L’Hércules trenca la ratxa de set victòries a casa del Sabadell

Derrota del Centre d’Esports en un partit que els homes d’Antonio Hidalgo han començat guanyat però on els arlequinats mai s’han arribat a trobar del tot còmodes i l’Hércules, amb un futbol pràctic i certa permissivitat arbitral, ha aconseguit remuntar el partit. Boris ha fet el primer amb una gran rematada de cap al minut 31, però l’Hércules, que ha fet una bona primera meitat, ha empatat cinc minuts després. A la segona meitat, Hidalgo ha intentat canviar la imatge del Sabadell donant entrada a Boniquet, però l’Hércules, amb un servei de cantonada, ha fet el segon al minut 51. A partir d’aquell moment, els alacantins han començat a endurir el partit i el Sabadell, que ha gaudit d’un parell de bones ocasions, no ha pogut empatar el partit.  

El duel ha començat amb l’Hércules plantejant un sistema per a combatre la formació del Sabadell, encara que en atac han estat molt poc encertats. La més clara, al minut 4, ha arribat amb una centrada lateral que s’ha passejat per davant la porteria sense que ningú rematés la pilota. Al minut 14 han arribat les primeres males notícies pels visitants amb la lesió de Sergio Jiménez, que ha estat substituït per Diego Benito. L’Hércules ha seguit insistint i al minut 16 Vergos ha donat un bon ensurt amb una rematada que Mackay ha pogut aturar.

L’equip alacantí ha incomodat als arlequinats durant gran part de la primera meitat, tot i que en atac no aconseguien trenar cap jugada de perill. I el Sabadell, com a líder que és, no ha perdonat quan l’ha tingut. Ha estat en una jugada que semblava destinada a una nova combinació entre Aitor i Aarón, el lateral gallec ha decidit mirar l’àrea i ha enviat una centrada molt bona al primer pal perquè Boris, més atent que ningú, s’ha anticipat als centrals de l’Hércules per a fer l’1-0 amb una rematada de cap sensacional.

Però, quan el Sabadell havia fet el més difícil, l’Hércules no ha deixat d’empènyer i ha aconseguit empatar el partit al cap de cinc minuts. Jesús Rubio ha iniciat la jugada amb un parell de moviments a la frontal i ha cedit la pilota al lateral perquè aquest posés una pilota per baix al primer pal que Vergos, entre la confusió de la defensa, ha enviat al fons de la porteria. A més, Mackay s’ha fet mal en l’acció del gol, però per sort tot s’ha quedat en un ensurt. Finalment, empat al final de la primera meitat després d’uns primers 45 minuts amb un gol per cada equip i un Sabadell que no s’ha trobat gens còmode sobre la gespa.

El Sabadell mereix més però aquest cop la sort no somriu 

Després d’una primera meitat fluixa, Antonio Hidalgo no ha dubtat en moure fitxa i ha decidit fer un canvi i donar entrada a Xavi Boniquet per Aarón Rey. El canvi ha canviat la imatge del Sabadell, però l’Hércules, buscant la pilota aturada i un joc pràctic, s’ha tornat a posar per davant amb un servei de cantonada que Pedro ha rematat gairebé sol després d’una pentinada per a afusellar Mackay. Malgrat el gol encaixat, el Sabadell ha donat una millor imatge després del descans i ha començat a generar perill a l’àrea rival. Hidalgo ha donat entrada a Heber Pena al minut 59 en un canvi ofensiu, ja que el gallec ha substituït Ángel. Però l’Hércules ha començat llavors a generar perill amb contraatacs molt ben conduïts per Jesús Alfaro, un autèntic mal de cap per la defensa arlequinada.

Al minut 69, el tècnic arlequinat ha gastat l’últim canvi donant entrada a Jurgi per Oscar Rubio, un canvi encara més ofensiu i per buscar l’empat. L’altra cara de la moneda era l’Hèrcules, que un cop ha fet el segon gol ha començat a perdre temps i a aturar el joc arlequinat amb faltes molt dures que l’àrbitre, un col·legiat molt diplomàtic, no sancionava amb targetes. El Sabadell ha començat a atacar amb insistència i Néstor, al 76, ha tingut una claríssima que Falcón ha tret de forma miraculosa. A la jugada següent l’ha tingut Grego amb una rematada de cap desviada.

El Sabadell ho ha intentat fins al final, però l’Hércules, amb la idea clara de què no es jugués més, ha evitat que qualsevol acció de perill arlequinada hagi acabat amb l’empat. Finalment, derrota del Centre d’Esports en un partit on els homes d’Antonio Hidalgo s’han posat per davant al marcador però l’Hércules, amb gols de Vergos i Pedro, han capgirat el marcador. L’equip dirigit per Vicente Mir, tal com va fer el mateix entrenador l’any passat amb l’Alcoyano, ha realitzat un partit seriós, però marcat per la passivitat arbitral amb tots dos equips i excessives pèrdues de temps. Amb la derrota, el Sabadell acaba la jornada primer i a tres punts del segon, mentre que la diferència amb el cinquè classificat és ara de cinc punts.

Fitxa tècnica

CE Sabadell: Mackay; Oscar Rubio (Jurgi, min. 72), Capó, Grego, Josu; Ángel (Heber, min. 59), Adri Cuevas; Aitor Pascual, Aarón Rey (Xavi Boniquet, min. 46), Néstor; Boris Garrós.
Hércules CF: Falcón; Raúl Ruiz (Felipe, min. 74), Perone, Teo Quintero, Nani; Sergio Jiménez (Diego Benito, min. 14), Yeray, Pedro Torres; Moha, Vergos (Alvaro, min. 88) i Jesús Alfaro.
Gols: 1-0, min. 31, Boris Garrós. 1-1, min. 36, Vergos. 1-2, min. 51, Pedro.
Àrbitre: Juan Peña Varela (Col·legi Andalús) ha amonestat a Capó (min. 45), Raúl Ruiz (min. 59), Falcón (min. 60), Néstor (min. 69), Boniquet (min. 88).

Foto: Críspulo Díaz.