Ian Mackay renova amb el Sabadell fins l’any 2021

No ha fet falta ni acabar la primera volta perquè el Sabadell s’hagi posat i hagi tancat la renovació d’un dels millors, sinó el millor, porter de tota Segona Divisió B. La setmana passada van ser José Manzanera i Antonio Hidalgo els renovats i, tal com va avançar Ràdio Sabadell, el porter gallec estava a punt de tancar una renovació que aquest matí s’ha fet oficial. L’acord vincularà a equip i jugador fins al final de la temporada 2020/21.

Va ser el primer fitxatge de tot l’estiu i va començar a generar expectació des del primer minut. Mackay arribava a Sabadell després de temporades molt bones al Real Murcia o el Racing de Ferrol i amb ganes de ser encara més important del que ho va ser durant la seva primera etapa com arlequinat. I, en qüestió de cinc jornades, Mackay es va guanyar a tota una afició amb actuacions estratosfèriques i que estan servint per refrendar el que molta gent pensava sobre que el gallec era el millor porter de la categoria.

Ian Mackay ha estat titular als 17 partits de lliga que el Sabadell ha disputat i només ha encaixat 13 gols en 1.530 minuts sobre el camp, el que ens deixa una mitjana de 0,76 gols encaixats per partit. Això sí, la dada que més crida l’atenció és la que mostra que Mackay encaixa un gol cada 118 minuts, una xifra d’escàndol per un porter sublim. De fet, en aquestes 17 jornades, ha protagonitzat actuacions que han deixat a més d’un aficionat bocabadat com, per exemple, a l’Estadi Johan Cruyff davant el Barça B.

El contracte s’allarga fins a l’any 2021 i això vol dir que, si tot va bé, els aficionats arlequinats podran gaudir del que és un dels millors porters de la categoria durant la temporada vinent. Després de banqueta i direcció esportiva, la porteria és el tercer pilar que el Sabadell assegura per una temporada més. Una porteria que havia estat un dels punts fluixos del Centre d’Esports les últimes temporades i que ara s’ha convertit en la posició a la qual, passi el que passi, tot aficionat sap que hi haurà Ian Mackay per evitar els gols rivals.