El Sabadell guanya al Rico Pérez i trenca amb la història

Victòria amb majúscules del Centre d’Esports al José Rico Pérez davant l’Hércules en un d’aquells partits on els arlequinats han sabut sofrir i guanyar a un dels principals candidats a ocupar la zona alta de la classificació. El Sabadell ha començat amb força, però no ha sigut fins després del descans quan Oscar Rubio ha marcat el primer gol després d’una bona jugada de Boniquet. L’expulsió de Nani ha deixat l’Hércules amb deu homes quan faltava mitja hora. Finalment, tot i les arribades dels locals, el Sabadell ha aguantat amb força i, a les acaballes del partit, Lanza ha fet el segon al contraatac.

Els primers minuts han estat una clara declaració d’intencions del Centre d’Esports que, de fet, han sigut molt a prop de fer el primer al minut 3 en una jugada on ni Adri Cuevas ni Néstor han tingut fortuna de cara a porteria. L’equip arlequinat seguia insistint sense molta sort i topant-se amb un Falcón que ha tingut una gran tarda tot i el resultat final. Boniquet ha avisat també sense èxit.

Amb el pas dels minuts s’ha reduït el ritme del partit, encara que tots dos equips han gaudit d’alguna ocasió per fer el primer abans del descans. Primer ha estat l’Hércules el que ha avisat en una acció que ha acabat amb la pilota rebotant sobre Benja i que ben a prop ha estat de convertir-se en gol. A continuació ha estat Aarón Rey qui ho ha intentat, però Falcón era un mur molt difícil de derribar. Al final, i tot i les bones arribades dels dos equips, el partit ha anat al descans amb empat però amb la sensació que era el Sabadell qui dominava i qui portava el ritme del joc. De fet, durant alguns moments de la primera meitat s’han escoltat xiulades per part dels aficionats locals cap al seu equip.

Oscar Rubio confirma les bones sensacions

La segona meitat ha començat de la mateixa forma que la primera i Néstor ha estat molt a prop de marcar al principi del segon temps. Però els arlequinats no ho han deixat aquí i Oscar Rubio, després d’una bona jugada de Boniquet, ha rematat un centre ras de Josu per avançar els arlequinats al minut 49. L’alegria ha estat a punt de ser doble quan Néstor, que semblava ser en posició legal, ha marcat un gol que ha estat anul·lat pel col·legiat.

L’Hércules ha intentat refer-se després d’encaixar el gol d’Oscar, però l’expulsió de Nani per doble groga ha capgirat els plans dels locals i els ha deixat en inferioritat durant mitja hora. Tot i el canvi de guió els locals ho han seguit intentant amb insistència i Mackay ha hagut de lluir-se en diverses ocasions per salvar el Sabadell. Els arlequinats també ho seguien intentant, però, xut rere xut, Falcón apareixia per aturar totes les arribades visitants.

Lanza posa la cirera a un partit per emmarcar

Els últims minuts han sigut d’aquells no aptes per a totes les persones i que, probablement, hagin deixat el cor de més d’un a mil revolucions. L’Hércules s’ha anat al atac per empatar el partit i pràcticament ha tancat el Sabadell a la seva àrea, però els homes d’Antonio Hidalgo han demostrat que saben patir i que saben jugar. Tot i que l’Hércules era a prop, Mackay no ha hagut d’aparèixer als minuts finals i, ja al descompte, Manu Lanza ha culminat un contraatac iniciat per Néstor i que ha passat per Aitor per a fer el 0-2 definitiu i tancar així el partit.

La victòria deixa al Sabadell amb 7 punts de 12 possibles i ocupant la setena posició, però aquest triomf suposa alguna cosa més. El Sabadell ha guanyat per primer cop al José Rico Pérez davant l’Hercules i ha trencat amb la història, Ian Mackay -i la defensa- han mantingut la porteria a zero per segon partit consecutiu i el Sabadell ha aconseguit la segona victòria de la temporada fora de casa; i tot això sense Boris i Edgar en atac, sense Jurgi a la banda i amb Jesus Olmo lesionat. L’equip sembla anar en línia ascendent i ara tocarà confirmar aquestes bones sensacions davant La Nucía.