Adri Cuevas i Josu Ozkoidi, últimes víctimes d’una plaga de lesions que no té final

Quan semblava que res podia anar a pitjor, tot ha anat a molt pitjor. Després d’un mes de gener amb alguna lesió però sense grans ensurts més enllà de petits problemes físics, el Sabadell ha començat el mes de febrer amb dues lesions de jugadors claus per l’esquema d’Antonio Hidalgo. Les baixes del migcampista andalús i el lateral basc deixen la infermeria arlequinada totalment plena i, ara mateix, amb vuit jugadors, dos d’ells sense fitxa, lesionats.

Just abans del duel davant La Nucía saltava la notícia de què Adri Cuevas, tot i ser a la convocatòria pel partit, ni tan sols havia viatjat a terres alacantines i Josu Ozkoidi, que si havia format part de l’expedició, ho havia fet lesionat i, sense entrar en teories de la conspiració, va forçar una groga que era la cinquena de la temporada. Més enllà d’aquestes dues anècdotes, el Sabadell va anunciar ahir a la tarda que Adri Cuevas havia patit un trencament muscular al soli de la cama dreta i el temps de recuperació encara és incert. Però més dur és la lesió de Josu, ja que el de Lasarte-Oria, segons ha anunciat avui el club, té una ruptura al recte anterior del quàdriceps de la cama esquerra. En tots dos casos, l’abast de la lesió és un misteri i només la seva evolució marcarà el temps de tornada.

Aquests dos nous contratemps han convertit la plaga de lesions de principi de temporada en un malson que dura ja sis mesos. Són incomptables les baixes totals durant la temporada, però ara mateix el Sabadell té vuit jugadors lesionats: Manu Lanzarote, Aleix Coch, Aleix Roig, Fernando Pajarero, Adri Cuevas, Josu Ozkoidi, Antonio Romero i Jesús Olmo, aquests dos últims, però, sense fitxa. A aquestes dues baixes cal sumar-hi les d’Ángel i Grego, sancionats per acumulació de grogues i que deixarien a Antonio Hidalgo, que té una plantilla de 23 jugadors i sense fitxes lliures, amb només 15 jugadors del primer equip per afrontar partit a casa davant l’Orihuela.

De fet, i anant jugador per jugador, dels 27 futbolistes -comptant amb Acedo, Leira, Olmo i Antonio Romero- que han format part de la plantilla aquest any només 12 no han patit cap lesió que els hagi deixat fora de combat durant la temporada o els deixarà aquest diumenge sense jugar. Aquesta xifra, però, s’hauria de reduir a 9, perquè Beitia, Xiker i Heber fa un mes, o menys, que són al Sabadell.  En total, 15 jugadors, un 55% de la plantilla, han patit lesions aquesta temporada i han passat per la infermeria. Aquesta plaga podria tenir alguna bona notícia aquesta setmana, ja que tant Aleix Coch com Manu Lanzarote podrien tornar a la convocatòria, però ara mateix la situació és desoladora. Això sí, el Centre d’Esports és líder i manté un avantatge de tres punts respecte al cinquè classificat. Aquell famós Tourmalet de partits sembla que ho està sent de lesions, però l’equip d’Antonio Hidalgo ja ha demostrat que sap sobreposar-se a les adversitats.

Foto: Crispulo Díaz