Un Sabadell lluitador cau a Mallorca després de quedar-se amb 10

Derrota del Sabadell en el segon partit de lliga de l’equip d’Antonio Hidalgo. Els arlequinats han fet una bona primera meitat i han marxat al descans amb l’empat al marcador. A la segona part, el Mallorca ha fet una passa endavant i ha començat a generar més perill, però la defensa arlequinada ha aguantat les arribades locals. Al minut 76, Pierre Cornud ha marxat expulsat per doble groga i el Mallorca s’ha volcat en atac. Dani Rodríguez ha fet el gol de la victòria al minut 85 amb un xut des de la frontal.

El Centre d’Esports ha afrontat el seu segon partit a Segona Divisió amb tres canvis respecte a la visita a Vallecas. Aarón Rey, Oscar Rubio i Juan Ibiza han ocupat els llocs de Juan Hernández, Víctor García i Aleix Coch. El dibuix dels arlequinats, però, s’ha mantingut fidel a l’habitual, amb tres centrals i dos carrilers. El Mallorca només ha fet una variació sobre l’onze que va treure amb l’Espanyol. Jordi Mboula ha entrat per Aleix Febas i Dani Rodríguez, que va jugar d’extrem, s’ha endarrerit fins a l’interior.

La bona notícia a la prèvia del partit ha estat el fet que Antonio Hidalgo ha pogut comptar amb 18 jugadors del primer equip, dos més que a la primera jornada. La convocatòria, però, no s’ha omplert amb els 23 jugadors permesos per LaLiga. El Sabadell ha viatjat a Mallorca amb 21 jugadors, sent Froi, Astals i Chadi els tres jugadors sense fitxa del primer equip que han completat l’expedició arlequinada.

Primers 45 minuts de nivell amb poques oportunitats

L’equip d’Antonio Hidalgo ha començat mostrant-se valent i plantant cara al Mallorca. Els locals també han tractat d’imposar el seu joc des del principi, pressionant molt amunt la sortida del Sabadell. Les forces han estat molt igualades durant el primer tram de la primera meitat. Cap dels dos equips ha gaudit de cap oportunitat clara del gol fins al minut 27. En aquell moment, Aarón Rey ha provocat una pèrdua de pilota del Mallorca que ha acabat amb una pilota per Guruzeta. El basc s’ha quedat davant de Manolo Reina però no ha encertat en la definició.

S’ha animat el partit després de l’oportunitat de Guruzeta i el Sabadell ha començat a apropar-se més a la porteria del Mallorca. Una acció individual molt bona d’Aarón Rey ha servit perquè el gallec assistís Heber, però el xut de l’extrem ha sortit massa creuat. També s’ha animat a la festa el Mallorca i Dani Rodríguez ha avisat al 33 amb una rematada de cap que ha aturat Mackay sense problemes. El descans ha arribat amb l’empat a zero al marcador i un partit on tots dos equips han intentat dominar el joc a través de la possessió però han generat poques ocasions de gol.

Una expulsió al 75 decanta el partit pel Mallorca

El Mallorca ha sortit amb una marxa més que el Sabadell del descans i ha dominat els primers instants de la segona meitat. Joan Sastre ha fet el primer avís amb una voleia llunyana que ha obligat Mackay a lluir-se amb una aturada molt bona en dos temps. El Sabadell tampoc s’ha arronsat i Oscar Rubio ha tingut una molt bona oportunitat amb un xut dins l’àrea que ha sortit desviat. S’ha fet dominador del joc el Mallorca, però l’equip balear no ha generat gaires ocasions de perill i el Sabadell ha intentat fer mal amb transicions ràpides.

Amb l’entrada dels minuts finals, el Mallorca ha començat a atacar amb més insistència. I al Sabadell se li han complicat molt les coses quan Pierre Cornud ha vist dues grogues en dos minuts i ha marxat expulsat. El Mallorca s’ha anat a l’atac per a guanyar el partit. I la insistència del Mallorca ha tingut premi. Tot i la resistència que ha presentat el Sabadell, en una passada cap enrere, Dani Rodríguez ha afusellat Mackay amb un gran xut que ha estat imparable pel porter gallec.

Ho ha intentat fins al final el Sabadell i Juan Hernández ha donat l’ensurt amb una rematada que ha anat molt fluixa a les mans de Reina. El Sabadell ha buscat l’empat en tot moment i s’ha apropat amb bastant perill a la porteria local, però ha faltat un pèl de sort per a fer l’èpica. No ha estat el millor partit del Sabadell, però els arlequinats han plantat cara a un Mallorca que ha suat de valent per a fer-se amb tres punts. Els arlequinats acaben la jornada sense cap punt en els dos partits disputats fins al moment.

Següent parada: Espanyol a casa

Un cop la visita a Mallorca és part del passat, el Sabadell es prepara ara per a rebre l’Espanyol a la Nova Creu Alta. Serà el primer partit que el conjunt d’Antonio Hidalgo disputi a casa i ho farà davant d’un dels grans favorits a aconseguir l’ascens aquesta temporada. Aquest cop a casa, el Sabadell tindrà una nova oportunitat d’estrenar el caseller de punts en aquesta temporada de Segona Divisió. No hi serà Pierre Cornud, expulsat avui davant el Mallorca i que complirà sanció.

FITXA TÈCNICA 

RCD Mallorca: Manolo Reina; Joan Sastre, Antonio Raíllo, Martin Valjent, Brian Oliván; Baba (Stoichkov, min. 79), Dani Rodríguez, Salva Sevilla; Jordi Mboula (Murilo, min. 46), Abdón Prats (Alex Alegría, min. 72) i Lago Junior (Luka Romero, min. 86).

CE Sabadell: Ian Mackay; Jaime Sánchez, Juan Ibiza, Grego Sierra; Oscar Rubio (Víctor García, min. 67), Iker Undabarrena (Xavi Boniquet, min. 67), Antonio Romero, Pierre Cornud; Heber Pena (Néstor Querol, min. 55), Gorka Guruzeta (Josu Ozkoidi, min. 78) i Aarón Rey (Juan Hernández, min. 55).

Árbitre: Álvaro Moreno Aragón (Col·legi Madrileny) ha amonestat al local Abdón Prats (min. 67) i als visitants Pierre Cornud (min. 74), Ian Mackay (min. 78) i Víctor García (min. 90+3). Ha expulsat Pierre Cornud per doble groga al minut 76.

Gols: 1-0, min. 85, Dani Rodríguez.

Estadi: Visit Mallorca Estadi (porta tancada).

Foto: La Liga