L’arribada dels inversors i el mercat de fitxatges, protagonistes de la primera setmana de pretemporada

El Centre d’Esports acaba la primera setmana de la pretemporada amb la notícia que l’arribada d’un possible inversor podria concretar-se durant els pròxims dies. Així ho han anunciat tant Ràdio Sabadell com Diari de Sabadell durant el dia d’avui. Els dos mitjans han explicat que probablement l’acord s’anunciarà a finals del mes de juliol. L’arribada d’aquest grup, a més, podria agilitzar les operacions perquè es comenci a tancar la plantilla arlequinada.

L’arribada de capital per part d’un grup inversor al Sabadell sembla ser qüestió de dies. Tant Ràdio Sabadell com Diari de Sabadell han explicat durant aquest matí que el Centre d’Esports podria tancar l’arribada d’un grup inversor format per sis persones de quatre països i que tindria la ciutat de Londres com a nexe entre els inversors. D’aquesta forma, i amb l’ampliació de capital que es va aprovar el passat 17 de juny, el grup inversor aportaria uns 900.000 euros al Sabadell. Calzada, tal com va explicar el 14 de juny, es mantindrà al capdavant del club, però, a poc a poc, espera anar cedint el pes econòmic de l’entitat al nou grup inversor.

Antonio Hidalgo ja compta amb 14 jugadors i quatre cares noves

Quatre són les noves cares que han arribat fins ara al Centre d’Esports Sabadell, tres d’elles de jugadors que ocuparan fitxes sènior i una d’elles per un jugador menor de 23 anys. El primer a arribar va ser Ian Mackay, porter gallec que ja havia sigut jugador del Sabadell i que ha arribat per a ser el titular sota pals. Una setmana després de l’arribada de Mackay el Sabadell va anunciar el fitxatge de Jurgi Oteo, un extrem format al Athletic Club de Bilbao que va disputar els playoffs d’ascens amb el Barakaldo la temporada passada. Tots dos fitxatges suposen una injecció d’experiència i qualitat pels arlequinats, ja que tots dos han disputat playoffs d’ascens durant la seva carrera.

Després de les arribades de Mackay i Oteo el Sabadell va anunciar aquest dilluns les incorporacions de Grego Sierra i Aleix Roig, dos jugadors que reforcen la defensa arlequinada. El primer d’ells arriba lliure després d’haver jugat a l’UCAM i el Numància les dues últimes temporades. S’espera que Sierra, que en principi és un central esquerrà, pugui també jugar com a pivot defensiu. Aleix Roig és un lateral esquerre físic i amb molt marge de creixement, que arriba del Girona després de formar-se a la Damm i que arriba lliure després de finalitzar la seva etapa al juvenil del club gironí.

Amb aquestes incorporacions Antonio Hidalgo compta, a hores d’ara, amb 14 jugadors per a la primera plantilla arlequinada, tot i que encara s’ha de decidir el futur de jugadors com Jandro Moreno o Marc Asturgó. Per tant, el Sabadell encara disposa de quatre fitxes sénior lliures fins a arribar a les 16 i la resta hauran d’estar destinades a jugadors menors de 23 anys. Per omplir aquestes quatre fitxes és probable que el Sabadell busqui fitxar dos migcampistes i un davanter centre, encara que potser es puguin reforçar altres posicions. Amb les fitxes de jugadors menors de 23 anys és probable que es fitxi un porter suplent i jugadors que, tant cedits com fitxats, arribaran per a tractar de créixer i agafar experiència.

En aquests moments el Sabadell ja té la base de la plantilla per a la temporada que acaba de començar, però encara queden jugadors que poden ocupar rols importants dins la plantilla del Sabadell. Ara mateix Èdgar Hernàndez és l’únic davanter centre a la plantilla i, per tant, possiblement arribin un o més jugadors per aquesta posició. Una altra zona a reforçar és la defensa, amb una base ja formada per Grego Sierra, Aleix Coch i Fernando Pajarero que encara s’haurà de reforçar amb, com a mínim, un jugador o més depenent de l’esquema que utilitzi Antonio Hidalgo. Finalment, el Sabadell haurà de reforçar-se al mig del camp, zona on Hidalgo només disposa d’Adri Cuevas, Àngel Martínez i Pedro Capó, i a les bandes, tant amb extrems com amb un lateral dret que pugui ser competència per a Òscar Rubio.