El Sabadell reforça l’atac amb el davanter Gorka Guruzeta

Nou moviment del Centre d’Esports amb la incorporació de l’atacant basc Gorka Guruzeta, format a l’Athletic de Bilbao. Guruzeta era una de les grans promeses de l’equip bilbaí, però una inoportuna lesió de lligaments va aturar la seva progressió. La temporada passada, després d’haver estat en dinàmica de primer equip amb l’Athletic i patir una lesió al genoll, va jugar amb el CD Basconia i el Bilbao Athletic, on ha anotat set gols en 36 partits. Guruzeta arriba a Sabadell lliure i després d’haver rescindit amb l’Athletic Club. El contracte té, a més, una durada de tres temporades.

Amb aquesta incorporació, el Sabadell ja té 22 jugadors amb contracte pel primer equip i, en principi, podria fer fins a tres incorporacions més. Malgrat que encara podria haver-hi alguna incorporació per la zona atacant, les arribades de Juan Hernández i Guruzeta aporten un salt de qualitat a l’atac arlequinat. El perfil d’incorporacions del Sabadell, a més, sembla enfocat a portar jugadors joves, amb projecció i que arriben després d’haver passat, la majoria d’ells, per pedreres o filials d’equips de màxim nivell.

Una gran promesa de Lezama maltractada per les lesions

És probable que el nom de Gorka Guruzeta no generi la màxima de les il·lusions entre l’afició arlequinada, ja que aquesta temporada ha jugat entre Tercera i Segona B. Però la carrera de Guruzeta, fins fa un any i mig, apuntava molt amunt a l’Athletic de Bilbao. Després de destacar al juvenil dels bascos, Guruzeta va arribar ràpidament al Bilbao Athletic i allà, en dues temporades, va fer 25 gols en 71 partits, incloent-hi dos gols al playoff d’ascens. D’aquells 25 gols, el basc en va fer 18 la seva segona temporada sencera amb el filial blanc-i-vermell.

L’any següent, amb Eduardo Berizzo a la banqueta del primer equip de l’Athletic Club, Guruzeta va entrar en dinàmica de primer equip i va gaudir de minuts a la lliga i la copa. A l’hivern, amb l’acomiadament de l’argentí i l’arribada de Kenan Kodro a l’equip, l’Athletic va decidir que reforcés el filial durant el final de temporada. De tornada a Segona B, al mes d’abril, Guruzeta va patir un trencament de lligaments que va acabar amb la seva temporada quan estava experimentant un creixement espectacular.

Però Guruzeta, que havia de passar per una recuperació de gairebé sis mesos, va tornar a jugar quatre mesos després de la lesió. Ho va fer a Tercera i amb el CD Basconia, el tercer equip de l’Athletic, durant alguns mesos. Al desembre, però, l’atacant ja estava de tornada al filial. Aquesta temporada, després d’anotar cinc gols en 14 partits, Guruzeta ha disputat el playoff d’ascens amb el Bilbao Athletic. El filial basc va caure als penals davant el Badajoz, encara que el nou davanter del Sabadell va anotar el seu gol a la tanda.

Foto: Juan José Úbeda.