El Sabadell cau amb el Mirandés a casa i acumula 339 minuts sense fer gol

Derrota del Centre d’Esports per zero gols a dos davant el Mirandés. L’equip d’Antonio Hidalgo ha tornat a caure sense poder marcar gol i el Mirandés, que ha anat de menys a més, ha marcat els dos gols del partit en cinc minuts. El plantejament d’Antonio Hidalgo a la primera meitat ha estat innovador, col·locant a Grego Sierra com a pivot i durant els primers 45 minuts, l’equip ha desplegat un bon joc. A la segona meitat, però, el Mirandés ha fet una passa endavant i s’ha emportat el partit gràcies a dues accions de Víctor Gómez. La primera, una assistència, ha estat una centrada que Pablo Martínez ha rematat sol, mentre que la segona ha sigut una fuetada des de la frontal que Mackay no ha pogut aturar.

La matinal de futbol a Sabadell ha començat amb males notícies. El club ha anunciat que Xavi Boniquet pateix una ruptura dels isquiotibials de la cama esquerra i estarà de baixa algunes setmanes. Juntament amb la baixa de Boniquet, Pedro Capó, encara recuperant-se, i Jaime Sánchez no han entrat a la convocatòria. A més, Stoichkov ha canviat el número 25, amb el qual va ser presentat, pel 2, tot i que el nou fitxatge del Centre d’Esports ha començat el partit des de la banqueta.

Pel que fa a l’onze d’Antonio Hidalgo, el de Canovelles ha posat sobre la gespa als tres centrals que va acabar el partit amb l’Espanyol, però amb variacions. Ha tornat a la titularitat Pierre Cornud després de la sanció de Mallorca. Adri Cuevas, que va debutar fa una setmana, ha començat com a titular acompanyant Iker Undabarrena. En atac, l’única variació ha estat l’entrada de Víctor García a l’onze per Néstor Querol, encara que el jugador cedit pel Valladolid ha ocupat la banda dreta i Juan Hernández l’esquerra. I en punta d’atac, tot i que Édgar ja ha tornat a la convocatòria, Guruzeta ha estat el titular.

Primera meitat de poques ocasions

Tot i que el Sabadell ha sortit amb el que havia de ser una defensa de tres centrals, Grego Sierra ha avançat la seva posició des del primer minut de partit. El murcià ha actuat a estones com a pivot i també s’ha integrat entre centrals en alguna ocasió. Aquest canvi de formació -sent un 1-4-1-4-1 durant molta estona- ha evitat que els laterals del Sabadell haguessin de recórrer més espai pel camp i, de pas, ha potenciat els extrems. Víctor García ha estat un dels grans protagonistes de la primera meitat. Ha sigut la principal amenaça del Sabadell amb internades per banda dreta, encara que no ha encertat del tot a l’hora de definir.

El Centre d’Esports s’ha apropat més que el Mirandés a la porteria rival, encara que no ha generat grans ocasions de perill. Per la seva part, els de Mirada de Ebro han buscat fer mal al contraatac i ha gaudit d’alguna bona ocasió. El moment on més ha patit el Sabadell ha sigut quan els castellanolleonesos han enllaçat quatre serveis de cantonada i Mackay s’ha hagut de lluir en algun d’ells. Malgrat aquest moment de patiment, la primera meitat ha estat de poques ocasions. De fet, Víctor García ha tingut la més clara just abans del descans, quan ha rebut a l’àrea una centrada lateral de Pierre, però el seu xut ha topat amb un defensa.

El Mirandés posa una marxa més i s’emporta el partit

La segona meitat ha començat amb un canvi al Mirandés. Moha Ezzarfani ha estat substituït per Pablo Martínez en un canvi natural amb el qual José Alberto Lopez ha buscat donar un ritme diferent a l’atac dels visitants. Tampoc ha trigat molt a moure fitxa Antonio Hidalgo. El de Canovelles ha fet un doble canvi, donant entrada a Néstor i Édgar per Juan Hernández i Guruzeta. Ha estat el Mirandés qui més perill ha generat durant els primers minuts de la segona meitat.

Stoichkov ha debutat al minut 62 entrant per Adri Cuevas en un canvi ofensiu, però ha estat el Mirandés qui seguia dominant el joc. Al minut 68 ha marcat Jirka, però l’acció estava anul·lada per fora de joc. Han estat els millors minuts d’un Mirandés que ha posat una marxa més a la segona meitat i s’han fet amb el control del joc. I tanta insistència ha tingut, finalment, recompensa. Víctor Gómez ha enviat una centrada al cor de l’àrea i Pablo Martínez, totalment sol, ha marcat el primer amb una rematada de cap.

I la gerra d’aigua freda ha estat doble quan, tres minuts després, Víctor Gómez ha fet el segon amb un xut creuat des de fora de l’àrea impossible per Mackay. El Mirandés ha deixat el partit sentenciat a deu minuts pel final amb dos gols en qüestió de minuts i després d’una segona meitat on han estat superiors al Sabadell. L’equip arlequinat ha buscat acurtar distàncies fins al final, però la bona defensa del Mirandés ha evitat que qualsevol acció acabés amb la pilota dins de la porteria.

El Sabadell seguirà cuer una setmana més després d’aquesta derrota. Els arlequinats acumulen 339 minuts sense fer gol a la lliga. Els d’Antonio Hidago només han fet un gol en quatre partits i no han aconseguit cap punt fins ara. La setmana vinent, els arlequinats visitaran l’Albacete al Carlos Belmonte. El partit es disputarà, segons ha anunciat avui LaLiga, el dissabte 17 a les 16:00 i es podrà veure per Movistar LaLiga. Serà una nova oportunitat perquè el Centre d’Esports sumi els primers punts de la temporada.

FITXA TÈCNICA

CE Sabadell: Ian Mackay, Óscar Rubio, Aleix Coch, Juan Ibiza, Grego Sierra (Ángel Martínez, min. 71), Pierre Cornud, Undabarrena, Adri Cuevas (Stoichkov, min. 62), Víctor García (Aarón Rey, min. 71), Guruzeta (Edgar Hernández, min. 57) i Juan Hernández (Néstor Querol, min. 57).
CD Mirandés: Lizoain, Víctor Gómez, Berrocal, Vivian, Javi Jiménez, Meseguer, Javi Muñoz (Caballero, min. 90), Iván Martín, Jirka (Trigueros, min. 83), Moha Ezzarfani (Pablo Martínez, min. 46) i Schutte (Sergio Moreno, min. 83).
Gols: 0-1, min. 75, Pablo Martínez. 0-2, min. 78, Víctor Gómez
Àrbitre: Iosu Galech Apezteguía (col·legi navarrès) ha amonestat a Pierre Cornud (min. 80) i Aarón Rey (min. 90)
Estadi: Nova Creu Alta. A porta tancada.

Foto: Marc González.