El Partit del Soci en un moment ideal per apropar-se al liderat

Per primer cop des de fa molts anys, el Sabadell ha passat la setmana en zona de promoció d’ascens. Aquesta setmana, a més, el partit contra l’Espanyol B, coincideix amb el Partit del Soci, una promoció que ha organitzat el Sabadell i que pot deixar la millor entrada de la temporada, com a mínim fins ara, a la Nova Creu Alta. El filial perico arriba després de quatre partits sense perdre i en clara línia ascendent, tot i que alguns jugadors acaben de tornar dels seus compromisos amb la selecció espanyola. Per la seva part, el Sabadell segueix amb baixes importants, però l’equip entrenat per Antonio Hidalgo dóna la cara sigui quina sigui la situació.

El primer que un arlequinat pensa en recordar l’Espanyol B és en l’espectacular remuntada que la temporada passada el quadre dirigit per Toni Seligrat va culminar amb un gol d’Antonio Domíguez a l’últim minut. Aquell partit va suposar l’inici d’un gran moment de forma pel Sabadell que va portar els arlequinats a estar quasi dos mesos sense perdre. El filial blanc i blau manté part del bloc de la temporada passada, però David Gallego ja no és l’entrenador i algunes joves promeses estan ja en dinàmica de primer equip.

Una prova de nivell per mantenir-se a la zona alta 

La victòria a Llagostera va fer que el Sabadell dormís líder la nit de dissabte a diumenge i que acabés el cap de setmana en quarta posició. És el primer cop des de 2011, com a mínim a Segona B, que el Sabadell dorm durant tota una setmana a la zona noble de la taula, però els jugadors i el cos tècnic saben que la lliga és una cursa de fons i la meta encara queda lluny. Això no evita que la il·lusió s’hagi estès per l’afició i el Partit del Soci convida a que el partit sigui una cita clau, tot i que sempre amb prudència.

Boris Garrós torna a ser baixa per problemes musculars, però Aleix Coch ha tornat a la titularitat i jugadors com Aarón Rey o Edgar ja comencen a agafar minuts. Els dos últims van ser, de fet, els dos jugadors claus per a la victòria a Llagostera i podríen ser titulars demà. La decisió, però, queda en mans d’Antonio Hidalgo, un tècnic que ha tornat a il·lusionar l’afició arlequinada després d’alguns anys de decepcions.

Un moment excepcional tot i no ser-hi tots

Quan mires la plantilla del Espanyol B comences a llegir noms que són familiars. Melamed, Campuzano, Víctor Gómez o Pol Lozano són alguns dels noms que hi ha a la plantilla entrenada per José Aurelio Gay, un entrenador amb molts anys de futbol a l’esquena. De tots ells, l’únic que no hi serà demà és Víctor Gómez, convocat amb el primer equip i que ve de jugar amb la Selecció Espanyola sots-19. La resta, possiblement, siguin a Sabadell. Jugadors que ja han debutat amb el primer equip de l’Espanyol, que són habituals amb les seleccions inferiors i que tenen molta qualitat. Per tot això, la prova pel Sabadell serà de màxima exigència, però el Centre d’Esports ja ha demostrat que pot competir amb tothom.

L’Espanyol B porta quatre jornades sense perdre i únicament ha perdut un partit aquesta temporada. Va ser a Lleida i davant el Lleida Esportiu, que ara mateix és líder en solitari després de vèncer el Villarreal B. El jove filial només ha guanyat dos partits, però ha merescut millors resultats en diversos partits on el resultat final ha estat l’empat. La joventut dels jugadors serà la principal virtut i el principal defecte del filial perico, com ja es va veure la temporada passada a la primera volta quan, tot i un inici de partit espectacular, els jugadors no van saber tancar el partit i fruit d’això va arribar la remuntada arlequinada.

Les declaracions

Adri Cuevas: “L’equip treballava igual la temporada passada, però ara tenim cada cop més clars els conceptes. Volem fer-nos forts a casa. Aquí hem perdut alguns punts per detalls i són els que hem guanyat fora de casa. Hem de gaudir del moment actual amb cap i seguir treballant

Antonio Hidalgo: “Sempre es diu que no has de confiar-te, però també és un bon moment per gaudir. Volem que vingui el màxim de gent possible i esperem fer el millor partit possible, però primer haurem de sortir amb la màxima concentració“.