El full de ruta de la RFEF per als playoff

Malgrat que pocs equips han tornat als entrenaments i que el Sabadell, per exemple, no tornarà fins, com a mínim, la setmana vinent, la RFEF ha publicat aquesta tarda una circular a la qual comença a marcar el full de ruta a seguir per tal de disputar el playoff d’ascens al mes de juny. El document publicat per la RFEF explica com seria la tornada als entrenaments, quan es faria el sorteig del playoff, les dates en què té intenció de disputar les eliminatòries i l’acord al qual s’ha arribat amb la Mutualidad de Futbolistas Españoles per a proveir els equips que disputin el playoff de tests per a realitzar als membres de l’entitat. Aquestes propostes, però, estan condicionades per l’evolució de la crisi del coronavirus a Espanya i seran les autoritats sanitàries les qui decidiran si se segueix endavant amb el playoff o no.

Aquesta circular de la RFEF detalla de forma precisa quin és el camí a recórrer fins a la disputa dels playoff. Aquests, segons anuncia el comunicat, començarien a partir del 18 de juliol i podrien allargar-se, en el cas que fos necessari, fins al mes d’agost. La RFEF proposa també que els equips que hagin aconseguit el dret a disputar el playoff s’inscriguin per a disputar-lo abans del 4 de juny. Un cop hi hagi tots els equips inscrits, i si la situació evoluciona de forma favorable, se celebraria el sorteig del playoff d’ascens a partir del dia 8 de juny.

Pel que fa a la tornada als entrenaments, la circular explica que aquesta anirà pautada per les autoritats sanitàries i es dividirà en quatre fases. A la primera, que podria començar aviat, els equips farien entrenaments individualitzats; durant la segona etapa, els jugadors podrien començar a entrenar en petits grups i a la tercera etapa, l’anterior a la competició, les plantilles podrien fer un “entrenament total precompetició“. Un cop es deixi enrere aquesta tercera fase, que no se superaria fins al mes de juliol, tornaria la competició en la fase quatre d’aquest pla de resolució dels ascensos.

A més, la RFEF ha declarat que ha arribat a un acord amb la Mutualidad de Futbolistas Españoles (MUPREFESE) per a proveir tots els equips que disputin el playoff de tests per a realitzar a jugadors i membres del cos tècnic. Aquests tests també els rebrien els àrbitres i serien totalment gratuïts per als clubs i al col·lectiu arbitral. Ara bé, com bé recalca la circular, tot això només podrà produir-se sempre que les autoritats sanitàries o esportives espanyoles no desaconsellessin i prohibissin la disputa d’aquests playoff d’ascens que comencen a agafar forma.

Finalment, i pel que fa a la implicació del Sabadell en aquest playoff d’ascens, el Centre d’Esports ha anunciat en un comunicat que l’equip no podrà tornar als entrenaments fins que no s’arribi a la fase 1 davant la impossibilitat d’obrir les instal·lacions esportives. Tanmateix, el Sabadell ha demanat al CSD la ratificació de la mesura i ha traslladat una petició per a homogeneïtzar els entrenaments un cop la ciutat entri a la fase 1. Per últim, el club ha comunicat que jugadors, cos tècnic i treballadors del club ja han estat sotmesos a totes les proves mèdiques, tests PCR inclosos, i ja té activats tots els protocols sanitaris per a tornar als entrenaments quan les autoritats ho permetin.

Foto: Críspulo Díaz