Importants acords entre la Federació i l’AFE

Aquest dimarts, la RFEF ha celebrat una reunió telemàtica, com ja ve sent habitual durant les últimes setmanes, amb tots els membres de la comissió de seguiment (LNFP i Sindicats) per continuar treballant durant la crisi sanitària. En aquesta reunió, l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) s’ha vist obligada a acceptar que, en el cas que la competició es pugui tornar a disputar, com a mínim es jugarien partits cada 72 hores.

Val a dir que, en el seu dia, la Federació va negar-se rotundament al fet de jugar cada 48 hores que va proposar l’AFE en un primer moment. Això és degut al fet que Luis Rubiales, president de la RFEF, vol garantir la seguretat en el moment que el govern i les autoritats sanitàries aprovin el retorn del futbol.

A més, la Federació dóna preferència en tot moment a la salut dels futbolistes (i dels aficionats en el cas que es jugués a porta oberta), abans la competició en si. En aquesta línia, el retorn de la competició implicaria, per falta de dates, jugar durant els mesos de juny, juliol i fins i tot agost, si s’escau. La Federació, en aquest sentit, ha indicat que s’oposarà a la disputa dels partits en els quals les condicions meteorològiques de la calor, la radiació solar i la humitat posin en risc la salut dels futbolistes.

Les condicions per jugar a l’estiu

També s’ha deixat clar que s’aprovaran dues pauses d’hidratació per tal que els jugadors puguin combatre les altes temperatures dels mesos d’estiu. A propòsit això, des de La Liga ha emès un comunicat fa uns minuts negant les mesures esmentades fins ara i s’han manifestat sorpresos per les declaracions de la Federació.

Per últim, la FIFA també ha confirmat avui que els contractes dels futbolistes que acaben el 30 de juny (com són la majoria en el cas del Sabadell), s’hauran d’estendre fins que acabin les competicions. A més, l’organisme de la FIFA defensa que s’aprovin totes les sol·licituds d’ampliació de la temporada i dels mercats de fitxatges, tenint en compte que aquestes no superin les 16 setmanes. Tot això i més ho comentarem divendres a partir de les 20h a #LHAdesdecasa amb el periodista del diari Marca i expert en la categoria, Rafa Mainez.