Així seria la Segona B-PRO dels clubs

Després d’una primera proposta per part de la RFEF de celebrar un playoff exprés amb l’actual classificació, els clubs han proposat a la Federació un nou model de competició. Es tracta de la creació de la Segona B-Pro, la que seria una categoria intermèdia entre Segona Divisió i Segona B, que passaria a convertir-se en la quarta divisió estatal. Cal incidir en què és una simple proposta i ara com ara no hi ha res en ferm, tot i que des de Marca ja van apuntar que diferents clubs ja haurien signat el document. En aquest cas, es tractaria d’una categoria amb 40 equips dividida en dos grups (nord i sud). Evidentment, 20 equips a cada grup segons la seva ubicació territorial. Els equips que formarien part de la Segona B-Pro serien del cinquè al desè de l’actual classificació, ambdós inclosos, els 12 equips eliminats del playoff exprés, i per últim els 4 descendits de la Liga SmartBank, que completarien la llista de 40.

Pel que fa als ascensos i descensos, en el cas que es creés aquesta competició, pujarien directament els dos primers de cada grup, i entre els segons i els tercers es realitzaria un playoff a l’estil clàssic. És a dir, segon del grup 1 contra tercer del grup 2, i tercer del grup 1 contra segon del grup 2. A més, la tornada sempre seria a casa del segon classificat per tal d’afavorir la classificació de l’equip durant la lliga natural. Pel que als descensos es refereix, no hi ha gaire misteri, ja que perdrien la categoria els quatre últims classificats de cada grup. Això sí, amb aquesta proposta s’eliminaria el conegut playout. Amb aquesta proposta, els clubs busquen crear una competició més professional, més atractiva i més competitiva, amb l’objectiu d’assimilar-lo al model que tenen a Anglaterra amb les categories inferiors.

La Federació Catalana de Futbol suspèn les competicions

D’altra banda, la Junta Directiva de la FCF va celebrar aquest dijous una reunió telemàtica i va acordar posar punt final a totes les competicions de l’actual temporada que depenen exclusivament de la Federació Catalana. Aquest acord s’aplicarà al futbol, futbol sala i futbol platja. També s’ha acordat obrir una consulta entre els clubs catalans en les pròximes setmanes per conèixer la seva opinió, i continuar amb l’estudi i la confecció del programa econòmic de congelació i reducció temporal de les quotes federatives a clubs i federats de cara a la pròxima temporada 2020/21, així com d’ajut a la tresoreria dels clubs.