El Sabadell vol tornar al playoff davant un Badalona en línia ascendent

Un rival incòmode, amb un entrenador que té coneixements tàctics molt bons i que, a més, acumula 14 anys sense perdre a la Nova Creu Alta. Tot i les estadístiques, la classificació ens mostra al Sabadell cinquè i al Badalona cuer, cosa que fa pensar que, per fi, el Sabadell trencarà aquesta mala ratxa. El partit, però, té molta trampa, el Badalona porta tres partits sense perdre i ha encaixat només dos gols en aquests tres compromisos. Serà un duel molt interessant per veure al Sabadell en un escenari diferent del de les últimes setmanes.

La derrota al Johan Cruyff sembla haver reforçat al Centre d’Esports. L’equip va marxar ovacionat del camp del Barça B i amb la sensació que, tot i la derrota, l’equip va mostrar una actitud que molts cops val més que tres punts. Ara, però, toca pensar en el Badalona, el cuer de la categoria que, tot i ser últim, porta tres jornades sense perdre. L’arribada de Manolo González ha donat un aire nou al conjunt badaloní, però Antonio Hidalgo i els seus homes ja han demostrat que poden enfrontar-se a qualsevol rival amb solvència.

Sense Ángel i amb només 17 jugadors del primer equip

Després de la gran plaga de lesions del mes de setembre sembla que el metge del Centre d’Esports comença a tenir menys feina, però la majoria de lesionats encara s’han de recuperar dels seus problemes. Aquesta setmana, a més, no hi serà Ángel, que compleix cicle de grogues, i tampoc hi seran Boris i Aleix Roig, encara lesionats, ni la resta de baixes de llarga durada. Aquesta situació deixa a Antonio Hidalgo amb només 17 jugadors del primer equip, cosa que ha portat al de Canovelles a convocar a Marc Bellalta, capità del filial.

Al lloc d’Ángel hi podrien jugar Alberto Leira, Xavi Boniquet i, fins i tot, Pedro Capó, tot i que la decisió final serà presa durant les hores prèvies al partit. El principal dubte està a l’atac, on Edgar comença a agafar minuts i, després de deixar bones sensacions al Johan Cruyff, pot tornar a un onze titular després de moltes setmanes. El partit és una prova important pel Centre d’Esports, ja que el Badalona s’està convertint en un equip molt dur en defensa i això obligarà al Sabadell a millorar l’efectivitat, una de les assignatures pendents de l’equip arlequinat.

Manolo González al rescat

Un inici desastrós feia presagiar que el Badalona podria ser un dels equips descendits a Tercera Divisió aquesta temporada. L’equip no funcionava amb Juanma Pons i la directiva va prendre una decisió arriscada apostant per Manolo González, un entrenador que coneix la casa i que era la millor i quasi única opció per salvar el Badalona. I el resultat, ara mateix, és quasi immillorable, amb tres partits sense perdre i guanyant el primer partit de la temporada la setmana passada davant l’Espanyol B.

El Badalona lluita ara per sortir del pou, té una nova identitat basada en el treball defensiu i té la història a favor seu. Els escapolats fa 14 anys que no perden a Sabadell i volen allargar aquesta ratxa per abandonar l’última posició. Manolo González tindrà disponibles tots els seus jugadors per la cita, incloent-hi els exarlequinats Valentín Merchán i Adri Díaz. A més, la plantilla té jugadors de molta qualitat en zona atacant com Cris Montes o Chema Moreno, jugadors que, complementats amb una defensa veterana i de nivell, poden posar les coses molt difícils al Sabadell.

Les declaracions

Antonio Hidalgo: “Tenim l’obligació de guanyar cada setmana, però el partit de diumenge és una història molt diferent i molt complicat. L’actitud davant el Barça B és la línia a seguir. La baixa d’Ángel la podem suplir amb jugadors de nivell i decidirem qui juga abans del partit. Boris Garrós i Aleix Roig no estaran disponibles i segueixen de baixa”.

Aleix Coch: “Em trobo com si tornés a començar de 0, però les sensacions són molt bones. La imatge de l’equip em genera orgull i veure com l’afició també ho va valorar és molt bo. No són el mateix equip de fa set jornades, seran un equip dur en defensa i haurem de tenir compte“.