El Sabadell tanca un acord amb un grup d’inversors perquè s’uneixin a l’accionariat del club

El Centre d’Esports ha fet oficial aquesta tarda que ha arribat a un acord amb un grup d’inversors perquè aquests s’uneixin a l’accionariat del club a partir de l’ampliació de capital aprovada el 17 de juny d’aquest any. L’entitat arlequinada encara no ha donat a conèixer molts detalls de l’acord, però ja ha explicat quines seran les quantitats que tant el grup d’Esteve Calzada com els nous inversors dipositaran al club arlequinat. A més, l’acord garanteix la viabilitat econòmica del Sabadell durant, com a mínim, els tres anys vinents.

Han passat dos mesos des d’aquella tarda del 17 de juny a la qual es va aprovar una ampliació de capital per un valor de 900.000 euros per tal d’apropar l’arribada d’un grup inversor al Centre d’Esports. Van passar les setmanes i les notícies no arribaven, però el club començava a mostrar una altre imatge en aspectes com el pagament de sous pendents a jugadors del primer equip o la contractació de jugadors que, sense la seguretat financera suficient, eren impossibles d’assolir. L’acord, tal com diu el comunicat oficial del club, és històric i suposa un canvi important al Sabadell. Els sis inversors, tots ells establerts fora d’Espanya, aportaran un total de 900.000 euros que, juntament amb els 900.000 que també aportarà el grup de Calzada, deixen la situació econòmica del club en un moment immillorable.

A més, un dels escenaris que més ha valorat el club al comunicat ha estat el dels acords amb els creditors. De fet, i com diu al comunicat, els nous inversors aportaran el capital necessari per finançar el club durant tres anys, tot i que aquesta aportació estarà supeditada a un calendari de pagaments a mitjà i llarg termini per tal de construir el millor projecte competitiu possible des del primer dia. Esteve Calzada, però, es mantindrà amb el seu grup com a gestor del club i, per tant, seran set els inversors que formaran part de l’accionariat del club. Finalment, el Sabadell ha anunciat una roda de premsa per dilluns vinent a la qual assistirà Pau Morilla-Giner, un dels nous inversors, que viu a Londres i és soci del Centre d’Esports.