Els possibles rivals: Bilbao Athletic, l’equip més golejador dels quatre grups de Segona B

El grup II de Segona Divisió B aquesta temporada ha tingut, sens dubte, a l’amo i senyor de tota la categoria de bronze; El Logronyès. No obstant això, en un grup on tota l’atenció l’ha acaparat el conjunt de Las Gaunas, el Bilbao Athletic, possible rival del Sabadell, ha competit per la segona plaça fins a l’última jornada.

De fet, el conjunt basc, tal com van fer els arlequinats a la Dani Jarque, va deixar escapar el segon lloc de la classificació després de sumar un empat (3-3) com a local davant del Real Unión d’Irún.

L’equip més golejador del grup

Cal destacar que, tot i que el Logronyès és el millor equip dels quatre grups de Segona B, el filial de l’Athletic ha estat el conjunt que més gols ha anotat fins a l’aturada, amb un total de 55. Una autèntica barbaritat. No obstant això, cal destacar també que el segon equip més golejador dels quatre grups és l’Atlético de Madrid B, un altre possible rival del conjunt arlequinat.

Per contra, els homes de Joseba Etxeberria també encaixen bastants gols, ja que han rebut un total de 35 en 28 jornades, el que equival a més d’un gol per partit. Com a local, el filial de l’Athletic Club és una mica més fort que quan actua a domicili.

A Lezama, el conjunt d’Etxberria ha sumat 29 punts, mentre que lluny de Bilbao 20 punts. Pel que fa als gols a favor com a local (35) sí que augmenten en comparació a quan juguen com a visitants (20). Tot i això, són números intranscendents per com serà el playoff, ja que serà a partit únic i en una seu neutral.

Jon Morcillo, el gran tapat

En un equip plagat de futures estrelles, el nom que pràcticament tothom oblida és el de Jon Morcillo. El davanter de 21 anys ha anotat un total de 10 dianes fins a l’aturada, convertint-se així en el quart màxim golejador del grup 2 per darrere de grans noms: Miguel de la Fuente (14/Valladolid B), Dioni (11/Cultural Leonesa) i Pablo Espina (11/Guijuelo).

A més de Morcillo, també cal destacar a Gorka Guruzeta en la zona ofensiva, qui ha sumat 5 gols aquesta temporada, tres menys de Juan Artola, l’altre potencial ofensiu de l’atac basc. Al mig del camp destaca el nom d’Unai Vencedor, un jugador que ja ha debutat aquesta temporada amb el primer equip. La defensa és la zona més feble del filial de l’Athletic, mentre que a la porteria trobem a Jokin Ezkieta, qui fou porter del Sabadell la temporada 2016-2017.

Eliminats a la primera eliminatòria

Els records a Lezama no són gens bons pel que fa al Play Off d’ascens a Segona Divisió, ja que fa dues temporades, en la 2017-2018, el filial basc va caure en primera ronda davant del Villarreal B. Aquella temporada el Bilbao Athletic va fer un 15 de 15 en les últimes cinc jornades i va aprofitar una punxada del Racing en l’última jornada per entrar en Play Off. Tot i això, el somni d’un equip molt jove va durar molt poc.

No obstant això, la temporada 2015-2016, el Bilbao Athletic va ser equip del futbol professional i va disputar els partits com a local a San Mamés. 42 jornades després, van tornar a la divisió de bronze.

Foto: Badajoz deportes