La Federació proposa acabar les lligues i disputar els playoffs a partit únic

L’entitat presidida per Luis Rubiales ha anunciat aquesta tarda que, després d’una reunió amb el Consejo Superior de Deportes, vol donar per finalitzades totes les competicions d’àmbit no professional. A més, la RFEF voldria resoldre el tema dels ascensos amb un model unificat que consistiria a realitzar uns playoffs amb eliminatòries a partit únic. Aquesta situació deixaria les lligues sense descensos, però el CE Sabadell, que en aquests moments és tercer, disputaria les eliminatòries per a pujar a Segona Divisió. No hi ha dates i tampoc seu, però es podria disputar amb un sistema de concentració.

Un altre dels equips afectats, segons explica el comunicat, seria el Juvenil ‘A’ arlequinat. L’equip dirigit per Miki Lladó és actualment líder del Grup 7 de la Lliga Nacional Juvenil i podrien haver de disputar aquestes eliminatòries. El Sabadell ‘B’, a més, es mantindria a Segona Catalana i el Sènior Femení seguiria a Preferent. La Federació, això sí, expressa al comunicat que aquesta situació “excepcional” podria “incrementar el nombre de grups durant tres o quatre temporades” fins que “s’emprengui de forma planificada una reestructuració de les competicions no professionals“. En cas que el Sabadell no pugés a les eliminatòries es podria trobar amb una Segona B amb més grups i més equips.

Malgrat que la crisi social generada pel coronavirus encara està lluny de la seva solució, la Federació fa setmanes que treballa en alternatives. Aquesta sembla, ara mateix, la més factible i la que agradaria a més equips. Encara no hi ha dates, ja que només s’han produït uns pocs contactes entre les federacions, però sembla el Sabadell podria disputar el playoff. Els arlequinats podrien tancar així una temporada que estava il·lusionant l’afició i que hauria pogut acabar sense premi. No serà fins la setmana vinent, però, quan es comencin a prendre decisions i es pugui decidir si es disputaran aquestes eliminatòries.

Foto: Sportyou.