Andalusia acollirà el playoff d’ascens a Segona Divisió

Després de nombrosos rumors sobre possibles seus i escenaris respecte al playoff d’ascens, finalment la RFEF ha arribat a un acord perquè els playoff d’ascens es disputin a la província de Málaga i a Cádiz, concretament a Algeciras. Serà a Marbella on els equips quedin concentrats, mentre que es disputaran partits a Málaga, Algeciras i a la mateixa Marbella. En total es disputaran catorze partits en cinc estadis, disputant-se la primera eliminatòria els dies 18 i 19 de juliol. Els equips que la superin, i els dos campions derrotats, tornarien a jugar el dia 23 i, finalment, l’última eliminatòria es jugaria el 26 de juliol. Els horaris encara són un misteri, però el sorteig es realitzarà el pròxim 25 de juny, amb l’Estat d’Alarma finalitzat, a Marbella.

Primer va ser Madrid, concretament Las Rozas, i posteriorment Murcia, amb Pinatar Arena al capdavant. Cap de les opcions, però, va convèncer a totes les parts i no va haver-hi acord. Però un cop es va comunicar la negativa de Pinatar Arena, tots els rumors van apuntar cap a Málaga. La RFEF ha confirmat avui els rumors en anunciar de forma oficial la disputa del playoff a terres andaluses. El Sabadell, que ja entrena en grups de deu jugadors, disputarà aquestes eliminatòries en cinc possibles escenaris: La Rosaleda, l’estadi Ciudad de Málaga, el Nuevo Mirador d’Algeciras, a l’Estadio Municipal de Marbella o al Marbella Fútbol Center.

La ciutat de Marbella serà el centre neuràlgic del playoff i, ara per ara, no se sap si els aficionats podrien acompanyar els seus equips als estadis. Com a curiositat, el Sabadell només ha guanyat dos cops a la ciutat de Málaga, la darrera vegada el 1978 davant l’extint CD Málaga, i mai ha guanyat a Marbella. Però, d’altra banda, ha jugat dos cops a Algeciras i ha guanyat les dues vegades. Pel que fa als possibles rivals del Sabadell, tots ells també han confirmat la seva participació en les eliminatòries i això farà que el Sabadell quedi emparellat el dia 25 de juny amb CD Badajoz, Atlético de Madrid ‘B’ o Bilbao Athletic. L’evolució de la crisi del coronavirus està sent molt positiva i aquestes petites passes apropen cada cop més els equips de Segona B al playoff, però la decisió final, com ja s’ha dit, la prendran les autoritats sanitàries.

Foto: Getty Images.