Una visita al Nou Castàlia per a donar un cop sobre la taula

La Segona Divisió B, aquella competició sense luxes i que destaca més pel fang i els camps de gespa artificial que per qualsevol altra cosa. Però aquest diumenge hi ha un òasi dins aquest desert que és la categoria de bronze del futbol espanyol. Sabadell i Castellón s’enfronten demà al Nou Castàlia en un duel que podria congregar fins a 14.000 aficionats a l’estadi. Tot això, a més, condicionat pel fet que s’enfronten els dos primers classificats a la lliga, un al·licient més per a fer d’aquest partit el gran partit de la jornada.

Sona repetitiu, però és una realitat. El futbol dóna moltes voltes i fa vuit mesos, Sabadell i Castellón semblaven condemnats al descens. Dos equips que a principi de temporada aspiraven a tot i que es van salvar de forma agònica a l’última jornada gràcies a un denominador comú: l’afició. Perquè si per alguna cosa destaquen tots dos equips, és per la fidelitat de la seva afició. És cert que el Castelló porta 10.000 persones de mitjana al Nou Castàlia i el Sabadell no passa dels 3.000, però el suport que totes dues aficions donen és la clau per a la salvació de la temporada passada i pels èxits d’aquesta. El jugador número 12 tindrà un rol clau i els arlequinats, encara que siguin minoria, també diran la seva a les grades.

La primera batalla de la segona volta exigeix derrotar un equip i 14.000 ànimes

Antonio Hidalgo està destacant per moltíssimes coses, però una de les més importants és la seva forma de ser. Un entrenador ambiciós, amb ganes de fer coses grans i sempre amb els peus a terra; amb el famós “partit a partit”, Hidalgo ha traçat un full de ruta que s’ha de seguir pas a pas. La primera norma és no pensar més enllà del partit que toca i la segona és oblidar el passat, perquè no pots viure del que has fet abans si vols guanyar al present.

Amb tot això, el Sabadell es plantarà demà a Castàlia amb l’objectiu de guanyar entre cella i cella per a moltes coses. Per a mantenir el lideratge, per a derrotar a casa l’únic equip capaç de guanyar aquest any a la Nova Creu Alta i sobretot per a donar un cop sobre la taula i refermar que el Centre d’Esports vol somiar i vol guanyar aquesta lliga. El Sabadell no estarà sol, ja que més de 170 aficionats han adquirit la seva entrada pel partit i estaran a les grades del Nou Castàlia donant suport a l’equip en un duel que promet ser memorable.

No hi serà Pajarero, encara lesionat i amb un període de baixa encara sense determinar. Tampoc anirà convocat Acedo, cedit al Prat aquesta setmana i que podria no ser l’únic jugador que abandoni el club arlequinat aquest mercat d’hivern, ja que Alberto Leira ha tornat a quedar fora de la convocatòria una setmana més. A la convocatòria hi torna a ser Marquillas, del Juvenil A, però l’onze titular serà molt similar al de dissabte passat a Villarreal i només amb les possibles entrades de Boniquet o Manu Lanzarote. El Sabadell vol guanyar al Nou Castàlia i per això serà clau l’efectivitat, una virtut que li va faltar i molt al Sabadell la setmana passada. Serà clau també el marcatge sobre Césari Díaz, el segon màxim golejador de la lliga i el millor jugador del Castellón.

Sense Josep Calavera, sancionat, el Castellón perd al seu timó

Si la temporada del Centre d’Esports està sent bona, la del Castellón també mereix desfer-se en elogis. Un equip, això sí, amb un gran potencial econòmic i que aquesta mateixa setmana ha fitxat a Juanto Ortuño, jugador que tenia ofertes d’Andorra i altres equips punters econòmicament parlant. Els albinegres també han patit una important plaga de lesions i han passat la primera volta només amb Eneko Satrústegui com a central, utilitzant migcampistes en aquella parcel·la. Héctor Verdés a tornat ja a les convocatòries, però no té ritme de competició i probablement hauà d’ocupar el seu lloc algun company que no juga de central.

I a tot això se li suma la baixa de Josep Calavera per sanció, un jugador clau als esquemes d’Oscar Cano. Sense ell, el Castellón haurà de trobar un acompanyant per a Carles Salvador al doble pivot. Aquest és l’element clau a través del qual el Sabadell ha d’intentar imposar-se al rival per a guanyar el partit. Malgrat aquestes baixes, serà molt important veure quins jugadors posa Oscar Cano a la davantera. César Díaz sempre fa mal, però amb Cubillas o Raul Alcaina a l’onze el pes de fer els gols queda sempre a les seves botes.

L’entrada de Juanto Ortuño a l’onze pot donar més dinamisme a aquest atac, però també podria col·lapsar l’equip local pel fet que és un jugador similar a César. El Castellón està fent les coses molt bé, però aquesta setmana té baixes importants i el Sabadell ja és conscient del mal que poden fer després del partit de la primera volta. El duel serà dels grans, entre dos dels millors equips de Segona B i dues de les millors aficions del futbol espanyol.

Declaracions

Antonio Hidalgo: “Era difícil pensar que viuríem una situació així a principis de temporada, però tots dos equips estem fent un gran treball. Sentirem a prop l’afició encara que hi hagi 13.000 persones. És moment de què visquem aquests bons moments junts, tothom ha de continuar empenyent perquè estem en moments importants per l’equip“.

Grego Sierra: “És un partit molt bonic per a jugar, davant un rival molt bo i amb la classificació com a al·licient. Els hem de respectar, però ells també a nosaltres perquè tenim grans jugadors i si som líders és per alguna cosa“.