Així afecta la suspensió pel coronavirus al CE Sabadell

Després d’hores de dubtes, canvis de rumb i decisions que han anat canviant segons l’evolució de l’epidèmia, ja és oficial: no hi haurà futbol durant les pròximes dues setmanes a les competicions de la Real Federación Española de Fútbol i la Federació Catalana de Futbol a causa del coronavirus. Aquesta decisió, però, afecta de formes diverses als diferents estaments del CE Sabadell, ja que no es prendran, per ara, les mateixes mesures al futbol formatiu, al femení o al primer equip del club. La duració de la suspensió és la mateixa per a tots i hauria d’allargar-se durant 14 dies, encara que, com s’explica en els comunicats emesos, tot dependrà de com evolucioni la situació.El primer equip del Sabadell va conèixer ahir que la RFEF volia jugar els partits a porta tancada. Un fet que tant afició com club van rebutjar de forma clara. Però aquest migdia, el màxim organisme del futbol a Espanya ha ordenat la suspensió de tots els partits que organitza durant dues setmanes. Això implica que, a més de la suspensió del duel davant el filial blaugrana, la visita del Sabadell a Badalona també queda ajornada. No se sap si l’equip seguirà entrenant durant aquests dies, encara que Pedro Capó, que ha passat aquest matí per roda de premsa sense conèixer encara la suspensió, ha explicat com afrontava l’equip la situació: “Hem treballat amb la màxima intensitat i només pensem en diumenge“, comentava el maonès.

Aquesta suspensió no afecta només al primer equip, ja que la Federació Catalana de Futbol també ha anunciat que suspèn totes les competicions de futbol i futbol sala a Catalunya durant 14 dies. Això suposa que el futbol base no disputarà partits durant les dues setmanes vinents. A més, el Sabadell ha anunciat fa uns minuts en un comunicat que els entrenaments del futbol base queden suspesos fins a nou avis. La suspensió seria, en principi, de dues setmanes, però tot dependrà de com evolucioni l’epidèmia del coronavirus i al que decideixin les autoritats sanitàries. Tots els equips de la secció femenina del Sabadell, per tant, tampoc disputaran partits, com a mínim, durant 14 dies.

En definitiva, s’atura tota activitat organitzada tant per RFEF com per FCF i, per tant, no hi haurà partits a cap categoria fins d’aquí dues setmanes. A més, el futbol base arlequinat suspèn els entrenaments fins a nou avís. La situació, però, està variant molt durant les últimes hores i no es pot descartar encara que a Espanya, de la mateixa forma que s’ha fet a Itàlia, les suspensions de competicions esportives s’allarguin fins que la situació amb el coronavirus estigui controlada. Per ara, el Sabadell tanca, com a mínim, durant dues setmanes.