Campanya per recuperar el cos d’Andrés Jaso, exjugador del Sabadell

Trobar el seu cos és l’objectiu de la campanya que familiars i amics del futbolista desaparegut van posar en marxa la setmana passada. Nascut el 1912 a Mélida (Navarra), Andrés Jaso va jugar en diversos equips, entre ells el CE Sabadell. Quan va començar la Guerra Civil es trobava a Gijón, on va defensar els colors de l’Sporting. I tot i que va arribar a El Molinón encara jove, aquell va ser el seu últim club. El 1937, un bombardeig d’aviació va acabar amb la seva vida. És molt probable que fos víctima d’un bombardeig de la Legió Còndor a Cangas de Onís, quan viatjava a l’autobús de l’Sporting.

Áurea Jaso, la seva neboda, ha dedicat tota la seva vida a buscar-lo. Ara té 93 anys i, des que era una nena, no ha cessat en la recerca dels cossos del seu pare, del seu germà i de l’Andrés. Després de mesos d’investigacions, la família creu fermament que és possible trobar l’Andrés. El cos podria estar en una fossa comuna a Cangas de Onís i localitzar les seves restes permetria per fi a l’Áurea brindar-li un enterrament digne després de més de 80 anys desaparegut.

Aficionats del Sabadell demanen la implicació del club

Així doncs, s’ha posat en marxa una campanya que es durà a terme durant tot el mes d’agost a Pamplona i Navarra, principalment a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació locals. Serà a partir del setembre quan intentaran ampliar el seu impacte fora de la Comunitat Foral, començant pels equips en els quals va jugar Andrés: Real Zaragoza, Sabadell, Levante i Valencia. Aquesta notícia ha arribat a la ciutat i alguns socis i aficionats arlequinats han demanat la participació del Centre d’Esports en aquesta causa.

Foto: vía Twitter.