El destí dels herois de l’ascens

L’ascens, sense cap mena de dubte, ha estat la millor notícia per a un CE Sabadell que el necessitava com aigua de maig. Però aquest premi també ha deixat molts jugadors en el camí. L’exigència de la Liga SmartBank ha obligat la direcció esportiva arlequinada a prendre decisions difícils.

Jose Manzanera i el cos tècnic han hagut d’acomiadar homes que van ser claus per assolir aquest ascens de categoria i el retorn del club al futbol professional. En aquest article, i com a reconeixement per la seva aportació, us expliquem on han acabat els jugadors descartats.

Aitor Pascual (Badajoz)

El jove lateral gallec va ser una de les apostes de José Manzanera per a una de les fitxes de menors de 23 anys. Pascual va arribar a Sabadell després de jugar al Racing de Ferrol i l’Atlético Levante. Durant la seva temporada al Centre d’Esports, el jugador va disputar 25 partits i va marcar dos gols, un d’ells davant el Badalona i després d’una gran jugada entre ell i Aarón Rey.

Després de deixar el Sabadell, el gallec no va trigar molt a trobar nou equip. A terres extremenyes i encara a Segona Divisió B, Aitor Pascual jugarà la temporada vinent al Club Deportivo Badajoz. Els extremenys van arribar a les semifinals del playoff d’ascens i s’han reforçat amb un jove lateral amb molta projecció i que, tot i la seva joventut, ja s’ha fet un lloc a la Segona B.

Fernando Pajarero (LA NUCÍA)

El central andalús va arribar al Centre d’Esports fa un any i mig des de l’Alcoyano. Pajarero va fer-se ràpidament amb un lloc a l’onze, disputant catorze partits, i sent un dels herois d’Olot. Ja aquesta última temporada, el defensa ha disputat 14 partits de lliga, convertint-se en el quart central d’Antonio Hidalgo durant tota la temporada. Durant el playoff, Pajarero va substituir Aleix Coch al minut 59 de la final del playoff i va tenir una notable actuació defensant els atacants del Barça B. El seu pròxim destí serà La Nucia.

Manu Lanzarote (UE SANT ANDREU)

La tornada a casa d’un dels grans ídols de l’afició ha tingut el millor desenllaç possible. Després de deixar l’Índia, Manu Lanzarote va tornar a Sabadell amb un objectiu molt clar: aconseguir l’ascens. Va deixar detalls del jugador que és durant tota la temporada, anotant quatre gols en els 20 partits que va jugar. Ja al juny, Lanza va anunciar que deixaria el Sabadell després del playoff, però que volia fer-ho amb el club a Segona Divisió.

Va disputar dos partits al playoff, marcant dos penals a les tandes davant l’Atlético ‘B’ i la Cultural Leonesa. I, finalment, Manu Lanzarote ha tornat el Sabadell al lloc on el va deixar i després d’una temporada on va assumir un rol més discret però era ovacionat sempre que sortia al camp. La UE Sant Andreu serà l’equip que el segueixi gaudint la pròxima temporada.

Borris Garrós

El davanter barceloní va arribar com la gran esperança de l’atac arlequinat, però va entrar amb mal peu a causa d’alguns problemes musculars. Malgrat un inici complicat, Boris va començar a agafar ritme, anotant sis gols en 17 partits i amb una marca d’un gol cada 101 minuts. A Andalusia, el davanter es va convertir en l’heroi davant la Cultural Leonesa amb el gol que va anotar al minut 92 amb l’esperó. Va anotar a les tandes de penals de les dues primeres rondes i no va jugar a la final.

Aquesta absència, però, està totalment justificada. Boris Garrós va tornar a Sabadell amb l’ascens i un braç immobilitzat després de trencar-se el colze el dia abans del partit davant el Barça B. De moment, no té destí.

Xiker Ozerinjauregi

Aquest jove central basc va arribar al Sabadell al mercat d’hivern i després de jugar durant tota la primera volta al Betis Deportivo. A Sabadell, tot i arribar a finals de gener, va deixar molt bones sensacions en els tres partits de lliga que va disputar abans de l’aturada. Durant el playoff, Xiker no va ser convocat als dos primers partits, però va gaudir d’uns minuts a la final davant el Barça B en una participació curta però intensa durant el playoff.

Tot i abandonar el Sabadell, el central basc seguirà vestint la samarreta arlequinada la temporada vinent. Xiker Ozerinjauregi jugarà durant una temporada al CD Ebro de Saragossa, l’altre equip que vesteix d’arlequinat a la Segona Divisió B. Serà un nou pas en la prometedora carrera del jove central.

Carlos Beitia (Villarreal)

L’únic jugador que va tenir cedit el Sabadell. Carlos Beitia va arribar els últims dies del mercat d’hivern cedit pel Villarreal ‘B’ i amb una trajectòria plena d’èxits al futbol formatiu del club groguet. De fet, el migcampista valencià va jugar la final del Mundial sots-17 amb Espanya i era una de les grans perles de la pedrera del Villarreal.

