L’assalt a La Nucía: invictes a casa, però només una victòria en els últims nou partits

Una derrota mai agrada. Que arribi davant un equip en mala dinàmica i a casa encara menys. Però això és la Segona B i ningú va dir que el camí del Sabadell seria fàcil. Els arlequinats, però, ja veuen el partit amb l’Hércules com a part del passat i ara només pensen en la visita a l’Estadi Camilo Cano de La Nucía. L’equip d’Antonio Hidalgo vol tornar a la victòria i vol fer-ho davant un equip que no coneix la derrota com a local aquesta temporada després d’haver disputat 11 partits a casa. Això sí, els nuciencs porten un triomf en els últims nou partits que han jugat.

La Nucía, un club que era pràcticament desconegut pels seguidors de la Segona B fins fa sis mesos, però l’equip alacantí, amb César Ferrando a la banqueta, s’estan convertint en un d’aquells equips que sempre són molt incòmodes i que posen difícil cada partit. L’equip nucienc, que juga en una ciutat esportiva a l’alçada de la d’un equip de Primera Divisió, no ha perdut a casa aquesta temporada i el Centre d’Esports vol ser el primer equip que s’endugui els tres punts de l’estadi de La Nucia.

Sense Néstor, Aleix i Lanza però amb Édgar de tornada

Les lesions segueixen sent un mal de cap per Antonio Hidalgo i el seu cos tècnic i aquesta setmana, a més, Néstor es perdrà el partit després de veure la cinquena groga davant l’Hércules. Aleix Coch i Lanza, encara amb molèsties físiques, també es perden la cita, però la principal novetat és la tornada d’Édgar Hernàndez a la convocatòria d’Antonio Hidalgo. La convocatòria, però, és de 19 jugadors i, per tant, encara ha de quedar un jugador descartat. A més, Marc Bellalta i Gerard Marquillas completen la llista de jugadors convocats pel duel.

Durant les últimes jornades, i a causa de la sanció de Pedro Capó primer i a la lesió d’Aleix Coch després, Oscar Rubio ha estat actuant com a tercer central i lateral, endarrerint així la seva posició al camp. Aquesta modificació, que ha permès a Aitor Pascual fer-se amb un lloc a l’onze, ha tingut moments molt positius com, per exemple, davant el Valencia Mestalla, però l’equip està trobant a faltar les internades del lateral lleidatà per banda dreta.

Per això, és més que possible que Antonio Hidalgo pugui donar a Xiker la titularitat, encara que tot queda en mans del de Canovelles. Una altra novetat pot ser l’entrada de Xavi Boniquet a l’onze, ja que el migcampista terrassenc ha jugat a un gran nivell durant les últimes jornades i això pot traduir-se en la suplència d’Aarón Rey. Queda també el dubte de saber qui jugarà per Néstor, sancionat, tot i que Heber Pena, que ja va deixar davant l’Hércules mostres de la seva qualitat, podria ser l’escollit.

La Nucía, un equip incòmode i ben reforçat al mercat

L’equip dirigit per César Ferrando està completant una temporada més que correcte per a ser el seu debut a Segona B. Els alacantins són, de fet, l’únic equip juntament amb el Barça B que encara no ha perdut a casa aquesta temporada. Amb cinc victòries i sis empats en onze partits, el conjunt nucienc encara no coneix la derrota a l’Estadi Camilo Cano, tot i que només han guanyat un dels nou últims partits aquesta temporada i arriben en un moment complicat i amb la necessitat d’aconseguir els tres punts per a continuar en una zona tranquil·la.

Es caracteritzen per jugar amb un 4-2-3-1 que, en alguns moments, passa a 4-4-2, tot i que la clau d’aquest equip és la qualitat que tenen a la zona de tres quarts amb jugadors com Javi Cabezas, Fofo o Pablo Morgado. En defensa, però, la contundència és la seva principal virtut tal com van demostrar a la Nova Creu Alta a la primera volta en un partit que va endur-se el Sabadell amb molt patiment. El rival del Sabadell arriba al duel després de vèncer aquest mateix dimecres al Lleida Esportiu en un partit ajornat per causes climàtiques fa unes setmanes.

El conjunt nucienc s’ha reforçat bé durant el mercat d’hivern, incorporant a jugadors contrastats a la categoria com el lateral Oscar Prats o el davanter Christian Perales. A més, els alacantins no han perdut jugadors importants i aquesta setmana només tenen la baixa de José Mas, el lateral dret suplent i que està sancionat per acumulació de grogues. Amb 29 punts en 23 jornades, La Nucía es troba en una posició tranquil·la, però necessita començar a sumar de tres en tres per a no caure a la zona baixa de la classificació.

Foto: Crispulo Díaz.