Iker Undabarrena, sisena incorporació del CE Sabadell

El Centre d’Esports ha fet oficial l’arribada del jugador basc, Iker Undabarrena. Es tracta d’un pivot de 25 anys que arriba procedent del CD Tenerife, on ha jugat les últimes dues temporades. Amb la samarreta blanc-i-blava, ha sumat un total de 50 partits entre lliga i Copa del Rei. Abans però, va militar al Bilbao Athletic, on va disputar més de 100 partits a la categoria de bronze. Cal destacar que amb el filial de l’Athletic va patir dues greus lesions al genoll que el van tenir allunyat dels terrenys de joc molts mesos.

Undabarrena és un jugador format a les categories inferiors de l’Athletic Club, tot i que sent juvenil va marxar al CD Basconia. Abans de marxar al Tenerife però, el pivot de Gorliz va arribar a debutar amb només 17 anys amb el primer equip de l’Athletic Club, on va gaudir de 13 minuts a l’Europa League davant de l’Hapoel Kiryat sota les ordres de Marcelo Bielsa. A més, pel que fa a la Selecció Espanyola, també ha estat internacional amb les categories inferiors de ‘La Roja’, com per exemple amb la sub-17.

Després de dues temporades a l’Heliodoro Rodríguez López, Undabarrena aterra a Sabadell per reforçar la posició de pivot, una de les demarcacions que Jose Manzanera desitjava. Per fer una comparació amb un exarlequinat, el joc d’Iker Undabarrena és molt similar al d’Iñigo Eguaras, migcampista i actual capità del Real Zaragoza que també es va formar a Lezama i va vestir la samarreta del Sabadell durant dues temporades. Un cop reforçada la posició de pivot, el club segueix treballant a tancar, com a mínim, dues arribades més, la d’un mitjapunta i la del davanter centre.

Foto: Jessica Acosta.