La seva arribada a Sabadell va coincidir amb l’aturada de la competició, però Beitia va arribar a disputar tres partits de lliga. Ja al mes de juny, el migcampista va participar en els tres partits de playoff. Tot i la seva joventut, Beitia va deixar detalls de qualitat per a demostrar que, tot i tenir 20 anys, encara té molt per fer al món del futbol. Un cop finalitzada la seva etapa a Sabadell, el migcampista ha tornat al Villarreal.

Jurgi Oteo (Barakaldo)

L’etapa de Jurgi Oteo a Sabadell va començar amb bones sensacions a la pretemporada i la sensació que l’exjugador de Barakaldo i Bilbao Athletic podia aportar molt. Però tot es va ensorrar quan va patir un trencament del menisc després de la primera jornada de lliga. Va ser al mes de desembre quan el basc va tornar als terrenys de joc, però no va gaudir de gaires minuts i va disputar només cinc partits de lliga.

Al playoff, Oteo va disputar només un partit, però va deixar una acció pel record. Després dels 120 minuts de partit davant la Cultural Leonesa, Jurgi va ser l’encarregat de llençar el cinquè penal de la tanda. El basc va dirigir-se cap a la pilota i va llençar un cacau a l’alçada del travesser impossible d’aturar per part del porter de la Cultu. Aquell penal, en un moment tan delicat com aquella tanda, quedarà al record de tots els arlequinats. Jurgi ha tornat a casa després de jugar al Sabadell i ha fitxat pel Barakaldo.

Aleix Roig (UE Llagostera)

El jove lateral esquerre va arribar a Sabadell l’estiu passat després de la seva etapa al futbol base del Girona. Durant la pretemporada va deixar bones sensacions i es va posicionar com un candidat ferm a fer-li la competència a Josu Ozkoidi. De fer, a la jornada dos va ser titular davant l’Atlético Levante, però va caure lesionat al minut 25. Va tornar a jugar al partit de Copa Federació davant el Jove Español, d’on també va sortir lesionat.

Va passar pel quiròfan per un trencament de menisc i no ha tornat a jugar en tota la temporada, encara que va anar convocat al playoff. Malgrat que tenia un any més de contracte, el Sabadell va decidir finalitzar la seva vinculació fa poques setmanes. Als 20 anys, però, i després de deixar bones sensacions a Sabadell, el Llagostera s’ha mogut ràpidament i ha aconseguit els serveis d’un lateral esquerre amb molt futur.

David Acedo

Va ser una de les apostes de Toni Seligrat fa dues temporades però no va tenir la continuïtat desitjada amb el Sabadell. Amb la samarreta arlequinada, David Acedo va disputar un total de vuit partits oficials. Va ser renovat al mes de gener abans de marxar cedit a l’AE Prat, on va començar a gaudir de minuts just abans de l’aturada. Amb el conjunt potablava va disputar quatre partits.

De fet, en quatre partits al Prat va gaudir de més minuts que en dues temporades a Sabadell, on també va jugar amb el filial. Tot i tenir contracte, el Centre d’Esports va anunciar la seva rescissió fa una setmana. De moment, no té destí, però podria acabar en un club de Tercera Divisió.

Marc Bellalta

El jove jugador del planter arlequinat va arribar al Sabadell amb catorze anys i ha arribat a debutar amb el primer equip aquesta temporada. Després de superar les etapes del futbol formatiu del Sabadell i arribar al filial, el migcampista va entrar en dinàmica de primer equip i, després d’algunes convocatòries, va debutar en el partit davant l’Atlético Levante jugant onze minuts.

Després del playoff, però, Bellalta va anunciar que abandonava el Sabadell després de sis temporades al club arlequinat. De moment, no té destí.

Marc Asturgó (AE Prat)

Malgrat no haver debutat amb el primer equip a la lliga, Marc Asturgó ha estat dues temporades en dinàmica de primer equip i va jugar el partit de Copa Federación. Era un dels jugadors amb més futur del futbol formatiu del Centre d’Esports, però tot i haver jugat amb el Juvenil A i el Sabadell B durant les últimes temporades, el defensa ha abandonat el Sabadell després d’aquesta temporada.

De fet, Marc Asturgó no va estar a Andalusia durant el playoff i, a més, ha estat l’exjugador del Sabadell que més ràpid ha trobat equip un cop acabada la temporada. El jove defensa ha fitxat per l’AE Prat de Segona Divisió B, equip on jugarà la temporada vinent.

ADRIÀ COLLET (CALAHORRA)

El jove porter va arribar l’estiu passat al Centre d’Esports després d’haver crescut al futbol base del Girona. Malgrat la dificultat de fer-se amb la titularitat degut a la competència amb Ian Mackay, Collet va disputar alguns partits de pretemporada i el de Copa Federació deixant bones sensacions. Un cop acabada la temporada, el porter tenia contracte per una temporada més, però el club ha prescindit dels seus serveis. Després de deixar el Sabadell, però, Collet ha fitxat ràpidament pel Calahorra de Segona B, on coincidirà amb Roberto Gutiérrez, exporter arlequinat.

Foto: RFEF.