Victòria i remuntada de líder

Victòria en majúscules del Centre d’Esports davant un Orihuela que ha demostrat que, com diu Antonio Hidalgo, cap partit és fàcil a Segona B. El Sabadell ha fet tot i més per avançar-se al marcador, però els visitants han fet el primer gol del partit gràcies a un penal comès per Oscar Rubio. Malgrat el cop, els arlequinats han fet de líder i, amb una recta final de partit molt bona, li han donat la volta al marcador i han tancat una remuntada que ha fet esclatar d’alegria a la Nova Creu Alta. 

Primera meitat immillorable però sense premi

Els primers 45 minuts del Centre d’Esports han estat, possiblement, els millors de tota la temporada. Ja des del primer minut, amb una rematada dins l’àrea aprofitant una mala sortida del porter, el Sabadell ha avisat de les seves intencions. Al minut set, i després d’una gran passada de Lanza, Néstor s’ha quedat tot sol davant el porter, però l’àrbitre ha assenyalat una falta en atac un pèl justa. Al 16 ha arribat el primer gran ensurt amb una centrada d’Aitor que ha rebotat en Édgar i la rematada ha anat al travesser, encara que la jugada estava anul·lada per fora de joc. Just després, i amb una falta de Pajarero al mig del camp com a causant, el partit s’ha començat a complicar i l’Orihuela ha fet entrar els arlequinats al seu joc durant una estona, tot i que sense generar perill més enllà de dues centrades al minut 36.

Els arlequinats han gaudit de mitja dotzena d’ocasions i amb la parella formada per Boniquet i Heber a la banda esquerra com a protagonistes de les principals accions. De fet, Heber ha estavellat una pilota al pal al minut 40 després d’una gran combinació entre tots dos jugadors. A la mateixa jugada, just al refús, Néstor ha caigut dins l’àrea en una jugada molt protestada i en què el jugador valencià ha reclamat com a penal sense èxit. L’Orihuela ha seguit amb el seu guió de perdre temps amb cada oportunitat que s’hi presentava, però el Sabadell ja havia tornat llavors al seu ritme. Tot just abans del descans, falta sobre Heber a la frontal i gran oportunitat pel Sabadell al servei de la falta. Edgar, que ha sigut l’encarregat de llençar-la, ha enviat un xut molt bo cap a porteria però el porter visitant s’ha exhibit amb una mà providencial.

El líder dóna un cop sobre la taula davant l’adversitat

La segona meitat ha començat amb el Sabadell dominador, però amb l’Orihuela treballant a fons perquè el partit entrés al seu joc. Al minut 49, Migue ha agredit a Lanza en una acció que l’àrbitre no ha considerat mereixedora de res més que una targeta groga que, com a mínim, era taronja. A partir de llavors, però, el partit ha entrat on ha volgut l’Orihuela i el Sabadell, tot i dominar el partit, no generava accions amb un perill real. Al 63, Antonio Hidalgo ha començat a moure la banqueta i ha tret a Néstor perquè entrés Boris Garrós. Però com quasi sempre, el futbol no ha fet justícia i l’Orihuela, a la primera acció d’atac de la segona meitat, ha aconseguit un penal per una mà d’Oscar dins l’àrea. Chechu Flores no ha perdonat des dels onze metres i ha avançat els visitants al primer xut a porteria que han tingut.

Però el Sabadell no s’ha rendit i ha seguit amb el pla del principi del partit, hidalguisme en vena. I el líder, que per alguna cosa ho és, ha anat a menjar-se el partit. En una acció que no semblava del tot perillosa però la connexió entre Édgar i Boris ha funcionat. El gavanenc s’ha trobat d’esquena a porteria i amb un cop d’esperó ha assistit Boris perquè el barceloní, sol davant el porter, posés la pilota al fons de la porteria. I la festa tot just acabava de començar. Gilabert ha marxat expulsat per doble groga al minut 78 i el Sabadell ha anat amb tot a l’atac. I si primer ha estat la connexió entre Boris i Édgar, ara tocava la gallega. Aitor ha posat una pilota a l’espai per Aarón Rey i aquest, amb una passada al cor de l’àrea, ha assistit Édgar perquè, amb l’esperó, tanqués la remuntada i fes esclatar l’èxtasi a les graderies de la Nova Creu Alta.

Encara que ha tocat patir fins al final, ja que l’Orihuela, que ha estat perdent temps fins al gol d’Édgar, ha començat a tenir pressa perquè es jugués i, tot i no gaudir de cap ocasió, ha generat un clima de nervis i tensió que, per alegria dels aficionats arlequinats, ha acabat amb el xiulet final del partit. Crits d’alregia i emoció després d’una victòria treballadíssima i davant un equip que no ha merescut guanyar el partit però que ho ha tingut molt a prop. El Sabadell seguirà sent líder una setmana més i amb una d’aquelles victòries que donen més que tres punts.

Fitxa Tècnica

CE Sabadell: Mackay; Oscar Rubio, Pajarero (Beitia, min. 76), Xiker, Aitor Pascual; Pedro Capó, Boniquet; Heber Pena, Manu Lanzarote (Aarón Rey, min. 69), Néstor Querol (Boris, min. 63); Édgar.

CF Orihuela: Aitor; Pina, Badal, Pedro Inglés, Marín; Rodri, Gilabert; Brian (Entrena, min. 76), Nico (Pitu, min. 54), Chechu Flores (Llor, min. 78); Solano.

Gols: 0-1, min. 69, Chechu Flores (p.). 1-1, min. 76, Boris Garrós. 2-1, min. 84, Édgar Hernandez.

Àrbitre: Ekaitz Ikiñi García Arriola (Col·legi Basc) ha amonestat a Marín (min. 49), Édgar (min. 57), Pina (min. 60), Gilabert (min. 65) Oscar Rubio (min. 67), Rodri (min. 69), Gilabert (min. 78) i Llor (min. 88). Ha expulsat a Gilabert per doble groga.