Tornada al passat per somiar més que mai amb el futur

Poc més de nou mesos han passat des de la màgica tarda del 19 de maig del 2019 a Olot. Una tarda que va canviar la història del Centre d’Esports Sabadell per sempre. Aquell dia, Pol Ballesteros es va disfressar de superheroi amb dos gols per certificar una salvació que setmanes abans semblava un miracle. Però aquell dia el Sabadell no estava sol, ja que més de 1.700 arlequinats van omplir les graderies de l’Estadi Municipal d’Olot per empènyer el Sabadell fins a la salvació. Ara, la situació és totalment diferent i el Sabadell és líder i està lluitant per guanyar la lliga. La vida és un camí amb canvis constants, però quasi ningú s’esperava tornar a Olot en aquesta situació i ara és el moment que el Sabadell doni un altre pas endavant a la lluita pel títol.

Cada cop amb menys baixes i més competitivitat

Superat el Tourmalet d’equips valencians, el Centre d’Esports segueix sent líder però les diferències s’han escurçat. L’equip arlequinat treu dos punts al segon i només tres al cinquè i això obliga als d’Antonio Hidalgo a guanyar per mantenir el lideratge. Però el Sabadell ha passat per aquest grup d’equips valencians després de patir una infinitat de baixes i segueix primer tot i els problemes. Aquesta setmana, a més, tornen Grego Sierra i Ángel després de complir sanció i Aleix Coch també podria entrar a la convocatòria pel partit de demà després de lesionar-se al camp del Valencia Mestalla.

Amb totes aquestes novetats i sense cap lesió, el Sabadell visita un estadi que porta molts records a l’afició arlequinada després de la temporada passada. A més, els arlequinats arriben al duel després de la remuntada davant l’Orihuela en un partit on equip i afició van empènyer fins a aconseguir capgirar el marcador. Hi ha el dubte de veure l’onze que treu Hidalgo, ja que cada cop més jugadors reclamen el seu lloc a l’onze i no hi ha lloc per a tots. També serà interessant veure si Oscar Rubio repeteix com a lateral esquerra i si Aarón Rey i Heber Pena, dos dels millors davant l’Orihuela, tenen els minuts que han demostrat merèixer.

I el Sabadell no estarà sol. Si l’any passat van ser més de 1.700 aficionats, aquest any el club ha anunciat que ha venut gairebé 300 entrades anticipades i, a més, els aficionats que ho desitgin podran adquirir-les al Municipal d’Olot. El Centre d’Esports ha omplert dos autobusos i la Penya Honor 1903 també n’ha omplert un amb socis. L’ambient pot ser el d’una gran tarda i el suport de l’afició serà clau en un duel que de ben segur es decidirà per petits detalls. Perquè els jugadors ja han demostrat que volen i ara també és el moment que l’afició s’aixequi i porti l’equip cap a la victòria.

Un equip que vol i pot somiar amb el playoff

L’Unió Esportiva Olot és un equip sense moltes temporades a Segona B i sense grans fites al futbol de bronze, però són, sense cap mena de dubte, un dels millors equips de la lliga. L’equip dirigit per Raul Garrido practica un futbol vistós i molt similar a l’estil que intenta aplicar el Sabadell. No rebutgen la pilota i els hi agrada trenar jugades fins arriba a la porteria rival. Són, a més, la millor defensa de la lliga amb només 17 gols encaixats en 24 partits i a la plantilla tenen jugadors del nivell de Jordi Xumetra, Héctor Simón, Eloi Amagat o Carles Mas, tot i que aquest últim és dubte fins última hora. És un equip, però, amb certs problemes per arribar a porteria, encara que han anotat 7 gols als últims tres partits de lliga.

Els olotins combinen la joventut de jugadors com Pep Chavarría, José Antonio Soler o Álvaro Salinas amb l’experiència d’Alan Baró o els ja esmentats Xumetra o Amagat i són un equip que competeix cada partit fins al final. El duel és un dels millors de la temporada i enfrontarà dos equips que juguen molt bé al futbol. L’Olot ha tingut una primera volta un pèl irregular, però els garrotxins encara tenen temps d’arribar a la zona alta de la classificació i lluitar per la promoció d’ascens i això passarà pel duel de diumenge davant el líder. A més, l’Olot està promocionant el partit i el duel serà, en paraules del club, una ‘Jornada d’ajuda al club’, fet que pot ajudar al fet que el camp s’ompli d’aficionats i, per tant, l’escenari del partit sigui immillorable.

Foto: Críspulo Díaz