El Sabadell passa per sobre el Lleida i marxa de vacances com a líder

Victòria del Sabadell que pot tenir un centenar d’adjectius: ha estat espectacular, contundent i parlant sobre el camp per acabar amb tota polèmica amb l’horari del partit. Això sí, el partit ha estat un despropòsit per part d’un Lleida que al minut 3 s’ha quedat amb 10 per un penal de José Ruiz sobre Aarón i que ha transformat Edgar. Al minut 23 ha arribat el segon, aquest cop d’Adri Cuevas, també de penal i, en una segona meitat brillant, el Sabadell ha tancat la golejada amb dos gols més d’Aleix i Ángel per a deixar un 4-0 al marcador que, a més, suposa acabar l’any com a líders.

El partit de la polèmica horària arrencava amb una prèvia molt animada gràcies a la concentració d’uns 150 o 200 aficionats que han pujat fins a la Nova Creu Alta amb l’encesa de bengales acompanyades de càntics de suport. Per la seva part, el Lleida ha arribat a Sabadell amb màxima concentració i, fins i tot, picant l’autobús amb ràbia en arribar al camp. Una intensitat a l’arribada que probablement ha condicionat molt el partit.

Només han fet falta cinc minuts perquè el partit hagi embogit d’una forma brutal. En un servei de cantonada favorable al Sabadell, Aarón Rey ha anat a terra amb José Ruiz i, en aquell moment, l’àrbitre ha assenyalat penal i ha expulsat el jugador del Lleida en una acció molt protestada pels jugadors visitants. L’encarregat de llençar el penal ha estat Edgar i el gavanenc no ha perdonat des dels onze metres per avançar el Sabadell.

I la festa arlequinada continuava amb una internada d’Aarón Rey dins l’àrea que ha acabat amb el gallec a terra després d’una entrada un pèl ‘guarra’ de Joan Oriol que ha acabat amb penal pel Sabadell. Aquest cop ha estat Adri Cuevas l’encarregat de transformar el llançament amb un bon xut. Minut 23 i el Sabadell tenia encarrilat el partit, però no es podia confiar tot i estar amb un home més.

Després del segon, el Sabadell ha intentat minimitzar qualsevol arribada del Lleida i s’ha dedicat a controlar el partit davant un Lleida que ha intentat fer mal per la banda dreta amb un Liberto que es trobava cada cop amb un Pedro Capó excel·lent en tasques defensives. De fet, ha estat més a prop el tercer del Sabadell que el primer d’un Lleida que en cap moment ha entrat al partit durant la primera meitat. Al descans, victòria per 2-0 del Sabadell amb una primera meitat brillant i davant un Lleida que en cap moment ha entrat al partit.

El Sabadell millora una primera meitat immillorable

La segona meitat va començar amb un guió similar a la primera, però amb un Sabadell una mica més imprecís en defensa i el Lleida apropant-se una mica més a la porteria defensada per Mackay. A més, els lleidatans van reclamar un penal per unes mans dins l’àrea i van obligar Mackay a lluir-se amb una bona aturada després d’un xut de falta des de la frontal. Però el Sabadell seguia insistint per marcar el tercer que tanqués el partit per evitar patiments. En un servei de cantonada, llançat amb una gran rosa al segon pal, Aleix Coch s’ha aixecat més que ningú per posar el 3-0 amb una rematada de cap espectacular.

I l’espectacle arlequinat continuava amb una Sabadell que, arran del tercer, ha començat a afusellar la porteria del Lleida amb més i més ocasions. Edgarha estat a punt de marcar, però ha enviat la pilota al pal i la rematada posterior ha anat fora. Després, amb dues rematades de cap que han marxat fora. Al minut 68 han començat els crits d'”olé, olé” i s’ha començat a generar una jugada espectacular, amb combinacions de luxe i que ha acabat amb Ángel engaltant la pilota des de la frontal i un golàs que ha aixecat a tota la Nova Creu Alta.

Als minuts finals, el Sabadell s’ha encarregat de contemporitzar el joc i acabar de tancar un partit sensacional dels homes d’Antonio Hidalgo. Han estat minuts de tranquil·litat, celebració i alegria per una golejada que feia molt temps que no gaudien els aficionats arlequinats. Per acabar una tarda rodona, el Sabadell finalitza l’any líder i amb 35 punts després d’una exhibició futbolística davant el Lleida. La polèmica va envoltar la prèvia del partit, però el Sabadell, seguint la línia que havia marcat Hidalgo en sala de premsa, s’ha limitat a fer el seu partit i a parlar sobre la gespa, que és el que millor saben fer els jugadors alrequinats.

Fitxa Tècnica

CE Sabadell: Mackay; Rubio, Capó, Aleix Coch, Grego, Josu; Ángel, Adri Cuevas (Boniquet, min. 73); Aarón Rey, Edgar (Boris, min. 63) i Néstor (Manu Lanza, min. 67).

Lleida Esportiu: Pau Torres; José Ruiz, Marc Trilles (Marc Trilles, min. 31), Simic, Joan Oriol (Joanet, min. 61); Xemi; Abel Molinero (Alpha, min. 76), Eneko, Fernando Cano, Liberto; Eder.

Gols: 1-0, min. 5, Edgar Hernàndez (p.). 2-0, min. 23, Adri Cuevas (p.). 3-0, min. 55, Aleix Coch. 4-0, min. 68, Ángel Martínez.

Àrbitre: Germán Cid Camacho (Col·legi Castellano-Lleonès) ha amonestat a Pau Torres (min. 23), Edgar (min 35), César Soriano (min. 39), Ángel Martínez (min. 50). Ha expulsat a José Ruiz (min. 3) amb vermella directa.