Un partit per a la història

Fa menys d’un any, quan els arlequinats encara recordaven Olot amb alegria, el Sabadell només havia presentat sis incorporacions i Antonio Hidalgo, juntament amb José Manzanera, havia decidit apostar per mantenir el bloc. L’aposta semblava arriscada venint d’una plantilla que va fregar un descens a Tercera, però el guió ha sigut totalment diferent.

Alguns fitxatges després i amb una temporada que encara no ha acabat, el Centre d’Esports és a tres partits d’aconseguir l’ascens a Segona Divisió. Seria un premi molt merescut a la feina realitzada aquesta temporada, encara que el repte és majúscul i la primera pedra al camí és l‘Atlético de Madrid ‘B’, un dels equips més golejadors de la Segona B.

Dos tercers que podrien haver acabat primers

Si la temporada de Sabadell i Atlético de Madrid ‘B’ no es pot qualificar d’excel·lent és únicament perquè un mal final de la lliga de 28 partits els ha deixat sense la primera posició. Tots dos equips han sigut campions d’hivern després d’una gran primera volta, però tots dos van perdre el lideratge les últimes jornades abans de la cancel·lació de la lliga.

Això ha causat que tots dos s’hagin d’enfrontar en un playoff com a tercers i en un duel que perfectament podria haver sigut entre dos líders. Per una banda, aquest enfrontament implica que un gran equip quedarà fora, però també que un altre serà una mica més a prop del futbol professional.

L’últim partit de ‘Lanza’?

Podria qualificar-se l’eliminatòria que ha d’afrontar el Sabadell amb molts adjectius i de moltes formes, però aquesta eliminatòria serà especial per Manu Lanzarote. El barceloní deixarà el Sabadell en acabar el playoff, encara que vol marxar amb un ascens sota el braç. Podria ser el seu últim partit com a arlequinat en cas de derrota.

Però també hi haurà més noms propis a la plantilla arlequinada. Antonio Hidalgo, juntament amb la resta del cos tècnic, disputarà el seu primer playoff com a entrenador i ho farà després d’una temporada sensacional i on ha demostrat que és un entrenador amb molt present i encara més futur a les banquetes.

Un dels principals dubtes del Sabadell, però, estarà en l’onze titulat, doncs, encara que es puguin fer cinc canvis i pugui haver-hi fins a 20 jugadors a la convocatòria, els onze titulars seran part clau del duel. L’aposta a la davantera entre Édgar, Néstor i Boris serà important i els migcampistes arlequinats també tindran un paper fonamental.

L’Atlético de Madrid ‘B’, jugadors amb minuts a Primera i una plantilla molt complerta

L’any del rival del Centre d’Esports ha tingut un recorregut molt similar al dels arlequinats. La primera volta va ser molt bona, però una mala dinàmica tot just abans de l’aturada els va deixar en tercera posició. Malgrat això, la plantilla del filial matalasser és una de les que més alternatives té.

Amb Tropi, Calavera o Toni Moya al doble pivot, Nacho Fernández, entrenador dels madrilenys, té a tres jugadors de molta qualitat. Però en atac és on realment més mal poden fer els matalassers amb jugadors com Rodrigo Riquelme, Óscar Clemente, Darío Poveda, Borja Garcés o Germán Valera.

A més, l’Atlético de Madrid ‘B’ disposarà de Manu Sánchez, Rodrigo Riquelme i Nando, que estaven amb el primer equip i s’han incorporat a la concentració del seu equip a Andalusia. Cap rival és fàcil, però l’Atlético ‘B’ és una prova de nivell molt alta perquè el Sabadell demostri que vol i que pot pujar a Segona Divisió.

Una oportunitat que pot aparèixer un cop a la vida

La vida i el futbol són dos elements que estan profundament lligats des de fa molt de temps. Molt poca gent és capaç, un cop el coneix, de deixar de veure futbol, de seguir-lo i d’anar a animar el seu equip. Però la vida no sempre és fàcil i pot portar situacions complicades. Situacions que, com ha sigut el cas, ho han aturat tot, futbol inclòs.

Va deixar d’haver-hi futbol, no hi havia viatges per veure el Sabadell o partits a casa que acabaven, com s’ha fet costum, amb ovació del públic. Era un moment increïble i que va quedar tallat de soca-rel. Semblava, a més, que la lliga podria declarar-se nul·la i que tot l’esforç quedaria en res. Però van aparèixer els rajos de sol i la nova normalitat va tornar.

No serà el mateix de sempre i no hi haurà gairebé ningú celebrant els gols de les eliminatòries als estadis, però les oportunitats no es poden deixar escapar. El Sabadell pot tornar al futbol professional i el primer rival serà l’Atlético de Madrid ‘B’, un equipàs. Però el Centre d’Esports només pot fer les coses amb treball i feina. Ara haurà d’aprofitar una d’aquelles oportunitats úniques i inesperades que, com a la vida, passen un cop i poden acabar sent les millors experiències.

La prèvia, aquesta tarda

Avui no et perdis el programa previ a aquest primer enfrontament del Centre d’Esports en el playoff. Joan Muñoz, Óscar Cáceres i Agustí Bernad comentaran el primer partit del conjunt d’Antonio Hidalgo 24 hores abans del seu inici. Els convidats seran Edu Mesa, soci del CE Sabadell, i Jordi Grífol, periodista.

Podràs seguir el programa especial en directe al nostre canal de YouTube a partir de les vuit del vespre (20h). T’esperem!

Foto: C. Díaz.