El Sabadell perd al Johan Cruyff però es guanya a tota una afició

Derrota del Centre d’Esports per 1-0 a la seva primera visita a l’Estadi Johan Cruyff en un partit on el Sabadell ha competit durant els 90 minuts però no ha tingut la sort d’altres dies de cara a porteria. Monchu ha fet el gol del filial blaugrana al minut 24 i després d’una errada de Josu a l’hora de tallar un centre lateral. El Sabadell, que veu tallada la seva ratxa de vuit partits sense perdre, és ara cinquè, empatat a punts amb el Barcelona B.

Els errors es paguen i el Barça B no perdona

El partit va començar amb un Centre d’Esports sense pors i amb convicció, proposant una pressió alta i intentant combinar en atac. Fruit de la pressió alta, però el Barça B va començar a buscar l’esquena de Capó i en una d’aquestes accions, al minut 4, Collado va estar a punt de marcar amb un xut dins l’àrea que va obligar Mackay a lluir-se per enviar la pilota a corner i salvar el Sabadell. Tot i l’avís, el Sabadell no va deixar d’insistir en la seva idea i no parava de buscar combinacions per fer mal el filial blaugrana, encara que als arlequinats els hi costava arribar a la porteria d’Iñaki Peña.

Però en una errada defensiva, després d’una pèrdua al mig del camp i una errada de Josu, Monchu es va quedar sol davant de Mackay i no va perdonar amb una bona definició al primer pal. I després del gol, en comptes d’una reacció arlequinada, van arribar mals moments del Sabadell i el Barça B va estar a punt de fer el segon en un parell de xuts de Monchu que van marxar fora per poc.

Després dels dos cops, i amb una mica de tensió i patiment per si arribava el segon, el Sabadell va refer-se i va començar a apropar-se a la porteria del filial blaugrana tot i que sense molt èxit. Aquests minuts van coincidir amb els últims de la primera meitat i el descans va arribar en un moment inoportú per un Sabadell que començava a buscar el gol amb insistència.

El Sabadell domina, el Barça B desaprofita arribades però el marcador no es torna a moure

La segona meitat va tenir un inici similar al final de la primera part, amb un Sabadell que buscava el gol però que tenia molts problemes per generar perill en atac. El Barça B, per la seva part, esperava algun contraatac i, de fet, va estar a punt d’ampliar la diferència amb un xut de Kike Saverio que es va estavellar al travesser. Però llavors va entrar Lanza i el partit va canviar, la massiva afició arlequinada es va aixecar i el Sabadell va començar a dominar el joc.

El Sabadell continuava buscant el gol i Antonio Hidalgo va decidir cremar totes les naus donant entrada a Edgar al lloc d’Ángel al minut 75 en un canvi amb el qual el de Canovelles apostava totalment per anar a buscar el gol. El Barça B seguia buscant tancar el partit i Mackay va tornar a aparèixer per treure un xut d’Hiroki que anava a l’escaire. Minuts després, aquest cop a un xut d’Abel Ruiz, va salvar de nou Mackay amb una altra aturada espectacular.

Ho va intentar fins al final el Sabadell però no va haver-hi fortuna de cara a porteria. Edgar va estar a punt de marcar dos cops, el segon després d’una gran aturada d’Iñaki Peña. Va ser tot a punt de canviar al final, però no van entrar els remats d’Edgar i Aitor en un final de partit que semblava escrit per l’empat. Però al final el resultat va ser d’1-0 gràcies al gol de Monchu. Una derrota que no va merèixer el Sabadell i que permet als homes d’Antonio Hidalgo marxar amb el cap ben amunt després de molts anys de decepcions davant el Barcelona B.

FITXA TÈCNICA

CE Sabadell: Mackay; Rubio (Aitor Pascual, min. 67), Capó, Aleix Coch, Grego, Josu; Adri Cuevas, Ángel (Edgar Hernàndez, min. 74); Aarón Rey (Lanza, min. 59), Néstor, Boniquet.

FC Barcelona B: Peña; Morer, Mingueza, Araujo, Akieme; Jandro Orellana (Sarsanedas, min. 82), Riqui Puig, Monchu (Jorge Cuenca, min. 87); Saverio (Hiroki, min. 74), Abel Ruiz i Àlex Collado.

Gols: 1-0, min. 24, Monchu.

Àrbitre: José Alberto Pardeiro Puente (Col·legi Càntabre) va amonestar a Dani Morer (min. 1), Ángel Martínez (min. 32), Aleix Coch (min. 54) i Grego Sierra (min. 73).