La RFEF anuncia la cancel·lació de les competicions i el playoff exprés pendent de la pandèmia

Tal com va avançar Joan Soteras el passat divendres a L’Hora Arlequinada, la Real Federación Española de Fútbol ha proposat avui a les Federacions Territorials cancel·lar totes les competicions no professionals i ha anunciat la disputa d’un playoff exprés per decidir els ascensos a Segona Divisió. Encara no hi ha dates per a la disputa d’aquestes eliminatòries, però és probable que els partits es juguin durant les primeres setmanes del mes de juliol i en una seu encara per confirmar. Aquesta decisió que ha pres la Comissió de Presidents Territorials serà traslladada a la Junta Directiva de la RFEF perquè validi la proposta divendres.

Han passat gairebé dos mesos des de la suspensió de les competicions i avui, a l’espera de la Comissió Delegada, es cancel·len fins a la temporada vinent. D’una banda, això significa que la temporada 2019/20 del Sabadell ha arribat, pel que fa a la lliga, al seu final. Però, d’altra banda, la RFEF ha anunciat que vol concedir ascensos, que aquests es decideixin sobre la gespa i en un playoff amb el ja esmentat format exprés. Aquest consistiria en eliminatòries a partit únic i seguint els encreuaments clàssics, mentre que es disputaria una eliminatòria a la setmana.

Els possibles rivals

El Centre d’Esports afrontaria aquestes eliminatòries després d’acabar la temporada en tercera posició i, per tant, estaria a tres partits d’aconseguir l’ascens a la categoria de plata del futbol espanyol. Els possibles rivals del Sabadell a la primera ronda serien el Badajoz, el Bilbao Athletic o l’Atlético de Madrid B. Aquest playoff, com explicava el passat divendres a L’Hora Arlequinada Joan Soteras, és l’escenari que es plantejava la RFEF per a decidir la temporada en cas de no poder acabar-la. Aquesta mesura, com ja s’ha explicat, és l’escenari ideal de la Federació per tal d’acabar la temporada i decidir els ascensos, però l’última paraula no està ni molt menys dita i caldrà esperar per veure com evoluciona la pandèmia i quines decisions pren el govern espanyol.

Malgrat la finalització de la Segona B i els playoffs d’ascens, la RFEF ha anunciat que no hi haurà cap descens de categoria. Aquest fet deixarà la Segona B de la temporada vinent amb 100 equips, cinc grups i una estructura encara per definir. El format serà transitori i, de cara a la temporada 2021/22, es crearà una nova categoria entre la Segona Divisió i la Segona B. Els ascensos de Tercera Divisió a Segona B, un total de 20, es decidiran en un playoff on els quatre primers de cada grup s’enfrontaran entre ells en el format clàssic, però sense enfrontaments entre equips de diverses comunitats.

El Juvenil celebra l’ascens a Divisió d’Honor

La competició que ha acabat de forma definitiva és la Lliga Nacional Juvenil, on el Centre d’Esports ocupava la primera posició. Segons el comunicat de la RFEF, s’ha pres la decisió d’ascendir els equips que ocupaven les posicions d’ascens i, per tant, el Juvenil A del Sabadell és nou equip de Divisió d’Honor Juvenil. Amb aquest comunicat s’esclareix una mica el futur de les competicions de futbol a tot el territori espanyol, però cal remarcar que aquesta decisió no és, ni molt menys definitiva i només es jugaria si les autoritats sanitàries ho permeten.

Foto: RFEF.