Jurgi Oteo, l’última víctima d’una plaga de lesions que s’ha convertit en un malson

El Centre d’Espots ha comunicat aquest matí que Jurgi Oteo va patir durant l’entrenament d’ahir un trencament al menisc extern del genoll esquerre. La lesió, que requerirà d’una cirurgia, deixa a l’extrem basc de baixa durant un període aproximat de quatre mesos. Oteo és l’últim jugador al qual les lesions han deixat fora de combat durant les darreres setmanes, tot i que com cap d’elles és de llarga durada el Sabadell no podrà incorporar cap altre jugador un cop ahir es va tancar el mercat de fitxatges.

La pretemporada del Sabadell ja va començar accidentada amb les absències de Néstor Querol i Aleix Coch durant una part de la preparació a causa de problemes musculars. Però la primera notícia desafortunada va arribar en l’amistós enfront del Llagostera, quan Antonio Romero, en una acció totalment desafortunada, va patir un trencament de lligaments al genoll esquerre. Romero va passar per quiròfan el divendres passar i el temps de baixa serà d’uns sis mesos, tot i que el Sabadell, que va donar la baixa federativa a Romero, va ocupar la seva fitxa amb la incorporació de Xavi Boniquet.

L’inici de lliga, un malson pels serveis mèdics

Però les males notícies van arribar amb l’inici de la lliga. De fet, durant el partit davant el Castelló, Jesús Olmo ja es va retirar amb molèsties i durant el dia d’ahir es va confirmar que el central pateix un trencament parcial del taló d’Aquil·les que el tindrà entre un i quatre mesos de baixa, depenent del tractament que rebi Olmo. Abans de la lesió d’Olmo, però, també es va conèixer que Boris Garrós patia uns problemes musculars que l’han deixat fora de combat durant tres setmanes. I, per a més inri, avui s’ha confirmat la lesió de Jurgi al menisc esquerre, una lesió que ja va patir l’any 2015 al mateix genoll, que deixa quatre mesos de baixa a l’atacant basc.

Aquesta plaga de lesions, tot i que molta gent pot pensar el contrari, no és fruit d’una mala preparació física, doncs un preparador físic poc pot fer amb lesions al genoll o al taló d’Aquil·les. Però ara mateix la infermeria arlequinada no dóna per més, amb quatre jugadors que ja omplen els llits i tres d’ells amb lesions que els poden deixar fora de combat durant quatre mesos o més. I els problemes no acaben aquí, doncs ara mateix Antonio Hidalgo disposa de les fitxes justes per ocupar una convocatòria sense recórrer al filial. Però el principal problema és en que, tot i que les lesions de Jurgi i Olmo els poden deixar fora fins al desembre, aquestes dues últimes baixes no superen el temps mínim de baixa perquè la Federació permeti al Sabadell acudir al mercat i, per tant, José Manzanera no podrà fitxar per combatre aquest allau de lesions.