, en un duel on els arlequinats van signar un autèntic partidàs. Al final de la temporada, 16ns i 52 punts, dos per sobre del CD Guadalajara, equip que va perdre la categoria.

Temporada 2013/14, el playoff a tocar (7/15 punts possibles)

Amb Javi Salamero al capdavant, el Centre d’Esports va inaugurar la lliga de la millor manera possible, ja que va vèncer per 4-0 al RCD Mallorca a l’estadi. A la segona jornada però, va caure al Toralín davant la Ponferradina. I una setmana més tard, nova derrota del conjunt arlequinat per 0-3 en la Nova Creu Alta davant un gran Deportivo de la Corunya. En la jornada 4, visita del Centre d’Esports a Mendizorroza, on va empatar (1-1) davant l’Alavés. Per últim, de nou a la Nova Creu Alta, a la jornada 5, el Sabadell va sumar una nova victòria, en aquest cas davant la SD Eibar per la mínima gràcies a la diana de Manuel Gato des dels onze metres.

Aníbal Zurdo celebra un dels gols que va anotar durant la temporada 2013/14. Foto: Pedro Salado

Sens dubte, aquella va ser una temporada històrica del conjunt arlequinat, ja que al final, el Centre d’Esports va acabar 10è amb 59 punts. De fet, a l’última jornada davant el Recreativo de Huelva a l’estadi, el Sabadell tenia opcions reals de classificar-se pel Playoff d’ascens a Primera, però havia d’esperar una combinació de resultats que no es va donar. Tot i això, val a dir que els homes de Miquel Olmo no van poder passar de l’empat a zero davant el Recre.

Temporada 2014/15, l’any del descens (4/15 punts possibles)

Un any més tard, de pràcticament tenir la glòria a tocar, a perdre la categoria. Sens dubte, va ser una temporada per oblidar i que de la qual, de ben segur, els seguidors arlequinats no guarden bons records. De fet, el Sabadell es va estrenar amb derrota (2-3) a la Nova Creu Alta davant el Real Betis. Una Nova Creu Alta que per cert, tenia més aspecte de Benito Villamarín que no pas d’estadi creualtenc. Una jornada més tard, nova derrota del Sabadell, en aquest cas al Mini davant el Barça ‘B’. A la jornada 3, els arlequinats van tornar a caure (0-3) davant el Numancia a l’estadi, i no va ser fins a la quarta data quan el Sabadell va poder sumar el primer punt de la temporada.

CE Sabadell 2-3 Real Betis. Foto: El Vestuario.

Precisament va ser a La Romareda, següent estadi que vistia el Sabadell aquest any, on el conjunt sabadellenc va empatar amb el Real Zaragoza. Ja a la cinquena jornada, primera victòria arlequinada a la Nova Creu Alta davant la Ponferradina gràcies a gol de Juanto Ortuño. Tot i això, al final de la temporada el Sabadell va acabar perdent la categoria amb només 38 punts, 7 menys que l’Osasuna, equip que va celebrar la permanència a la Nova Creu Alta després d’empatar a dos.

Ara, cinc anys més tard, el Sabadell es troba en una situació inèdita en la història arlequinada més recent i complicada, ja que en la prèvia de la setena jornada (el Sabadell amb dos partits pendents), el conjunt arlequinat encara no ha pogut puntuar. Esperem doncs, que aquest diumenge ja arribin els tres primers punts de la temporada i la mala dinàmica quedi en l’oblit, tal com va passar en la temporada 2014/15 en el mateix escenari que jugarà el Sabadell aquest diumenge. Això sí, esperem també que la classificació al final de temporada no sigui la mateixa que la d’aquell any.

Foto: CE Sabadell.