El Sabadell debutarà la segona jornada davant el Rayo Vallecano a Vallecas

Aquesta tarda, i després de setmanes de dubtes i negociacions, la RFEF ha sortejat el calendari de Primera i Segona Divisió. La categoria de plata del futbol espanyol, tot i la polèmica amb Deportivo i Numància, constarà finalment de 22 equips. El Sabadell, que havia demanat arrencar la temporada jugant davant d’un dels equips de playoff, començarà la lliga davant l’Almeria a la Nova Creu Alta, però el partit queda ajornat. La segona jornada, la primera lluny de la Nova Creu Alta, portarà al Sabadell a jugar a l’Estadio de Vallecas davant el Rayo Vallecano. Ja a la tercera jornada, el Sabadell visitarà el Mallorca a Son Moix.

Pel que fa als derbis, que aquesta temporada seran dos amb el Girona i dos més amb l’Espanyol, el Sabadell visitarà Montilivi a la jornada 20, mentre que rebrà els gironins a la trenta-dosena jornada. El primer duel de lliga, a casa, amb els pericos serà la quarta jornada i el partit de la segona volta serà a Cornellà-El Prat i a la jornada 26. Cal recordar que el calendari és asimètric i això significa no seguirà el mateix ordre a la segona volta respecte al sorteig de la primera.

Descans a la primera jornada de lliga

El Centre d’Esports, que està fent obres a la Nova Creu Alta, va sol·licitar a LaLiga la possibilitat de començar la lliga davant un dels tres equips que va disputar el playoff. Aquest duel davant l’Almeria no es disputarà el primer cap de setmana i es recuperarà més endavant, possiblement entre setmana. Amb això, el Sabadell podrà acabar les obres a l’estadi amb més calma i no haurà de disputar les primeres dues jornades fora de casa. La segona jornada, però, es jugarà quan està previst i serà davant el Rayo Vallecano.

Fes clic a la imatge per ampliar-la

Pel que fa al Nadal, s’havia parlat de què un dels acords entre l’AFE i LaLiga era l’eliminació de les jornades nadalenques a la Segona Divisió. Finalment, i segons estava previst, el Centre d’Esports marxarà de vacances després de la dinovena jornada, quan s’enfrontarà amb el Cartagena. Els arlequinats tornaran de vacances el 3 de gener i amb una visita a Montilivi.

Final de temporada carregat d’emocions

I ja al final de temporada, que aquest any arriba abans per la disputa de l’Eurocopa, el Sabadell haurà acabarà les cinc últimes jornades enfrontant-se amb amb l’Oviedo fora, el Tenerife a casa, l’Alcorcón a Santo Domingo, la Ponferradina a Sabadell i, finalment, una visita a Anduva per enfrontar-se amb el Mirandés. Un calendari exigent per a un final de lliga que pot ser molt emocionant en la tornada del club arlequinat al futbol professional.

La situació que viu Espanya ha portat LaLiga a fer un calendari més comprimit i que comporta que es disputin diversos duels entre setmana per tal de disputar les 42 jornades dins les dates establertes. En cas que un equip arribi al playoff d’ascens, el format serà l’habitual dels últims anys, amb dues eliminatòries a doble partit en el cas que un equip arribi a la final.