Heber Pena, primer fitxatge del mercat d’hivern per reforçar l’atac del Sabadell

El Centre d’Esports ha fet oficial la incorporació de l’extrem esquerre Héber Pena, que havia quedat lliure després de desvincular-se del CD Badajoz aquesta mateixa tarda. Pena, nascut a Ferrol i que demà passat compleix 30 anys, és un extrem contrastat a la Segona Divisió B, categoria a la qual acumula quasi 200 partits. Pena, a més, ha disputat la promoció d’ascens en diverses ocasions amb Melilla, Racing de Santander o Racing de Ferrol. La seva arribada obliga el Sabadell a donar la baixa a un jugador amb fitxa sénior i l’escollit podria ser Jesús Olmo, que encara s’està recuperant de la lesió patida a principis de temporada.

No semblava una prioritat, però, tal com han anat reiterant Antonio Hidalgo o José Manzanera els últims dies, el Sabadell ha estat atent al mercat i a les oportunitats que sorgien. El compte de Twitter @cazurreandoenOK ha avançat aquesta tarda la notícia i des de L’Hora Arlequinada hem pogut confirmar la informació per les nostres xarxes socials. Héber Pena es converteix en el primer fitxatge del mercat hivernal, una incorporació inesperada i que, a més, obliga la direcció esportiva a donar la baixa federativa a un jugador sénior. L’arribada de Pena reforça un atac arlequinat que, tot i tenir bons números, potser necessitava més competència per tal que Antonio Hidalgo tregui el màxim rendiment dels seus jugadors.

Pena és un jugador amb quasi 200 partits disputats a Segona B i amb registres més que correctes en una categoria tan complicada com aquesta. Ocupa la posició d’extrem esquerre i ha disputat tres promocions d’ascens a Segona Divisió A amb Racing de Santander, Melilla i Racing de Ferrol. En tots tres equips, Pena va erigir-se com un jugador clau per aquests èxits i, tot i no haver aconseguit mai un ascens a Segona, és un dels millors jugadors de Segona Divisió B en la seva posició. És un jugador esquerrà i que, tot i poder jugar a banda canviada, destaca jugant a la seva banda natural. Al seu màxim nivell, l’atacant pot donar moltes coses al Sabadell i afegir competència en un atac arlequinat amb grans registres.

Aquesta incorporació suposa, això sí, l’obligació per part de la direcció esportiva arlequinada de donar una baixa a un jugador major de 23 anys del primer equip, doncs el Centre d’Esports té totes les fitxes per aquests jugadors plenes. El jugador que probablement rebrà la baixa federativa és Jesús Olmo, lesionat des de la primera jornada i encara en fase de recuperació. Olmo, però, no marxarà del Sabadell, ja que encara té una temporada més de contracte. Amb l’arribada d’Héber Pena, el Centre d’Esports es fixa ara en els jugadors menors de 23 anys i en incorporar un defensa central per ocupar la fitxa que va deixar lliure David Acedo després de la seva cessió al Prat.