Sant Adrià, una nova batalla per la primera posició

Aquest dissabte serà la primera vegada en tot l’any 2020 en què el Sabadell no defensarà la primera posició. Després de deu jornades a la posició més alta de la taula, l’empat amb el Llagostera va certificar dues coses: la pèrdua del lideratge i l’existència d’allò que algunes persones en diuen crisi i d’altres relacionen amb el que és habitual dins una temporada de 38 partits. Sigui com sigui, el Sabadell necessita tornar a guanyar per a aspirar a recuperar la primera posició i per a deixar enrere els fantasmes d’una mala ratxa que s’està fent llarga. I ho haurà de fer davant l’Espanyol B a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, on el Sabadell fa setze temporades que no hi guanya.

Amb només dues baixes per assaltar Sant Adrià

Fa un mes, la situació era desoladora, amb la infermeria plena i lesions per tots llocs. Però la tempesta s’ha calmat, com a mínim a l’apartat de les baixes, i cada cop són més els jugadors disponibles. Heber torna després de complir sanció i Aleix Coch, sense minuts diumenge passat, pot tornar a l’onze titular. Tots dos jugadors són essencials per l’equip arlequinat. El principal dubte està en la formació que pugui utilitzar Hidalgo, ja que, excepte Josu i Néstor, la resta de jugadors estan disponibles. El principal dubte està en la formació que emplearà l’equip, ja que els arlequinats poden sortir amb una defensa de tres centrals i dos carrilers o amb dos centrals i dos laterals. La primera opció, a més, ha donat millors resultats a un Sabadell que s’ha convertit en un expert en generar ocasions i no materialitzar-les.

La plaga de lesions que comença a deixar enrere el Sabadell ha afectat més del que tothom desitjava per l’absència de Josu Ozkoidi. Sembla estrany que un jugador pugui condicionar tant la forma d’un equip, però la feina del lateral basc és essencial a l’equip d’Antonio Hidalgo. Com a carriler, integrant-se a la defensa de 4 en atac i obrint-se a la banda esquerra a l’hora de defensa. La baixa de Josu està costant molt de suplir perquè, a més, Aleix Roig acaba de tornar d’una lesió de llarga durada i no té ritme de competició. Tot això provoca que l’onze del Sabadell estigui clarament condicionat pel fet que un jugador hagi de col·locar-se fora de la seva posició per a ocupar el lloc d’Ozkoidi.

Però aquest Sabadell és l’equip dels impossibles. Ha guanyat a Castàlia, lloc on ningú més ha guanyat; va guanyar al Rico Pérez per primer cop a la història i va derrotar el Badalona a casa després de molts anys sense ser capaços de superar els escapolats a Sabadell. És per això, doncs, que el Sabadell té motius per a creure en una victòria que s’haurà de suar, però que l’equip ja ha demostrat que és capaç d’aconseguir. I els homes d’Antonio Hidalgo no estaran sols, ja que el club ha venut les 200 entrades de les quals disposava i seran, com a mínim dos centenars d’aficionats els que animin el Sabadell des de les graderies de la Dani Jarque.

Un equip amb dues cares i en plena caiguda lliure

L’any 2020 va començar amb la irrupció de l’Espanyol B com un ferm candidat al playoff després de sumar 21 punts de 21 possibles i practicar un futbol de molt nivell. Però el mateix equip que amenaçava de lluitar per la lliga porta ara set jornades sense guanyar i, a més, va encaixar un 1-5 davant l’Olot la setmana passada. L’equip dirigit per José Aurélio Gay està en una molt mala dinàmica que podria acabar amb les esperances del filial perico de lluitar pel playoff i necessita una victòria per allunyar els fantasmes d’un final de temporada complicat. Com el Sabadell, l’Espanyol B necessita guanyar per trencar amb una mala dinàmica que ja dura set jornades.

Els blanc-i-blaus tenen una plantilla de molta qualitat en atac, però és a la defensa on més pateixen. Jugadors com Melamed, Pol Lozano, Damià Sabater o Moha Ezzarfani lideren un equip que està pensat per lluitar per l’ascens però al que la mala dinàmica del primer equip perico sembla haver afectat. El filial, però, té jugadors diferencials i això obliga al Sabadell a fer un partit quasi perfecte si vol endur-se la victòria de Sant Adrià.

Foto: Críspulo Díaz